تبعیض جنسیتی در این زمینه همچنان ادامه دارد و لاپوشانی این قضیه با دادن آمار و ارقامی که براساس آن زنان بسیاری در فارس، مدیر و یا رئیس هستند هم اوضاع را تغییر نمی دهد؛ این در حالی است که دفتر امور بانوان استانداری، لیست یکهزار زن توانمند فارس را پس از شناسایی اعلام کرده و پیشنهاد داده که از این افراد برای پستهای مدیریتی استفاده شود. در این مورد تعداد دانشمندان زن و اساتیدی که از نظر مدارج علمی و اجتماعی در مرحله بالایی هستند در مراکزی مانند دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز کم نیست و به نظر میرسد بیش از پیش باید زنان با پتانسیل بالا در استان برای مدیریت ها به کار گرفته شوند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس در این خصوص به خبرنگار «خبرجنوب» میگوید: بیشتر از وضعیت موجود باید به فکر حضور زنان استان در عرصههای مدیریتی بود؛ حرکتی دوجانبه به این منظور باید انجام گیرد به طوری که هم با دعوت بانوان در جایگاههای مختلف مدیریتی، زمینه را برای حضور آنها در عرصههای تصمیمگیری کلان ایجاد کنیم و هم با آموزش، تواناییهایشان را در این خصوص افزایش دهیم.
معصومه دستغیب میافزاید: با توجه به دستور رئیس جمهور مبنی بر تصدی30 درصد پستهای مدیریتی توسط بانوان، به نظر میرسد کمیته انتصابات در سازمانها در حوزه زنان باید فعال شود و نسبت به شناسایی، انجام مصاحبه، گزینش و برگزاری دوره های آموزشی برای بانوان اقدام شود. در این زمینه همان طور که کمیته انتصابات مردان در تمامی ادارات وجود دارد، برای زنان هم باید فعالیت ها بر همین روال صورت گیرد.
وی یادآور شد: انتخاب بانوان برای تصدیگری مدیریتها صرفاً برعهده مشاورین و دفاتر امور بانوان نیست بلکه این موضوع از سوی سازمان استخدامی و اداری کشور رصد می شود، البته مشاورین امور بانوان در این امر تاثیرگذار هستند.
دستغیب میگوید: تبعیض جنسیتی در خصوص واگذاری پستهای مدیریتی در کشور مشهود است البته با توجه به اینکه سالها از بانوان توانمند برای مدیریتها دعوت نشده، در حال حاضر هم برخی استقبالی از مدیریتها نمیکنند و توجیه افراد با پتانسیل بالا در این خصوص ضروری است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس می افزاید: بانوان نیز باید با معرفی پتانسیلها و توانمندیهای موجود به مسئولان، زمینه تصاحب جایگاه های مدیریتی را برای خود فراهم کنند؛ در این خصوص دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس آمادگی دارد و از زنان علاقهمند توانمند خواستاریم رزومه و اطلاعات کاری خود را به این دفتر تحویل دهند تا فرآیند به کارگیری آنها در پستهای مدیریتی
تسهیل شود.
دستغیب میگوید: شمار زنان عضو شوراهای شهر، دهیاران، شوراهای روستاها و بانوان مدیرکل، رئیس و معاون ادارات و تعدادی از بانوان دارای رزومه درخشان به یکهزار نفر میرسد که میتوان با هدایت مطلوب، زمینه فعالیتهای مدیریتی آنها را به نحو موثری فراهم آورد.
رئیس دانشگاه شیراز نیز میگوید: سیستم مردسالار مدیریتی کشور در این زمینه تاثیرگذار است اما از بعد دیگر با وجود اینکه از مدیریت زنان در بخش های مختلف استان استقبال می گردد اما به دلیل شرایط احساس مسئولیت نسبت به مسایل خانواده و فرزند، آنها چندان وارد پست های مدیریتی نمی شوند.
دکتر ابراهیم گشتاسبی راد میافزاید: اگر مدیریتهای ما سیستماتیک بود وقت کمتری از بانوان میگرفت و امکان حضور آنها در پستهای مدیریتی بیشتر فراهم میشد. وی میگوید: در مواردی پیشنهاد مدیریت در بخشهای مختلف دانشگاه و استانداری فارس را به بانوان داده ایم اما آنها اعتقاد دارند سیستم موجود وقت بسیاری از آنها میگیرد و در نتیجه چندان تمایلی به مدیریت
ندارند.
دکتر گشتاسبی راد یادآور می شود: اگرچه متخصصان بسیاری در استان داریم اما مردان و زنانی که قدرت مدیریت داشته باشند اندک هستند و به همین دلیل زمینه تصدی مدیریت برای برخی تامین نمیشود؛ هرچند با توجه به جایگاه علمی دختران و زنان تا 20 سال آینده 50 درصد اعضای هیات علمی دانشگاه های معتبر کشور را بانوان تشکیل خواهند داد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 792476
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.