آمارها نشان می دهد تعداد کشته های ناشی از حوادث رانندگی درون و برون شهری استان در سه ماه نخست سال 97 در مقایسه با سال 96 روند نزولی داشته و این می تواند بیانگر اثر بخش بودن اقدامات و برنامه های انجام شده در این زمینه باشد هرچند تا نقطه مطلوب هنوز فاصله بسیار است.
مدیر کل پزشکی قانونی فارس، با اشاره به کاهش 9 و هفت دهم درصدی تعداد کشته های ناشی از حوادث رانندگی این استان در سه ماه نخست امسال گفت: در حالی که در سه ماه نخست سال گذشته 391 نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند، در سه ماه مدت مشابه در امسال این تعداد به 353 نفر کاهش یافت.
سعید غلامزاده در گفت و گو با ایرنا افزود: از مجموع کشته های حوادث ترافیکی سه ماه نخست امسال 283 مورد مربوط به حوادث برون شهری و 70 مورد نیز مربوط به حوادث درون شهری استان بوده است.
وی بیان کرد: از مجموع 391 کشته حوادث رانندگی سه ماه نخست سال 96 نیز 284 نفر در حوادث برون شهری و 107 نفر نیز در حوادث درون شهری جان خود را از دست داده اند.
او افزود: مقایسه تعداد کشته های حوادث ترافیکی درون شهری سه ماه نخست سال های 96 و 97 نشان می دهد که تعداد کشته های درون شهری در سال 97 نسبت به مدت مشابه پارسال 34 و نیم درصد کاهش داشته است.
غلامزاده گفت: همچنین 46 فوتی حوادث درون شهری استان در سه ماه نخست سال 96 و 36 فوتی حوادث درون شهری استان در سه ماه نخست امسال مربوط به کلانشهر شیراز بوده است که بیانگر کاهش 21 و هفت دهم درصدی در سه ماه نخست سال 97 نسبت به سال گذشته است.
غلامزاده اظهار داشت: از مجموع 353 کشته حوادث جاده ای سه ماه نخست امسال 272 نفر مرد و 81 نفر زن بوده اند.
وی، در خصوص تعداد مصدومان نیز گفت: در حوادث ترافیکی درون و برون شهری استان در سه ماه نخست امسال 6 هزار و 186 نفر دچار مصدومیت شدند که یک هزار و 784 نفر زن و چهار هزار و 402 نفر مرد بوده است.
مدیر کل پزشکی قانونی فارس اضافه کرد: تعداد مصدومان حوادث رانندگی استان در سه ماه اول پارسال نیز 6 هزار و 773 نفر بود که مقایسه آن با مصدومان سه ماه نخست امسال بیانگر کاهش هشت و شش دهم درصدی تعداد آنها در سال جاری است.

** تشکیل کارگروه فنی کاهش حوادث جاده ای فارس
فرمانده پلیس راه شمال فارس نیز با اشاره به همکاری مجموعه های مختلف از جمله پلیس، راهداری، اورژانس و رسانه ها در زمینه کاهش تعداد کشته ها و مصدومان حوادث جاده ای این استان گفت: با توجه به اهمیت موضوع، کارگروه فنی کاهش حوادث جاده ای استان نیز تشکیل شد.
سرهنگ احمد احمدی در گفت و گو با ایرنا افزود: پلیس در این زمینه با جدیت و با تمام توان پای کار آمده و می کوشیم که از تمام ظرفیت های استان و شهرستان ها برای کاهش هرچه بیشتر حوادث جاده ای و تلفات ناشی از آن استفاده شود.
وی، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر پای کار آمدن همه مجموعه ها و دستگاه ها برای کاهش تصادف های رانندگی و کشته های این حوادث ادامه داد: هر مجموعه و هر فرد چه شهروند و چه مسئول باید از خود سوال کند که برای کاهش حوادث رانندگی چه کاری انجام داده، چه همکاری داشته و چه میزان سهم داشته است.
