به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر محمد هادی ایمانیه سه شنبه در دومین کنگره کودکان استاد امیر حکیمی در شیراز اظهار داشت : خانواده ها باید مراقبت کنند که تا حد امکان چنین رویدادی رخ ندهد که در صورت رخ دادن چنین حوادثی حتما باید با شرایط اولیه مراقبت های بهداشتی آشنا باشند.
وی نوشیدن مواد قلیایی و اسیدی را موجب سوختگی مجاری تنفسی ، مری ، نای ، معده و حتی دستگاه گوارش اطفال دانست و گفت: در صورت برخی اشتباهات کوچک بعد از رخ دادن چنین اتفاقاتی چه بسا کودکان با مرگ مواجه شوند در حالی که می توان با اقداماتی ساده کودک را از مرگ حتمی در این مواقع نجات داد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: ماده ای که هنگام ورود به بدن به صورت خوراکی، تنفسی یا تزریقی و یا تماس با پوست موجب اختلال در تندرستی و یا موجب مرگ شود سم قلمداد می شود، خانواده ها دراین موارد باید آشنایی نسبی با کاهش اثرات سموم در بدن داشته باشند.
ایمانیه ادامه داد: کودکان در این موارد بسیار آسیب پذیرند و در آستانه فصل گرم به دلیل برخی سهل انگاری ها در نگهداشت این مواد در بطری های نوشابه یا آب، کودکان این مواد را به جای آب می نوشند و دچار مسمومیت و آسیب می شوند.
این متخصص اضافه کرد : مسمومیّت های گوارشی از شایع ترین مسمومیت هاست و اغلب بصورت تصادفی و بر اثر نگهداری مواد سمی و شیمیایی مختلف در ظروف نامناسب و یا ظروف مواد آشامیدنی اتفاق می افتد در این نوع مسمومیت ماده سمی از راه دهان وارد بدن می شود. پس از مدتی عوارضی در فرد مسموم ایجاد می شودکه این علائم با توجه به نوع سم، قدرت سم، مقدار مصرف ، جثه فرد مصرف کننده و طول مدتی که از خوردن سم می گذرد متفاوت است اما در همه موارد خانواده ها می توانند با اقدامات اولیه بهداشتی از شدت اثرات مواد مصرف شده بکاهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: مسمومیت در اثر مواد شیمیایی سوزاننده ، سفید کننده ها، جوهر نمک، اسید کلریدریک و مواد جرم بر، آسیب جدی به دستگاه گوارش و مجاری تنفسی و مری می زند در صورت بروزمسمومیت؛ دهان، مری و حلق دچار سوختگی می شود و در صورت استفراغ خطرات مسمومیت چند برابر خواهد شد بنا بر این دراین موارد باید کودک را از تشویق به استفراغ برحذر داشت.
این متخصص اطفال گفت : بیشترین مسمومیت ها در منازل توسط داروهای موجود در خانه و نیز مواد نفتی ایجاد می شود به همین علت باید در مورد نگهداری مواد مذکور دقت بیشتری شود.
دومین کنگره علمی ، پزشکی کودکان با عنوان کنگره استاد امیر حکیمی سه شنبه 28 فروردین با حضور استادان دانشگاه و پژوهشگران علوم پزشکی در شیراز آغاز شد.
این کنگره به صورت دو سالانه است که به مدت 4 روز در شهر شیراز دایر است.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.