مهندس حمیدرضا دهقانی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:اجرای طرح تعادل بخشی و پر کردن چاه های غیر مجاز ادامه دارد و تعطیل نشده است، مشکل اصلی دراجرای این طرح در سال جاری مسایل اعتباری بوده است.
وی ادامه داد: اخیرا 135 میلیارد ریال اعتبار به اجرای این طرح دراستان فارس اختصاص یافته و در نیمه دوم سال طرح شتاب بیشتری خواهد گرفت و سه هزار حلقه چاه تا آخر امسال پُر می شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای فارس تعداد زیاد چاه های پروانه دار را نیز برا ی منابع آب مشکل آفرین دانست و گفت: بر اساس آمار موجود 15.5 درصد از چاه های مجاز و پروانه دار کشور دراستان فارس وجود دارد، در حالی که پنج درصد از چاه های غیر مجاز کشور دراین استان است، بنابراین باید برداشت های مجاز را نیز برای حفاظت بیشتر از منابع آب کنترل کرد.
دهقانی با بیان اینکه به دنبال این هستیم که اضافه برداشت این نوع چاه ها راهم کنترل کنیم گفت:نصب کنتور هوشمند از جمله راهکارهای کنترل برداشت دراین چاه هاست، از 36 هزار چاه برقی دراستان فارس برای حدود 12 هزار چاه کنتور نصب شده است.
وی ادامه داد:‌ در پروانه این چاه ها ساعت کارکرد درج شده، اگر یک چاه بیش از ساعات مجاز برداشت کند می توان برق چاه را قطع کرد.شرکت های توزیع برق اکنون به راحتی می توانند برداشت این چاه ها را کنترل کنند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای فارس در باره کشت بی رویه شلتوک در استان فارس گفت: کشت جایگزین را به جای کشت شلتوک توصیه می کنیم، برای جایگزینی کشت شلتوک و ذرت با قطعا چاره اندیشی کرد ، متاسفانه هنوز کشت شلتوک دراستان فارس بی رویه است.
وی اضافه کرد: البته کشت شلتوک تاثیر پذیر از قیمت محصول است ، برنج محلی استان فارس سال قبل تا کیلویی 12 هزار تومان هم فروخته شد، همین تفاوت قیمت انگیزه ای برای توسعه کشت است .از سویی کشاورزی در فارس به صورت خرده مالکی است ، مساحت اراضی اندک و باروری آن پایین است بنا بر این کشاورزان ترجیح می دهند که کاشت محصولاتی را دنبال کنند که در مقیاس اندک بیشترین درآمد را داشته باشد.
دهقانی با بی رویه خواندن کشت شلتوک در منطقه کامفیروز استان فارس گفت: امسال حدود 6 هزار هکتار شلتوک در این منطقه کاشته شده است ، سطح کشت نسبت به سال قبل کاهش یافته ولی همین مقدار کاشت هم چون از آبهای زیر زمینی تغذیه می شود می تواند آسیب زا باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس درباره مباحثی که پیرامون استفاده از آب های ژرف مطرح شده گفت: مبنای آب های ژرف این است که از مسیر گسل ها و از کشورهای مجاور منتقل می شود، چشمه های کف خلیج فارس از همین آب های ژرف سرچشمه می گیرد.
دهقانی بیان کرد: این کاری تحقیقاتی است در کشور ما دو سه چاه برای شناخت آن حفر شده است، عمق چاه ها حدود دو هزار متر است، برداشت از آب این چاه ها مجاز نیست، این آبها عامل جلوگیری از حرکت گسل هاست ، برداشت این آبها بسیار گران تمام می شود و برای کشاورزی و صنعت قابل مصرف نیست .بنا بر این نباید روی آب های ژرف حساب باز کرد.این نوع چاهها که یک حلقه آن در استان فارس در حال حفر شدن است بیشتر جنبه مطالعه دارد.
مصاحبه : نیکنام خشنودی ** انتشار دهنده:‌غلامرضا مالک زاده
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.