به گزارش دریافتی روز شنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر مصطفی قائمی نیا با بیان اینکه به تمامی داروخانه های استان ابلاغ شده با مراجعه مصرف کنندگان دارو والزارتان آنان را نسبت به سالم بودن دارو مطلع و در صورت عدم تایید از سوی مسئول فنی داروخانه ، این نوع دارو را تعویض کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: برای تعویض این دارو با داروی مورد تائید، ضروری است بیماران به داروخانه هایی که قبلا داروی خود را از طریق نسخه تهیه کرده اند مراجعه کنند تا مسئولان فنی داروخانه بتوانند به صورت رایگان دارو را تعویض و یا برگشت بدهند.
مدیر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بررسی منظم داروها و جمع آوری موارد ناسالم احتمالی از سطح عرضه، یک روند عادی در تامین سلامت دارویی است و در مورد داروی 'والزارتان' نیز مصرف کنندگان می توانند بدون نگرانی، داروی خود را از داروخانه های سطح کشور، خریداری کنند.
وی اظهار داشت: براین اساس قرص‎های والزارتان که در تاریخ و سری ساخت مشخص شده از سوی برخی شرکت ها تولید شده است از داروخانه ها و دسترسی مردم در حال جمع آوری است.
قائمی نیا افزود: بیماران نگران نباشند افرادی که قبلا این نوع قرص را تهیه کرده اند می توانند داروی خود را برای مطابقت بیشتر به داروخانه ها برده و یا از پزشک خود در خصوص استفاده از داروی جایگزین مشورت بگیرند.
به گفته وی در ایران نیز 17 شرکت تولیدکننده این دارو بررسی شدند که اغلب محصولات تولید داخل سالم بوده و تولیدات «والزارتان» هفت شرکت «حکیم»، «جالینوس»، «ابوریحان»، «آوه سینا»، «پورسینا»،«عبیدی» و«داروپخش» نیز با اطلاع رسانی انجام شده به داروخانه ها، در حال جمع آوری است.
مدیر تحقیق وتوسعه معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت: شماره تماس گویای 1490 ویا 190 آماده پاسخگویی به سوالات دارویی شهروندان است.
پیش از این سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به جمع آوری داروی والزارتان هفت شرکت دارویی کشور از حوزه عرضه اقدام کرده است.
گفته شده ماده موثره مورد استفاده در ساخت روکش این دارو، ناخالصی دارد.
والزارتان (valsartan) ، مانع از تنگ شدن عروق خونی می شود و در نتیجه فشار خون را کاهش می‌دهد و موجب بهبود گردش خون می‌ شود.
این دارو برای درمان فشار خون بالا، در بزرگسالان و کودکان بالای 6 سال استفاده می‌شود.
والزارتان همچنین در شرایط ایست قلبی، و برای کاهش خطر مرگ بعد از یک حمله‌ قلبی، مصرف می‌ شود.
6113 / 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.