او اظهار داشت: همواره از راه، انسان و وسیله نقلیه به عنوان سه عامل مهم در تصادفات نام برده می شود که هر کدام از ما به عنوان شهروند، راننده، مسئول حوزه راه و مسئول تولید و عرضه وسایل نقلیه باید بررسی کنیم که چه میزان در کاهش یا افزایش حوادث رانندگی نقش داشته ایم و هر کدام چه وظیفه ای بر عهده داریم.
احمدی گفت: برای آنالیز و بررسی نحوه عملکرد و وظایف هر یک از مجموعه ها یک کارگروه تحت عنوان کارگروه فنی کاهش حوادث جاده ای فارس بعد از اتمام طرح نوروزی تشکیل شد تا ضمن بررسی میدانی، نسبت به بررسی تمام موارد در جلسات کارشناسی اقدام کند.
وی افزود: آشکارسازی و رفع نقاط حادثه خیز راه ها، تشدید کنترل و نظارت از سوی پلیس با توجه به تشکیل و ابلاغ قرارگاه جهادی کاهش سوانح و حوادث جاده ای و بهره گیری از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های مجموعه نیروی انتظامی اعم از پلیس راه، پلیس راهور و پتانسیل فرماندهی انتظامی شهرستان ها از جمله اقدامات موثر برای کاهش تلفات حوادث رانندگی درون و برون شهری استان است.
فرمانده پلیس راه شمال فارس گفت: مجموعه این اقدامات سبب شد که از سال 95 تا به امروز شاهد روند کاهشی تلفات ناشی از حوادث رانندگی درون و برون شهری در استان باشیم و در تیرماه امسال نیز در مقایسه با تیرماه سال 96 در تعداد تصادفات کاهش 35 درصدی و در تعداد کشته ها کاهش 15 درصدی را شاهد باشیم.

**حضور بموقع اورژانس در کاهش کشته های حوادث ترافیکی موثر است
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی فارس هم گفت: حضور بموقع اورژانس در صحنه تصادفات و حوادث رانندگی نقش تعیین کننده ای در کاهش کشته های ناشی از این حوادث دارد.
محمد جواد مرادیان در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس تحقیقات جهانی 30 درصد کشته های حوادث ترافیکی در دم و در سر صحنه تصادف جان خود را از دست می دهند که طبیعتا حضور بموقع اورژانس و دیگر تیم های امدادی هیچ کمکی به آنها نمی کند.
وی ادامه داد: حدود 40 درصد هم هستند که در حوادث رانندگی و ترافیکی آسیب جدی و خاصی ندیده اند و چنانچه توسط اورژانس یا به هر شکل دیگری به مراکز درمانی اعزام شوند دچار مشکل خاصی نخواهند شد.
او اظهار داشت: اما حدود 30 درصد از کسانی که در سوانح ترافیکی دچار آسیب های جدی می شوند چنانچه اورژانس بموقع در صحنه حاضر شود می توان از فوت یا وارد آمدن عوارض جانبی به آنها جلوگیری کرد.
مرادیان ادامه داد: بنابراین هرچه تعداد فوتی های حوادث ترافیکی کاهش پیدا کند 30 درصد آن کاهش را می توان به حضور بموقع اورژانس نسبت داد.
وی میانگین جهانی حضور اورژانس در صحنه حوادث ترافیکی در شهرها را هشت دقیقه و در جاده ها 10 دقیقه دانست و افزود: هم اینک میانگین حضور تیم های اورژانس فارس در صحنه حوادث درون شهری (بجز کلانشهر شیراز) حدود پنج و نیم دقیقه است که این زمان در کلانشهر شیراز با توجه به برخی مشکلات از جمله ترافیک حدود 10 دقیقه است.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی فارس درباره امکانات و زیرساخت های این مجموعه نیز گفت: اورژانس فارس تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی شیراز، فسا، جهرم، لار و گراش 180 پایگاه اورژانس دارد.
وی افزود: علاوه بر این امکان برقراری تماس با مرکز 115 از طریق 13 مرکز در استان فراهم است.
او اظهار داشت: در کنار فعالیت سه فروند بالگرد اورژانس در فارس، 180 پایگاه که به ازای هر یک از آنها حداقل یک آمبولانس فعال داریم نیز آماده خدمات رسانی است.
6122 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.