دکتر علی بهادر رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز شنبه در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: اگر می خواهیم به مردم خدمات مناسب ارایه دهیم، باید مسایل و مشکلات آنها را برطرف کنیم یکی از این مسایل بحث خدماتی است که گاهی به صورت غیرضروری برای بیماران انجام می شود همچنین خدمات القایی که برای مردم و سیستم سلامت کشور هزینه هایی ایجاد می کند.
وی اظهار داشت : گاهی به دلیل خدمات زیادی که به بیمار ارایه می شود نمی توانیم به موارد ضروری بپردازیم بنابراین معنی طرح استحقاق این است که خدماتی که تکراری و غیرضروری است و هیچ کمکی به بیمار و سیستم سلامت نمی کند، حذف شوند.
بهادر اجرای این طرح را موجب حذف دوباره کاری ها و موارد تکراری دانست و اضافه کرد: مساله دیگر در اجرای این طرح، بحث حذف دفترچه های بیمه است هر فردی با کد ملی به مراکز درمانی مراجعه کند، نیازی به ارایه دفترچه ندارد و خدماتی که لازم است را دریافت می کند به کمک اجرای طرح استحقاق، ارتباط و هماهنگی بین بیمارستان و سازمان های بیمه گر به شکل بهتری انجام می شود و نیازهای بیمار به سرعت شناسایی می شود.
بهادر با اشاره به شرح وظایف ارایه شده از سوی وزارت بهداشت افزود: در آینده نزدیک هر فرد با توجه به این شرح وظایف خدمات موردنیاز خود را دریافت می کند و بسیاری از هزینه های اضافی حذف می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این طرح در چند استان از جمله استان فارس به صورت آزمایشی آغاز شده و آغاز ارسال پرونده بیماران به صورت الکترونیک به سازمان های بیمه گر است، در این طرح تلاش می شود بیمه گذار یا بیمار در زمان مراجعه به بیمارستان، نیازی به ارایه دفترچه بیمه نداشته باشد.
بهادر با بیان اینکه شروع این طرح با بیمه سلامت است و پیگیری برای افزوده شدن سایر بیمه ها در مدتی کوتاه به این طرح در حال پیگیری است افزود: فاز نخست اجرای این طرح، در بیمارستان های دولتی آغاز شده است و به زودی در بیمارستان های خصوصی نیز اجرایی می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: با اجرای این طرح، بیمه گذار به بیمارستان مراجعه می کند و با ارایه کد ملی، اطلاعات پزشکی فرد شناسایی می شود و کارشناسان بیمه به صورت الکترونیک فرد مراجعه کننده را شناسایی می کنند و نیازی به مراجعه فرد به دفتر کارشناس بیمه نیست.
وی ادامه داد: در آینده نیز خدماتی که هر کدام از بیمه گذاران دریافت می کنند سقف بندی می شود و تعرفه گذاری آن مشخص است.
بهادر افزود: بر اساس استانداردهای جهانی، هر فرد باید از خدمات با سقف خاصی استفاده کند تا در هزینه های پرداختی مردم، صرفه جویی شود.
او بیان کرد: در بسیاری از موارد دیده شده که هزینه های زیادی به دلیل تجویز نسخه های مکرر به مردم و سیستم سلامت کشور تحمیل می شود، در این طرح در آینده سقف گذاری انجام می شود و یک فرد در حد خاصی می تواند از خدمات استفاده کند؛ بنابراین خدمات پاراکلینیک، ام آر آی، سی تی اسکن و آزمایش ها سطح بندی می شود.
بهادر اضافه کرد: همچنین ممکن است یک فرد به دلیل نوع بیماری نیازمند خدمات و تخفیف های بیشتر دولتی باشد که در این طرح شناسایی می شود و در واقع می توانیم به افراد نیازمند، کمک بیشتری ارایه دهیم.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.