به گزارش ایرنا طیبه سیاوشی، عصر دوشنبه در نشستی با عنوان ' فاطمه (س) سیاست‌ورزی و گفت‌ و‌گو' در شیراز افزود: برای بیان مسایل مربوط به زنان اگر الگوهای بین‌المللی مناسبی نیز وجود داشته باشد، در دوره‌های مختلف به دلایلی همچون توطئه و خارجی بودن کنار گذاشته شده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: از ابتدای انقلاب در حوزه زنان فعالیت های بسیار مهمی رخ داده است و آنچه در این زمینه صورت گرفته ناشی از حرکات اجتماعی و تلاش‌های آنان در نهادهای حاکمیتی بوده که به بیان مطالبات آنها در مجامع رسمی انجامیده است.
سیاوشی ادامه داد:محروم کردن بخش عظیمی از جامعه به نفع مصلحت عمومی و نظام نیست.
این نماینده مجلس اظهار داشت: در حوزه زنان نمی‌توان تنها با گفت‌و ‌گوهای درون‌گروهی و بین جنسیتی، مسایل را پیش برد بلکه باید پایه‌های گفت‌ و گوی رسمی را تعریف کنیم تا بر مبنای آن بتوان با بخش آکادمیک و قطب فقهی و مذهبی نیز تعامل کرد.
وی، مهم‌ترین معضل شهرهای بزرگ را حاشیه‌ نشینی و مهاجرت از روستاها به شهرها عنوان کرد و گفت: همین امر موجب شده فرهنگ قومی و عشیره‌ای در جامعه نفوذ کند و بسیاری از مشکلات از جمله ازدواج زودهنگام برای دختران رخ دهد.
سیاوشی با اشاره به تبعات ازدواج در سنین پایین اظهار کرد: تعداد کودک‌ بیوه‌ها به مرز بحران رسیده است و بخشی از آسیب‌های اجتماعی کشور مربوط به همین کودکانی است که از مهارت ‌آموزی نیز محروم شده‌اند.
وی ادامه داد: فارغ از اینکه کودکانی که در سنین پایین مجبور به ازدواج می‌شوند، چه جنسیتی دارند باید اذعان کرد بسیاری از این افراد برای تامین زندگی مرتکب جرم و بزه می شوند و تلاش فراکسیون زنان مجلس برای افزایش سن ازدواج برای دختران 15سال و پسران 18 سال ادامه دارد.

** مطالبات زنان تنها محدود به ورود به ورزشگاه ها نیست
عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست گفت:مطالبات زنان، تنها، محدود به ورود به ورزشگاه‌ها نیست ‌اما باید در این زمینه بر این موضوع تاکید کرد که هر جا فرصتی بوده است که زنان در اجتماع حاضر شوند، آنها توانسته‌اند زمینه آرامش بیشتری برای جامعه فراهم و آن را قابل زیست‌تر کنند.
شهربانو امانی افزود: زنان جامعه مسیر خود را یافته‌اند و می‌خواهند به ‌صورت مسالمت‌آمیز و در چارچوب قانون و گفت‌و‌گو مطالباتشان را پیگیری کنند و به نتیجه برسند.
وی با بیان اینکه تا رسیدن به تعادل جنسیتی در اجتماع فاصله‌ای بسیاری داریم، اظهار داشت: بانوان ما با آموزه‌های دینی، ملی، رشد و تربیت در خانواده، لیاقت و شایستگی خود را در چارچوب قانون و با حفظ حرمت خود ثابت کرده اند.
امانی ادامه داد: عدالت رکن رکین دین است و هر جامعه‌ای که عدالت نداشته باشد، مضمحل می‌شود، زیرا مُلک با کفر بقا می‌یابد اما با ظلم نه.
این عضو شورای شهر تهران بر اصل گفت‌ و‌ گو مداری بین گروه‌های مختلف تاکید کرد و گفت: در جامعه گفت‌ و ‌گو مدار قرار نیست اصلاح‌طلبان برای اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برای اصولگرایان حرف بزنند، زیرا جامعه به عقب باز نخواهد گشت و مسیر خود را طی می‌کند.
وی با اشاره به نقش حضرت زهرا (س) پس از وفات پیامبر اکرم (ص) و بیان خطبه فدک در دفاع از ولایت، گفت: فاطمه (س) هم‌کفو با علی (ع) است و اگر توانایی‌های این بانوی بزرگوار را الگو قرار دهیم، زنان باید از حقوق خود دفاع کنند بدون اینکه برچسب‌های مختلف به آنان زده شود.
امانی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت افزایش سن ازدواج دختران اشاره کرد و گفت: هم اینک 15 هزار دختر زیر سن 15 سال بیوه در کشور وجود دارد و یک میلیون نفر نیز در کودکی ازدواج کرده‌اند و این مسئولیت نهادهای مدنی، دولت و مردم است که برای حل این بحران راهکار ارایه دهند.
عضو شورای شهر تهران بیان داشت: برای حل این مشکل باید از زمان و مکان درک درست داشته باشیم و به خاطر آوریم که امام خمینی (ره) در فتواهای خود عنصر زمان و مکان را در نظر می‌گرفتند از این رو توانستند مسایل دینی را به‌روز کنند.
این نشست را جمعیت زنان نواندیش استان فارس برگزار کرد.
7375 / 1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.