دکتر سید محمد جعفر ناظم السادات دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:چندین سال است که پایش ماهواره ای خطر آتش سوزی در جنگلها و مراتع را پیشنهاد و مطرح کرده ایم، این کار در مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز شدنی است ولی پیشنهادهای ما به مسئولان به جایی نرسیده است.
این استاد دانشگاه شیراز اضافه کرد : بدون کاربرد فناوری های نوین، پیش بینی و مدیریت و بازسازی آتش سوزی ها بسیار دشوار است، شوربختانه از پیشنهادهای علمی ارائه شده تاکنون استقبالی نشده و گفته می شود پولی برای پایش در اختیار و دسترس نیست.
رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز بیان کرد: برخی ماهواره ها اطلاعات رایگان به ما می دهند ولی پولی برای هزینه های دریافت و پردازش این اطلاعات در دسترس نیست، پولی که بیشتر آن باید به جوانان ایرانی داده شود تا زندگی کنند و راهی برون مرزها نشوند.
وی با اشاره به برخی از فرضیه های مطرح شده پیرامون تولید فوری باران در برخی کشورها گفت : اینگونه مطالب علمی نیستند در پی خشکسالی و کمبود آب گفته های بی پایه درباره ادامه دوران کم بارشی یا پایان فوری دوره خشکی ویا تولید فوری باران گفته می شود که اساس و مبنای علمی ندارد.
ناظم السادات گفت: اگر راه فوری گذر از بی آبی پیدا می شد ما خوشحال می شدیم که بتوانیم زودتر از هر کس دیگر، خبر آن را به آگاهی مردم برسانیم.
پژوهشگر دانشگاه شیراز بیان کرد: در گذر چند دهه گذشته، منابع آب و محیط زیست ما ویران شده ، باید دست کم در همین زمان با رفتارهای درست، شرایط را به سوی بهتری ببریم، کار فوری مانند تزریق داروی مسکن شدنی نیست.
رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز ادامه داد : هرگاه برای کارهای علمی بر روی آب و بارندگی و دریاها و دریاچه ها پولی درخواست شده است، پاسخ ها این بوده که نداریم و نیست.
ناظم السادات با اشاره به فراگیری خشکسالی در استان فارس گفت: در بخش های بزرگی از استان مانند شهرستان ارسنجان، بایستی سیاست نکاشت به اجرا درآید، اگر روند کاهش سطح آبهای زیرزمینی در ایران و استان فارس همچون گذشته ادامه یابد، آینده ای اندوهناک در پیش پای ماست.
وی افزود: اگر روزی اخبار این شد که برای فلان دشت فارس چه مبلغ اعتبار در قالب سیاست نکاشت اختصاص یافت و برداشت آبهای زیر زمینی در استان فارس این اندازه کاهش یافت دریابید که در راه درستی گام بر می داریم، اگر روزی شنیدید که فلان مبلغ اعتبار برای کاهش زیان توفان های خاک از سوی ایران، عربستان سعودی، کویت، عراق و امارات اختصاص یافت امیدوار باشید که کاری خوب انجام خواهد شد.
منظور از سیاست نکاشت، جلوگیری از کاشت محصولات آب بر است.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.