دکتر عبدالرسول همتی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد:‌علل مرگ‌ و‌میر در کشور از الگوی واحدی تبعیت می‌ کند که براساس آن بیماری‌های قلبی‌ عروقی در درجه نخست، سوانح ترافیکی و جاده‌ای در رتبه دوم و انواع سرطان در مقام سومین عامل مرگ ‌و‌میر ایرانیان است.
همتی با اشاره به رتبه نخست استان فارس در تلفات جاده ای در سال های اخیرگفت:‌ستاد پیشگیری از حوادث ترافیکی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هدف پیشگیری از بروز تصادفات با تدوین استراتژی‌های کوتاه مدت، بلند‌مدت و میان ‌مدت تشکیل شده است.
وی افزود: این ستاد با عضویت دستگاه‌هایی همچون دادگستری، پلیس راهور، پلیس راه، صداوسیما، راه‌ و ‌شهرسازی، شهرداری، راهداری، آموزش‌ و‌پرورش، معاونت حمل‌ و‌نقل و ترافیک، اداره کل حمل‌ و‌نقل پایانه‌ها، اداره برق، اداره بیمه، هلال احمر و پزشکی قانونی فعالیت دارد.
وی ادامه داد:‌ این ستاد تاکنون 54 جلسه و 175 مصوبه داشته که 92درصد مصوبات آن معادل 161 مصوبه، اجرایی شده است گرچه شاید با توجه به آمار تصادفات همچنان باید تلاش بیشتر و مدون‌تری در این زمینه انجام شود.
قائم‌ مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم ‌پزشکی شیراز در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت تجهیز بیمارستان‌ها و نیز قوانین رسیدگی به مصدومان گفت: به موجب قانون، وزارت بهداشت موظف است در حوادث ترافیکی یا غیر آن، پاسخگوی درمان مصدومان باشد و این امر از زمانی که حادثه رخ می‌دهد، توسط اورژانس و در همه ساعات شبانه ‌روز درحال انجام است.
همتی بیان کرد: به موجب ماده 92 قانون درمان مصدومین، هر مصدومی که توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شود، از درمان رایگان بهره‌ مند می‌شود و هیچ بیمارستانی نباید از زمان تحویل بیمار به بیمارستان تا ترخیص او وجهی مطالبه کند البته این موضوع بیماری‌هایی را که فرد به قصد درمان آن‌ها به بیمارستان مراجعه می‌کند، دربر نمی‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان شهید رجایی بزرگ‌ ترین و مجهزترین مرکز تروما در کشور است، درباره نبود ام.آر.آی در این بیمارستان گفت: بیمارستان چمران و شهید رجایی دو مرکز نزدیک به هم هستند و با توجه به اصل الزام کاهش هزینه‌ها، ضرورتی برای وجود همه امکانات بیمارستانی درهردو مرکز وجود ندارد و هر دو بیمارستان می‌توانند از امکانات یکدیگر بهره‌ مند شوند.
همتی هزینه‌های دولت را برای مصدومان سوانح ترافیکی، بسیار زیاد عنوان کرد و به دو حادثه تصادف اتوبوس سربازان و نیز حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان هرمزگانی به‌عنوان نمونه اشاره کرد که در آن‌ها هم اورژانس و هم واحدهای درمانی در شیراز و شهرستان‌ها درگیر شدند؛ البته وی منکر کاستی‌ها و ضعف‌ها نیز نشد و ابراز امیدواری کرد کاهش ضعف‌ها به حداقل برسد.
آخرین آماری که پزشکی قانونی استان فارس از تصادفات و فوتی های آن در استان فارس منتشر کرده، مربوط به 6 ماه اول امسال بوده است .
790 نفر براثر تصادف رانندگی در 6 ماه نخست امسال در این استان جان خود را ازدست دادند و این استان مانند سال های گذشته در مرگ های ناشی از تصادف رانندگی رتبه نخست در سطح کشور را دارد.
این آمارنسبت به مدت مشابه پارسال که تعداد فوتی ها 789نفربود، افزایش یک درصدی را در استان فارس نشان می دهد.
بر اساس آمار پزشکی قانونی در 6 ماه اول امسال، استان فارس در تعداد فوتی ناشی از سوانح رانندگی با 790 نفر فوتی با فاصله قابل توجهی در رتبه نخست قرار دارد و پس از استان فارس استان های تهران با 649 فوتی و خراسان رضوی با 647 فوتی در رتبه های بعدی قرار دارند.
تعداد مصدومان تصادفات رانندگی نیز نسبت به پارسال 1.1 درصد افزایش داشته است در 6 ماه اول امسال 13هزارو 95 نفر مصدوم ناشی از تصادفات در فارس بر جای مانده که در کشور پس از استان های تهران ،خراسان رضوی و اصفهان در رتبه چهارم است.
بر اساس آمار پزشکی قانونی فارس، این استان پارسال هم با یک هزار و 458 نفر فوتی ناشی از تصادف رتبه نخست کشور را در مرگ ناشی از سوانح ترافیکی داشته است در صورتی که این میزان در سال 94، یک هزار و 374 نفر بوده که نشانگر افزایش در این زمینه است.
خبرنگار: سمیرا متین نژاد ** انتشار دهنده:‌غلامرضا مالک زاده
1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.