سید رضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: ارگ شیراز با توسعه جدیدی که پیدا میکند به سمت ثبت جهانی حرکت میکند و با ثبت جهانی ارگ کریمخانی و ایجاد میدان بزرگی که بهمراتب زیباتر از نقشجهان خواهد شد، شیرازیها شعف و غرور بیشتری پیدا خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار جماران، سید رضا صالحی امیری در آیین اختتامیه سومین جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی با بیان اینکه استان فارس استان رمزها و رازها است، گفت: فارس و شیراز بهمثابه خورشید درخشانی است که در ایران و جهان میدرخشد. ما نمیتوانیم از میراثفرهنگی سخن بگوییم و از فارس حرف نزنیم.
وی ادامه داد: امروز بازدیدی از تمدن ساسانی در فیروزآباد فارس داشتم و ایکاش صداوسیما هر روز این میراثفرهنگی را به مردم نشان میداد تا ایرانیان احساس غرور کنند و ایکاش آموزشوپرورش و آموزش عالی ما هر روز در منابع درسیشان بیاموزند که ایران سرزمین تابانی است که در آن زیست میکنند و به آن افتخار کنند. انسان برای سخنگفتن در این دیار دچار سختی میشود که از چه چیزی سخن بگوید و از کدام بنا و کدام هویت صحبت کند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: ما دچار یک شکاف هویتی شدهایم چرا که نتوانستیم آنگونه که لازم و شایسته این نسل بوده است، هویت ایرانی را به مردم معرفی کنیم. یکی از اهداف این جشنواره بازشناسی هویت است. این جشنواره نشان میدهد که مردمان این سرزمین فرهیخته هستند و نسل جوان به فرهنگ و هنر علاقهمند هستند. این جوانان، ادیبان و بزرگان کشور سرمایههای ملی ما هستند و نباید ناشناخته بمانند.
صالحی امیری گفت: در این جشنواره هیچوقت قائل به تقسیم و تفکیک میان مردم ایران نبودیم و همه مردم متعلق به این خاک هستند. ما باید بپذیریم که با نسل جدید با زبان جدید سخن بگوییم. ما باید سراغ نسل جدید برویم و فهم درستی از آنها داشته باشیم. باید شکاف خودمان را با نسل جدید ترمیم کنیم. امروز سینما، شعر، موسیقی و فرهنگ ما متعلق به نسل جوان است و باید این امانت را به نسل جدید بسپاریم.
وی ادامه داد: یک میلیون اثر تاریخی در این کشور شناسایی شده است و باید این امانت را به دست جوانان بسپاریم تا از آنها صیانت کنند. میراث ما ایران ماست و ایران ما میراث ماست؛ ما باید آنگونه که شایسته مردم ایران است از این میراث حفاظت کنیم. من و همکارانم وظیفه خودمان میدانیم که تمام تلاشمان را برای مرمت و نگهداری از آثار تاریخی به کار ببریم تا نسل جوان بدانند ایران همیشه یک خورشید تابان است.
وزن جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی فاخر بود
استاندار فارس گفت: وزن جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی بسیار ارزشمند و فاخر بود و به عقیده من این جشنواره در حد و اندازه جشنوارههای دهه فجر قابلارزیابی است.
حسینعلی امیری افزود: دیگر میراثفرهنگی منحصر به موزهها و تاریخ نیست و این موضوع ارزشمند در عرصه زندگی مردم جاری و جزئی از زندگی آنان است.
حسینعلی امیری در پایان تصریح کرد: پس از جشنواره دستگاههای رسانهای و تبلیغاتی در سطح ملی و استانی آثار فاخری که به مناسبت این جشنواره تولید شدند، به مردم معرفی کنند و در فارس بهزودی سند توسعه میراثفرهنگی و گردشگری را ارائه خواهد شد و معتقدیم همه امکانات خوب را در استان فارس برای ما و مردم شریف ایران جمع شده است.
ایرانیت و اسلامیت با هم چالش ندارند
دبیر شورایعالی انقلابفرهنگی گفت: شیراز کانون حکمت است و میخواهم در این فرصت پیشآمده به دو شبهه در جامعه اشاره کنم و با یک واژه کلیدی پاسخ دهم. شبهه اول تعارض میان سنت و مدرنیته است. برخی از هنر و میراث سنتی دفاع میکنند و برخی طرفدار هنر مدرن هستند. آیا از نظر فلسفی میان سنت و تجدد تعارض است؟ یک شبهه دیگر این است که میان ایرانیت و اسلامیت تعارض وجود دارد و برخی هم در این چالش میدمند.
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه افزود: پاسخ من به این دو چالش و شبهه مفهوم کلیدی حکمت است. اگر حکمت را به میدان بیاوریم، میان ایرانیت و اسلامیت جمع میشود. اگر حکمت را به میدان بیاوریم میتوان سنت و تجدد را نیز جمع کرد. حکمت یعنی بینش، منش و کنش محکم و راز این بینش، کنش و منش در قرآن آمده است که میگوید صاحبان الباب حکمت دارند. الباب جمع لب است که به خرد ناب اشاره دارد.
وی تصریح کرد: حکمت جمع ایرانیت، اسلامیت، سنت و مدرنیته است، زیرا چهار نوع عقل را در خود دارد. سه واژه رسانه، میراث و فرهنگ را اگر با حکمت درآمیزیم، ایرانیت و اسلامیت با هم چالش ندارند و سنت و تجدد هم تعارضی ندارند. ما باید قدر این حکمت را بدانیم و شیراز که شهر ملاصدرا و حافظ و سعدی است، کانون این حکمت است.
خوزستان میزبان چهارمین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی
علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در این مراسم گفت: با موافقت وزیر میراثفرهنگی، جشنواره چهارم به میزبانی استان خوزستان در سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
میراثفرهنگی نیاز به بازنمایی دارد
دبیر جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی گفت: هدف مهم جشنواره چندرسانهای جلبتوجه نسبت به محافظت از میراثفرهنگی است؛ زیرا میراثی که در قرون و اعصار توسط گذشتگان به ما ارث رسیده در جشنواره نوری بر بخش کمتر دیده شده و میراث هویتی ما تاباند.
علیرضا تابش افزود: میراثفرهنگی نیاز به بازنمایی دارد و شما هنرمندان و اهالی فرهنگ آیینهداران میراثفرهنگی هستید.
وی افزود: همکاران ما در موزهها و اماکن تاریخی این روزها میزبان شما بودند. من از همینجا از تمام موزهداران، یگان حفاظت و... تشکر و قدردانی میکنم. امیدوارم همانطور که در نماد تندیس جشنواره که توسط استاد ابراهیم حقیقی بهصورت یک آیینه تصویر شده است، صفت آیینی این جشنواره روزبهروز بیشتر شود. میراثفرهنگی نیاز به بازنمایی دارد و شما هنرمندان و اهالی فرهنگ آیینهداران میراثفرهنگی هستید.
سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی با حضور وزیر میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی، استاندار فارس شامگاه جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ با تقدیر از برگزیدگان در تالار حافظ شیراز پایان یافت.