عیسی ملک پور با بیان این که این تعداد هم از نظر کمیت و هم کیفیت بیش از سال قبل است، افزود: پارسال 23 هزار نفر را تحت پوشش سوادآموزی بردیم که 50 درصد آن ها در امتحانات شرکت کردند و برای آگاهی از این که این تعداد چقدر موفق به دریافت کارنامه قبولی شده اند، باید تا یکی دو ماه دیگر صبر کرد زیرا بعضی به علل گوناگون از جمله ترک تحصیل، سواد آموزی را دنبال نمی کنند.

وی در مورد آخرین آمار بی سوادهای استان گفت: از جمعیت 10 تا 49 ساله های گروه هدف سواد آموزی استان، 3 میلیون و 33 هزار و 423 نفر بی سوادند که از این تعداد 54 هزار و 364 نفر یعنی 41 و 4 دهم درصد مردها هستند و 76 هزار و 825 نفر زنان که 58 و 6 دهم درصد را تشکیل می دهند؛ به عبارتی تعداد زنان بی سواد حدود 20 هزار نفر بیشتر از مردان است.

ملک پور در ادامه به آخرین نشست شورای پشتیبانی سواد آموزی فارس اشاره کرد و گفت: در این نشست که به ریاست پژوهش معاون سیاسی- امنیتی استانداری فارس تشکیل شد، 15 اداره برتر سوادآموزی معرفی شدند و مقرر گردید دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری به آن دسته از ادارات که در امر سوادآموزی اهتمامی نداشته اند، تذکر دهد.

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش فارس با بیان این که ادارات برتر سوادآموزی در استان عبارتند از آباده طشک، استهبان، داراب، اقلید، آباده، سده، کازرون، نی ریز، مرودشت، خرم بید، جهرم، خفر، ممسنی، ناحیه یک شیراز و پاسارگاد، افزود: سوادآموزی در 4 گروه به ارزیابی فعالیت ها می پردازد که گروه اول، گروه شایسته تقدیر و گروه دوم ادارات برتر هستند. در شیراز بیشتر افراد بی سواد در نواحی 3 و 4 حضور دارند و علت اینکه این دو ناحیه در گروه شایسته ها قرار نمی گیرند این است که تعداد بی سوادهای بیشتری دارند زیرا بیشتر بی سوادها در مناطق حاشیه ای شهر همچون قبله، شیخ علی چوپان، سلطان آباد، شرغون و... زندگی می کنند. با این وصف نواحی 3 و 4 در گروه دوم یعنی ادارات برتر قرار دارند.

این مقام سوادآموزی استان با اشاره به اینکه سامانه پوشش سوادآموزی از اول تیرماه اقدام به جذب سوادآموزان خواهد کرد، بیان داشت: هم اکنون به سهمیه بندی پرداخته ایم و بیشترین سهمیه جذب با یکهزار و 800 نفر به مرودشت تعلق گرفته و کمترین جذب با 160 نفر متعلق به منطقه دشمن زیاری است.

وی گفت: بیشترین بی سوادهای استان نسبت به جمعیت در شیراز قرار گرفته اند و کمترین بی سوادها در پاسارگاد هستند.

ملک پور در این گفت و گو از افزایش سرانه سوادآموزی در سال جاری خبر داد و افزود: پارسال سرانه آموزشی سوادآموزی 760 هزار تومان بود که امسال 810 هزار تومان شده است. در دوره سوادآموزی و انتقال نیز این سرانه از 820 هزار تومان به 860 هزار تومان برای سوادآموزی هر نفر افزایش یافته و در دوره تحکیم نیز این سرانه از 130 هزار تومان به 140 هزار تومان رسیده است.

وی گفت: اگر در روستایی یک نفر بی سواد وجود داشته باشد، برای باسواد کردن آن یک میلیون تومان می پردازیم و اگر خودآموزی بدون معلم، مثلا با بهره گرفتن از فرزند خود که دوره راهنمایی و یا اول متوسطه است، سواد را فرا بگیرد، 760 هزار تومان پاداش دریافت می دارد. همچنین اگر فرد بی سواد معلم داشته باشد 810 هزار تومان به تعلیم دهنده می پردازیم و 140 هزار تومان هم به عنوان هدیه نقدی به سوادآموز پرداخت می کنیم.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 944254
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.