به گزارش خبرنگار ایرنا ، این کشاورزان می گویند:در حالی که نیمی از مزارع خود را آبیاری کرده ایم ناگهان و بدون برنامه ریزی قبلی با قطع برق مواجه می شویم و موتور پمپ ها خاموش می شود، خاموشی موتور پمپ ها در وسط آبیاری باعث می شود دو ساعت بعد مجددا آبیاری مزارع را از ابتدا آغاز کنیم و این موضوع به افزایش مصرف آب وبرق و هزینه و وقت منجر می شود.
محمد حسین رحیمی کشاورز روستای فتح آباد شهرستان جهرم در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: تابع قانون خاموشی برق هستیم و تاکنون نیز نهایت همکاری را با شرکت برق کرده ایم، داوطلبانه موتور پمپ ها را در ساعت های بعد ازظهر خاموش می کنیم و آبیاری مزارع را به ساعت هایی دیگر موکول کرده ایم اما انتظار داریم در زمان هایی که مشغول آبیاری مزارع هستیم برق قطع نشود.
این کشاورز شهرستان جهرم افزود: قطع برق حین آبیاری مزارع باعث می شود که عملا کار ما نصف و نیمه رها شود ، وقتی آبیاری مزارع دو ساعت تعطیل شود مثل آن است که هیچ کار انجام نشده و آبیاری می بایست از ابتدا با وصل شدن برق تکرار شود، تکرار آبیاری باعث هدر رفتن آب و برق می شود.
رحیمی از مسئولان شرکت برق خواست تا برنامه زمان بندی ارائه شده برای قطع برق به درستی رعایت شود، اگر قرار است خاموشی برای چاه های کشاورزی اعمال شود ، این برنامه در همان چهار ساعت اوج مصرف لحاظ شود و خارج از این ساعت ها و زمان ها خاموشی بیشتری تحمیل نشود.
سید رضا حسینی کشاورز شهرستان فسا نیز دراین زمینه گفت: خاموشی موتور پمپ ها با قطع مکرر برق به سیستم فنی موتور پمپ ها آسیب زده است، ارائه برنامه خاموشی برای آن است که ما بدانیم در چه ساعت ها و زمان هایی می توانیم موتور پمپ ها را روشن کنیم اما خارج از این برنامه به ناگاه با قطع برق مواجه می شویم.
این کشاورز شهرستان فسا گفت: برخی از مزارع کشاورزی اکنون در فصل آبیاری هستند ، آبیاری این مزارع در فصل کنونی الزامی است و اگر این مزارع از آب بیفتد زحمات یکساله کشاورزان بر باد می رود، ما در حالی که چهار ساعت در زمان ظهر و بعداز ظهر موتور پمپ ها را خاموش می کنیم انتظار داریم در خارج از این زمان برق مناسب داشته باشیم.
علیرضا صحراییان فرماندار ویژه جهرم این درخواست کشاورزان را بر حق دانست و گفت : برنامه ریزی ها با به گونه ای باشد که کشاورزان به جز چهار ساعت خاموشی موتور پمپ ها در زمان اوج مصرف خاموشی دیگری نداشته باشند.
با گرم شدن هوا، اوج مصرف برق کشور به 55 هزار و 432 مگاوات رسیده، آن هم در شرایطی که تولید نیروگاه های آبی کاهش یافته است و تجهیزات انتقال برق نیز زمانی که مصرف برق از حدی بیشتر شود، پاسخگوی کل تقاضاها نیست.
بنا بر اعلام همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، با توجه به کاهش نزولات آسمانی، 4600 مگاوات از ظرفیت 9600 مگاواتی نیروگاه های برق آبی کشور امسال کاهش یافته است.
این مقام مسئول با یادآوری سهم قابل توجه وسایل سرمازا در افزایش مصرف برق در کشور گفت: از 54 هزار مگاوات مصرف برق در زمان اوج، 20 هزار مگاوات مربوط به تجهیزات سرمازاست.
معاون وزیر نیرو گفت: 20 هزار مگاوات معادل کل مصرف برق چهار کشور همسایه ایران است.
حائری صرفه جویی 10 درصدی را زمینه ساز گذر از تابستان گرم امسال عنوان کرد و اظهار داشت: اگر مصرف برق در جامعه اصلاح شود، یک سوم ظرفیت های نیروگاهی ایجاد شده، اضافه خواهند بود به عبارتی دیگر، در صورت درست مصرف کردن برق، نیاز کشور با فعالیت دو سوم از ظرفیت نیروگاهی کشور تامین می شود.
شرکت توزیع برق استان فارس با انعقاد تفاهم نامه با مشترکین برق کشاورزی در این استان راهکارهایی برای عبور از تابستان امسال و کاهش مصرف برق ارائه کرده است، اعطای پاداش برق رایگان از جمله این راهکارها است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز درباره چرایی قطعی برق بدون اطلاع رسانی به شهروندان گفت: قطع برق در برخی از مناطق بخاطر افزایش بار شبکه اعمال می شود و به درخواست ما نیست، دیسپاچینگ مرکزی از تهران این کاهش بار شبکه را درخواست می کند و ما تنها مجری این خواست هستیم تا شبکه توزیع برق به تعادل برسد.
جلال زراعت پیشه افزود: با افزایش دما و افزایش مصرف برق در نیمروز و آغاز شب این دو زمان به عنوان نقاط اوج مصرف تعیین شده است و چه بسا دراین ساعات توازن تولید و مصرف برق بهم بخورد بنابر این برای رسیدن به توازن اعمال خاموشی برق اجتناب ناپذیر است زیرا نمی توان تصور کرد که مصرف برق بیشتر از تولید باشد.
بر اساس تفاهم نامه موجود بین شرکت های برق و کشاورزان ، اگر کشاورزان به میزان چهار ساعت در زمان اوج بار پمپ های آب خود را خاموش کنند، در 20 ساعت باقیمانده شبانه روز از برق رایگان برخوردار می شوند.
ساعت اوج بار روزانه برای کشاورزان در ساعت های 12 تا 16 هر روز تعیین شده است که پمپ های آب خود را خاموش کنند، در 20 ساعت باقیمانده شبانه روز، می توانند از برق رایگان استفاده کنند.
زمان اجرای این طرح 15 خرداد تا 15 شهریور اعلام شده است.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.