در سخنان استاد علی نصیریان این نکته تأمل ‌برانگیزتر بود: این باور او که یک بازیگر خوب، بدون آشنایی با جزییات ادبیات، هنر و فرهنگ عمومی نمی‌تواند در کار خود موفق باشد. او همین نگاه را به دیگر فعالیت‌های هنری مثل نویسندگی و کارگردانی نیز داشت. نکته‌ی دیگر اینکه او می‌گفت مخاطب در آفریدن اثر هنری سهم دارد و بدون مخاطب و منتقد خوب، فیلم یا تئاتر یا رمان خوب پدید نمی‌آید. استاد نصیریان، مردم را حامیان اصلی هنر می داند و گفت هنرمند ارج و اعتبارش را مدیون مردم است.

به گزارش جماران؛ احمد مسجد جامعی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت:

توفیق یافتم تا به مناسبت زادروز ۸۸ سالگی استاد علی نصیریان و روز پدر به دیدار این پیشکسوت تأتر و سینما بروم. 

مصاحبت با ایشان برایم بسیار لذت‌بخش است و این دیدار بیش از دو ساعت به طول انجامید. تواضع، ادب، رفتار حرفه ای و ایران دوستی از مشخصه‌های مهم این پیشکسوت هنر ایران زمین است که در وجودش موج می زند.

استاد نصیریان در این دیدار نکاتی را بیان کرد که آموزنده است.

او نام‌گذاری اسمش را به علی، از جهت ارادت عمیق قلبی پدرش به علی امیرالمومنین می‌دانست و گفت در باور و اعتقاد پدرم او با این نامگذاری، من را به علی امیرالمومنین سپرد.

استاد علی نصیریان می گوید اثر خوب هنری این نیست که صرفا نویسنده خلاق باشد، بلکه کارگردان هم باید خلاق باشد بازیگر هم خلاق باشد، بیننده نیز خلاق باشد. 

فیلم ناخداخورشید اثر ناصر تقوایی اقتباس از رمان «داشتن و نداشتن» همینگوی است اما تقوایی آنچنان این را با آداب و رسوم و فرهنگ سرزمین ما آمیخته که کمتر کسی ارتباط این دو اثر را متوجه می‌شود.

سال ۱۳۶۴ در دیدارم با تقوایی، قبل از خواندن فیلمنامه کارگردان به من گفت این شخصیت مستر فرهان «دندان طلا» دارد؛ همین اشاره کارگردان به خلاقیت من کمک کرد تا شخصیت را در خودم پرورش دهم و اجرا کنم.

در سریال هزار دستان ، زنده یاد علی حاتمی به من گفت «ابوالفتح صحاف» شخصیتی «تودار» است و «لهجه ترکی» دارد و مبتلا به «بیماری آسم‌» است ، این اشارتهای کارگردان را می گرفتم و شخصیت را پرورش می دادم. بازیگری، زایش است و بازیگر، مولف است چون با تصویر کردن و تجسم یک کاراکتر، آن نقش را می آفریند و این کار ساده ای نیست که مقابل هزاران چشم آن را به نمایش بگذارد. بازیگری نوعی عریان کردن روح است، کاری بسیار سخت که به جسارت زیادی نیاز دارد.

جزییات جذاب و تک‌تک خاطرات ایشان به کنار. آشنایی او با هنر و ادبیات بیش از آن چیزی است که فکر می‌کنیم.

 

photo_2023-02-04_10-04-05

 

در سخنان او این نکته تأمل ‌برانگیزتر بود: این باور او که یک بازیگر خوب، بدون آشنایی با جزییات ادبیات، هنر و فرهنگ عمومی نمی‌تواند در کار خود موفق باشد. او همین نگاه را به دیگر فعالیت‌های هنری مثل نویسندگی و کارگردانی نیز داشت. نکته‌ی دیگر اینکه او می‌گفت مخاطب در آفریدن اثر هنری سهم دارد و بدون مخاطب و منتقد خوب، فیلم یا تئاتر یا رمان خوب پدید نمی‌آید. 

استاد نصیریان، مردم را حامیان اصلی هنر می داند و گفت هنرمند ارج و اعتبارش را مدیون مردم است.

موضوع دیگری که در زندگی او چشمگیر و زیبا است اینکه او کاملا سالم و ساده و دور از معاملات رایج مال‌اندوزانه زندگی می‌کند.

عمرش دراز و سایه‌اش مستدام.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.