تبادار در جلسه شورای کشاورزی فارس با بیان این که توجه به تولید محصولات باغی در فارس از چند جنبه حائز اهمیت است، افزود: بحث اشتغال، کارآفرینی و میزان تولید محصولات باغی در سطح استان حائز توجه است ضمن آن که زمینه اقتصادی تولید این محصولات نیز مهم است چرا که مستقیماً در معاش خانوارها نقش دارد.
استاندار فارس در ادامه از تخصیص 8 میلیارد تومان اعتبار برای فعالیتهای مختلف در زمینه مقابله با خشکسالی در استان خبر داد و گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس این میزان اعتبار را از محل منابع ماده 10 اعتبارات خشکسالی در اختیار سازمان جهاد کشاورزی فارس قرار داده است.
وی بیان داشت: انتظار داریم سازمان مدیریت و برنامه ریزی با نگاه مبارزه با آفات، سهم بیشتری از اعتبارات سال جاری و سال های آتی را برای این موضوع اختصاص دهد.
تبادار با تاکید بر این که باید اقداماتی پیشگیرانه در زمینه جلوگیری از سرایت آفت ها به باغ ها لحاظ کرد، اظهارداشت: پس از بروز آفتها لطمات بسیاری به باغ ها وارد میشود که باید مسئولین سازمان جهاد کشاورزی فارس همت خود را در مقابله با ورود آفات و کاهش خسارات و هزینه ها به کار گیرند تا سال ها مجبور به پرداخت هزینههای گزاف برای از بین بردن آفات گیاهی نشوند.
استاندار فارس بر لزوم توانمندسازی روستاها تاکید کرد و بیان داشت: اگر نگاه ما به روستاها عالمانه باشد مشکلاتی همچون تشدید مهاجرت، کاهش سطح تولید، نابسامانی اشتغال، تقویت حاشیه نشینی و همچنین آسیبهای اجتماعی در جامعه ایجاد نمیشود و اقتصاد روستاهای ما نباید تنزل بیابد، باید تجارب تلخ گذشته را سرلوحه اقدامات فعلی خود قرار دهیم.
تبادار بیمه محصولات کشاورزی را راهکاری برای کمک به کشاورزان دانست و گفت: در این راستا، نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی و صندوق بیمه باید کمک کنند و در اعتبارات ملی و استانی برای از بین بردن و جلوگیری از آفات درختان بودجه ای لحاظ شود.
استاندار فارس با تاکید بر این که نگاه مدیران استان باید مسئولانه باشد، گفت: اگر مشکلاتی در پهنه کشاورزی و آب داریم، حل این مسایل توجه و اهتمام تمام مسئولین را می طلبد.
وی تاکید کرد: اعضای شورای کشاورزی اعضای شورای برنامه ریزی و مجموعهها و کارگروه های مرتبط همه برای رفع مشکلات استان مسئول هستند.
استاندار فارس افزود: با توجه به این که زمینه کشاورزی زراعی به دلیل نبود آب مهیا نیست باید به کاشت محصولات کم آب بر همچون خرمای مجول در استان توجه ویژه شود و اعتبارات خاصی برای آن در نظر گرفت.
تبادار گفت: در شوره زارهای استان و همچنین در منطقه سردسیر می توان کشت این نوع خرما را توسعه داد چرا که میزان تولید محصولات آن با گردو برابری میکند و میتواند زمینه اقتصادی بسیار مناسبی ایجاد کند. مجموعه استانداری از کاشت خرمای مجول در استان حمایت می کند.
تبادار با اشاره به طراحی مدل توسعه روستایی فارس با همکاری جهاد کشاورزی و دانشکده کشاورزی شیراز بیان کرد: حیف و خسران است اگر نتوانیم از ظرفیت علمی فارس برای حل مشکلات استان بهره ببریم و در این زمینه دستگاههای اجرایی و از جمله سازمان جهاد کشاورزی فارس باید از این ظرفیت در حل مشکلات حوزه خود استفاده کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به لایحه بودجه 97 و کاهش بودجه تملک و دارایی دستگاه های مختلف کشور گفت: در برخی دستگاهها، میزان بودجه تا 53 درصد کاهش داشته است اما کاهش بودجه خوشبختانه در بخش کشاورزی کمتر و به میزان تنها 5 درصد بوده است.
علی اکبری افزود: در قالب جدول تبصره 4، 300 میلیون دلار برای آبیاری نوین، 300 میلیون دلار برای آبرسانی روستایی و 2 میلیارد دلار برای بخش های محیط زیست، آبخیزداری و پسماندها در نظر گرفته شده است که استان فارس باید از این فرصت ها استفاده و تلاش کند که این سهمیهها را جذب کند.
وی افزود: از این 2 میلیارد دلار اعتبار، پیشنهاد شده که حداقل 50 درصد آن در بخش آبخیزداری مصرف شود که این میزان اعتبارات قطعاً محقق می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس هم با بیان این که فارس با اجرای 18 هزار و 220 هکتار آبیاری نوین به عنوان استان پیشتاز کشور شناخته میشود گفت: برنامه ریزی ها برای بهره گیری تا سقف 70 هزار هکتار از اعتبارات آبیاری تحت فشار است.
دکتر محمد مهدی قاسمی تاکید کرد: برای صرفه جویی در مصرف آب در آبیاری های نوین نصب کنتور هوشمند ضروری است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای فارس نیز گفت: در فارس باید 9 هزار کنتور هوشمند نصب شود که به 60 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد درحالی که کل اعتبار طرح تعادل بخشی در فارس 38 میلیارد تومان است.
حمید رضا دهقانی با بیان این که امسال دو هزار و 550 حلقه چاه غیرمجاز در فارس پر شده است اظهارداشت: اعتبارات امسال ما جوابگوی نصب هزار و 25 کنتور هوشمند است چرا که نصب این کنتورها از محل اعتبارات طرح تعادل بخشی تامین می شود.
دهقانی بیان داشت: برای نصب کنتور هوشمند در همه اراضی که تحت پوشش آبیاری نوین است باید از محل 15 درصد آورده کشاورز این کنتورها تامین و نصب شود.
46