در حاشیه این نشست و بازدید از موزه دفاع مقدس، مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: هدف از تشکیل این جلسه آشنایی اعضا با این اثر ماندگار در استان است که آخرین مراحل ساخت را طی می کند.
با برگزاری چنین نشست هایی اعضا نسبت به جایگاه و وظایف اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در خصوص فاخر بودن کار و کیفیت آن اطلاعات بیشتری کسب می کنند.
سرهنگ حمیدرضا گرامی افزود: مخاطبان موزه دفاع مقدس علاوه بر هموطنان، گردشگران خارج از کشور نیز خواهند بود که در حال رایزنی و اخذ مجوز در این زمینه هستیم.
وی ادامه داد: به همین منظور از اعضای کارگروه گردشگری استان، معاون استاندار و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سایر دستگاه های ذی ربط دعوت کردیم که در این نشست حضور پیدا کنند.
این مقام سپاهی با بیان این که در دهه مبارک فجر فاز اول مرکز فرهنگی یا موزه دفاع مقدس فارس همزمان با 9 استان کشور توسط ویدئو کنفرانس با حضور رییس جمهور افتتاح خواهد شد، افزود: استان فارس یکی از مراکز دهگانه است که فاز اول موزه دفاع مقدس آن مورد بهره برداری قرار میگیرد و تا آن زمان در تلاشیم آماده سازی یادمان شهید دوران، یادمان شهدای گمنام، نمایشگاه فصلی، سالن آمفی تئاتر روباز، مرکز اسناد، کتابخانه و ساختمان اداری و گالری و نمایشگاه تجهیزات و ادوات نظامی و محصولات فرهنگی به اتمام برسد.
سرهنگ گرامی اضافه کرد: به این ترتیب این مرکز در دهه مبارک فجر برای بازدید هموطنان و به ویژه شهروندان ساکن شیراز آماده می شود و امیدواریم افتتاح فاز یک، فتح بابی باشد برای گام های بعدی.این مسئول با اشاره به این که در بحث موزه آرایی تا کنون 850 سوژه در اختیار گروه های هنری و طراحان قرار گرفته، اضافه کرد: بعد از این که این سوژه ها به هنرمندان و طراحان داده شد، سناریو تدوین و آن گاه نسبت به خرید تجهیزات مورد نیاز و نصب آن ها اقدام می شود.
وی بیان داشت: 50 درصد از سوژه ها به صورت سخت افزاری و 50 درصد بقیه در قالب نمایشهای دیجیتالی فیلم، اسلاید و سایر تصاویر دیداری و شنیداری است البته این سوژهها به تدریج نصب و مورد بهره برداری قرار میگیرد که برای این کار به میانگین زمانی یک ساله نیاز داریم.مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس در پاسخ به این که قبلاً اعلام شده بود برای موزه آرایی به پنج میلیارد تومان نیاز است، این نیاز در حال حاضر به چه میزان است، گفت: در جلسه شورای هماهنگی که به ریاست استاندار و با حضور سردار کارگر، رییس بنیاد حفظ آثار برپا شد، استاندار پرداخت مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون تومان از محل اعتبارات توازن منطقهای فرمانداری شیراز را برای موزه دفاع مقدس تقبل کردند و قول مساعد داده شد که این مبلغ افزایش یابد و ما در حال پیگیری هستیم. این مبلغ به محض وصول برای موزه آرایی در اختیار گروه های هنری قرار میگیرد، قراردادها نیز اغلب منعقد شده و همه گروهها در حال انجام کار هستند.
سرهنگ گرامی پیرامون بازدیدهایی که از این مرکز فرهنگی بعد از افتتاحیه انجام میشود، بیان داشت: همه اقشار میتوانند از این مرکز فرهنگی بازدید کنند و نسل جوان، دانش آموزان و دانشجویان نقش
ویژه ای دارند.
با توجه به این که دانش آموزان دبیرستانی اعم از پسران و دختران درس آمادگی دفاعی دارند، مرکز فرهنگی با هماهنگی آموزش و پرورش و بسیج دانش آموزی میزبان آنها خواهد بود و راهنمایان و راویانی که در محل حضور دارند، بازدیدکنندگان را در جریان رخدادهای دفاع مقدس قرار خواهند داد.
دانشجویان نیز برای پایان نامه های درس آشنایی با دفاع مقدس میتوانند به این مرکز فرهنگی مراجعه کنند و از آثار مجموعه استفاده نمایند. از جمله دیگر مخاطبان این مرکز فرهنگی که میتوانند راوی دفاع مقدس ما باشند گردشگران خارجی هستند که در حال اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی هستیم و امیدواریم با هدایت گردشگران به سوی موزه دفاع مقدس، گردشگران راویان خوبی برای انتقال فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس باشند.
سرهنگ گرامی در پاسخ به این که آیا رسانههای مکتوب دوران دفاع مقدس جایگاهی در موزه فرهنگی دارند؟ گفت: چندی پیش به منظور بررسی نقش خبرگزاریها در دفاع مقدس بازدیدی از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در مرکز کرمان داشتم که رییس این مرکز در این بازدید بیان کرد بیشتر مستندات مکتوب ما از روزنامه «خبرجنوب» به واسطه نزدیکی با صحنه های عملیاتی در جنوب کشور به دست آمده است.
بنابراین ما بسیار تمایل داریم با محوریت روزنامه «خبرجنوب»، نقش این روزنامه را به عنوان اولین روزنامه منطقهای که به پوشش اخبار دوران دفاع مقدس پرداخته در قالب یک کتاب تبیین کنیم به ویژه این که این رسانه در طول دوران دفاع مقدس تنها روزنامه ای بود که با امکانات محدود خبررسانی آن سال ها که نه فضای مجازی و نه سایت های خبررسانی و نه حتی خبرگزاری وجود داشت، به انعکاس اخبار جنگ و کمک های مردمی پشت جبهه ها می پرداخت. در آن زمان اخبار مربوط به جنگ تنها از طریق ایرنا و صدا و سیما منعکس میشد و «خبرجنوب» در این زمینه نقش پر رنگی ایفا کرد.
46