در این یادداشت به قلم مهدی اسلامی آمده است: در کشور ما متأسفانه مدتی است که شاهد کلی‌گویی برخی مسئولان هستیم و هنگامی که این دسته از مدیران می خواهند از مشکلات بگویند و راهکار حل کردن آنها را مطرح نمایند یا در رابطه با آینده و برنامه هایشان سخن گفته و چگونگی اجرای آنان را تشریح کنند، فقط کلی‌گویی می کنند.
به‌عنوان مثال وقتی صحبت از اعتیاد می شود، مدیران می گویند خانواده ها باید مراقب فرزندان خویش باشند تا اسیر مواد مخدر نشوند، اما هرگز در رابطه با چگونگی مراقبت سخن نمی گویند یا کلاس های آموزشی اجباری برای اولیاء دانش آموزان ساماندهی نمی شود تا چگونگی مراقبت را به آنها آموزش دهند.
در این محور (کلی گویی مسئولین) مثال های بسیاری را می توان بیان نمود، اما موردی که مدنظر این مطلب است مربوط به سخن مسئولین از رؤسای سه قوه گرفته تا وزرا، استانداران، فرمانداران، نمایندگان مجلس، اعضای شورای شهرها، شهرداران و ... در رابطه با درآمد شهرداری ها می باشد!
سخن مشترک این مسئولین در سال های اخیر که ساخت و سازها در شهرهای بزرگ و کوچک با رکود روبرو شده و یکی از اصلی ترین درآمد شهرداری ها با کاهش جدی روبرو شده است، «ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداری ها» می باشد!
اما نگارنده تاکنون نه خوانده است و نه شنیده است که مسئولین وقتی سخن از «درآمد پایدار برای شهرداری ها» می زنند، در رابطه با راهکارهای ایجاد درآمد پایدار نیز سخن بگویند و شیوه های قابل اجرای آن را توضیح دهند.
در این راستا فقط یک راهکار برخی مواقع مطرح می شود که آن نیز به نوعی باز هم کلی‌گویی می باشد و آن «جذب سرمایه‌گذار» است.
بدین ترتیب کلمات و اصطلاح های شیک «درآمد پایدار» و «جذب سرمایه‌گذار» مرتب تکرار می شود، یک تکرار بیهوده و فرسایشی که هیچ سودی ندارد!
در شرایط فعلی که شهرداری ها با مشکل تأمین درآمد مواجه هستند و همین موضوع سبب کاهش فعالیت های عمرانی در شهرهای کشور توسط شهرداری ها شده است، موضوع شیوه ایجاد درآمدهای پایدار دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد.
شوراها در این زمینه می توانند دستورالعمل گام به گام تهیه کنند و پس از تبدیل به مصوبه در اختیار شهرداری ها قرار دهند تا «ایجاد درآمد پایدار» بصورت چندین مصوبه توسط شهرداری ها وارد فاز اجرایی شود.
در شهرداری ها نیز بایستی مسیر جذب سرمایه‌گذار به شکل مراحل کنترل پروژه طراحی گردد و کلیه شهرداری های شهرهای کوچک و شهرداری مناطق در شهرهای بزرگ مکلف به اجرای آن شوند و پروسه مذکور ترسیم شده و همچنین در محلی که قابل رویت برای ارباب رجوع ها باشد، نصب گردد.
همه در خصوص جذب سرمایه‌گذار سخن می گویند و عنوان می کنند باید برای جذب سرمایه‌گذار از هیچ همکاری دریغ نکرد، اما به خوبی می دانیم که در مدیریت های میانی و حتی وقتی کار به کارمندان معمولی می رسد، آن همت و انگیزه لازم برای جذب سرمایه‌گذار و انجام کار فرد متقاضی ایجاد سرمایه وجود ندارد!!!
این یک واقعیت غیر‌قابل انکار است که مدیران ارشد و مدیر‌کل ها و نفر اول مدیریتی دستگاه های مختلف بخوبی آن را می دانند.
رفع این مشکل نیز کار بسیار سختی نیست و می توان با نظارت کافی و برخورد جدی با کارمندان و مدیران میانی که کار ارباب رجوع و افرادی که خواهان سرمایه‌گذاری در هر بخشی هستند را انجام نمی دهند یا در مسیر آنها سنگ اندازی می کنند، در این بخش ایجاد تحول نمود.
بخوبی می دانیم در کشور ما از ساختن یک خانه گرفته یا ایجاد یک مجتمع بزرگ گردشگری یا بیمارستان خصوصی، تا ایجاد یک کارگاه کوچک یا یک کارخانه بزرگ و ... باید مسیری سخت و پروسه اداری خسته کننده ای را طی نمود. حالا در این مسیر از شهرداری گرفته تا آتش نشانی، پسماند، اداره محیط زیست، منابع طبیعی، جهادکشاورزی، راه و شهرسازی، اداره صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی و ... اگر برخی نیروها بخواهند مته به خشخاش بگذارند یا بدتر از آن بیهوده سنگ اندازی کنند، فردی که می خواهد پول هزینه کند و سرمایه‌گذاری نماید شاید انگیزه خود را از دست بدهد.
امیدواریم روزی فرا برسد که به معنای واقعی کلمه حمایت از سرمایه گذاری را شاهد باشیم.
9873/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.