به گزارش ایرنا، حسین صالح جهرمی سه شنبه در جلسه شورای اداری شهرستان شیراز افزود:در استان 72 هزارو 793 حلقه چاه مجاز که 21 درصد آمار کشور و 15 هزار و 794 حلقه چاه غیرمجاز که شش درصد آمار کل کشور را شامل می شود وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود 180 حلقه چاه غیرمجاز در شیراز پر شده اظهار کرد: دو هزار و 20 حلقه چاه غیر مجاز در شیراز وجود دارد که از فرمانداری این شهرستان تقاضا داریم که حمایت های لازم را انجام دهد که در سال جاری نیز حدود 500 حلقه چاه غیرمجاز شیراز پر شود.
صالح جهرمی اضافه کرد: اگر طرح پر کردن چاه های غیرمجاز در شیراز ادامه پیدا نکند قطعا احتمال ایجاد مشکل در تامین آب شرب این شهر که 75 درصد آن از 182 حلقه چاه تامین می شود وجود دارد.
وی ادامه داد: مشکل عمده 10 سال اخیر کشور و استان فارس را کم آبی است و کشورهای همسایه ایران در سالهای اخیر آبهای سطحی خود را که به داخل ایران می آمده مهار کردند و این امر وضعیت خشکسالی در کشور را تشدید کرده است.
صالح جهرمی با اشاره به اینکه در گذشته در استان فارس دغدغه تامین آب کشاورزی وجود داشت و در دوره کنونی مشکل تامین آب آشامیدنی نیز به آن اضافه شده است،بیان کرد: در حال حاضر 40 شهر فارس و حدود 800 روستا با مشکل تامین آب آشامیدنی مواجه شده اند.
وی متوسط بارندگی 49 سال گذشته فارس با احتساب خشکسالی 10 ساله اخیررا 307 میلی متر عنوان و اظهار کرد: کسری آبهای زیرزمینی در این استان حدود 700 میلیون متر مکعب است.
صالح چهرمی با اشاره به اینکه متوسط بارندگی شهرستان شیراز در فصل بارشی کنونی و با احتساب بارندگی شب گذشته حدود 110 میلی متر بوده ادامه داد: میزان بارندگی های سال بارشی کنونی نسبت به میانگین بلند مدت 72.6 درصد و نسبت به میانگین سال قبل 64.4 درصد کاهش نشان می دهد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای فارس اضافه کرد: متوسط برداشت از آبهای زیرزمینی در کشور 55 درصد ولی در استان فارس این رقم حدود 80 درصد است که این امر سبب شده مشکلات کشاورزان این خطه روز به روز افزایش پیدا کند.
صالح جهرمی گفت: ذخیره تمام سدهای استان جز سد سلمان فارسی نامناسب است و سد درودزن که بخش عمده آب آشامیدنی شهر شیراز را تامین می کند تنها 346 میلیون متر مکعب ذخیره آبی دارد که 330 میلیون متر مکعب آن نیز قابل استفاده نیست.
وی اظهار کرد: متوسط ورودی آب از بالادست سد درودزن در بیش از 40 سال گذشته سالانه حدود 900 میلیون متر مکعب بوده که این رقم در سال 95 به 150 میلیون متر مکعب و در سال 96 به 70 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
صالح جهرمی بیان کرد: 35 میلیون متر مکعب از آب سد درودزن برای تامین آب شرب سالانه شهر شیراز و 15 میلیون متر مکعب برای آب آشامیدنی شهر مرودشت استفاده می شود و 40 میلیون متر مکعب از آب سد درودزن نیز سالانه تبخیر می شود که با در نظر گرفتن ذخیره کنونی این سد نه تنها در آینده با مشکل تامین آب کشاورزی این منطقه بلکه در خصوص تامین آب مورد نیاز آشامیدنی در شهرهای شیراز و مرودشت با مشکل مواجه هستیم.
وی افزود: وزارت نیرو معتقد است که دیگر نباید کلمه توصیفی بحران را برای آب بکار برد چون این کلمه برای مقطعی خاص استفاده می شود و وضعیت نامناسب کشور در این زمینه سالها است که ادامه دارد و با وجود اقلیم خشک و نیم خشک ایران باید با این شرایط سازگاری ایجاد شود.
صالح جهرمی به کم بودن نرخ آب بهای مصرفی اشاره کرد و گفت: هزینه متوسط 10 هزار تومانی که یک خانواده چهار نفره در استان فارس برای آب بها پرداخت می کند بسیار پایین است و تنها به اندازه خرید یک ساندویچ است که این امر به هیچ وجه متناسب با وضعیت بحرانی کشور در حوزه آب نیست.
9873 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.