اسماعیل تبادار در شورای کشاورزی استان فارس پس از طرح موضوعاتی از سوی رییس سازمان جهاد کشاوری استان گفت: نمیشود که فقط از مشکلات حرف زد و یا از آنها تقدیر و تشکر کرد، مسئولان وظیفه ارائه راهکار دارند وگرنه سال دیگر در جلسه این چنینی دیگری باید بنشینیم و باز هم از همین مشکلات حرف بزنیم.
وی با بیان این که 10 سال است تکهکلام همه، خشکسالی و عوارض آن است افزود: انتظار میرفت در این 10 سال در این خصوص چارهجویی شود که از جمله آن بحث گلخانه است، این در حالی است که گلخانه هم در فارس توسعه چندانی نیافته است.
استاندار فارس با اشاره به صحبتهای مسئولان حاضر در جلسه مبنی بر لزوم بازاریابی برای محصولات گلخانه ای گفت: این کلمه ها در گفتار خوب و زیبا است اما باید راهبرد عملیاتی هم داده شود.
تبادار تصریح کرد: می گویند در کرمان شاهد موفقیت چشمگیری در این حوزه بوده ایم، خب بروید 4 تا آدم موفق از کرمان بیاورید در این جلسات تا ما هم یاد بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: چگونه فارس که مسافت کمتری با کشورهای حوزه خلیج فارس دارد و از لحاظ فرهنگی به آن کشورها نزدیکتر است موفقیتی در این زمینه نداشته اما کرمان موفق بوده است؟
عذر نماینده یک بانک برای حضور در شورای کشاورزی فارس خواسته شد
استاندار فارس با بیان این که باید سازمان جهاد کشاورزی جدی تر در این زمینه ورود کند افزود: انتظار داریم شورای کشاورزی فقط تبدیل به محلی برای ارائه وضع موجود در بخش کشاورزی نشود.
تبادار با اشاره به حمایتهای دستگاههای اجرایی و استانداری از طرح های افزایش بهرهوری آب گفت: اعتبارات عمرانی تسهیلات ارزان قیمت برای توسعه روستاها با نرخ 6 درصد با منابع 11 هزار میلیارد تومانی و همچنین تسهیلات رونق تولید از جمله منابع قابل اتکایی است که با استفاده از آن می توان حوزه گلخانه را رونق داد.
وی که در این قسمت از سخنان خود، مدیر شعب بانک کشاورزی فارس را برای همکاری بیشتر در اعطای تسهیلات خطاب قرار داد متوجه شد که این مدیر در جلسه حضور ندارد و به جای خود، نماینده اش را به جلسه اعزام کرده است.
تبادار با خواستن عذر نماینده بانک کشاورزی، از وی خواست جلسه را ترک کند و مدیر شعب این بانک به جلسه بیاید که این درخواست اجابت نشد و تا پایان جلسه مدیر بانک مذکور در جلسه حاضر نشد.
وی گفت: مگر می شود در کلانترین جلسه تخصصی بخش کشاورزی فارس، مدیر بانک مرتبط با این حوزه حضور نداشته باشد، هیچ کار مهمتری در فارس برای مدیر بانک کشاورزی از حضور در جلسه نیست.
دنبال امامزادههای گمشده هستم!
استاندار فارس با اشاره به برخی وعدهها مبنی بر توسعه آبیاری تحت فشار در 70 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گفت: همان موقع که این عدد در شورای اداری مطرح شد تعجب کردم و حتی با رییس سازمان جهاد کشاورزی تماس گرفتم که حالا معلوم شد عدد دقیق 30 هزار هکتار است نه 70 هزار هکتار. از همین جا اعلام کنم دنبال امام زاده های گم شده هستم، اگر نتوانیم برنامه ها را رصد کنیم موفق
نمی شویم.
وی همچنین در خصوص اجرای طرح های کاشت درختان دیم در اراضی شیب دار گفت: نه میتوان این طرح را تعطیل کرد و نه می توان بدون نظارت آن را ادامه داد. باید از کشاورزان تعهد گرفت و به آن ها نوع کاشت را دیکته کرد تا به اسم کاشت درختان دیم، محصولات پر آببر نکارند و لطمه به آب و خاک نزنند.
استاندار فارس با تاکید بر این که بحران آب در فارس جدی است، افزود: نگرانی پیرامون مساله آب باید به یک فرهنگ تبدیل شود. این نگرانی حتی در مورد آب شرب هم وجود دارد، اما جالب است در شیراز و شهرهای فارس حتی یک تابلو هشدار در مورد بحران آب وجود ندارد. دریاچه پریشان، مهارلو، بختگان و چاههای کشاورزی خشک شدند اما هنوز نگرانیها پیرامون این مساله به اندازه بحران ایجاد شده نیست.
بهرهمندی گلخانه های فارس از اعتبارات عمرانی
لازم به ذکر است در بخشی از این جلسه، ساسان تاجگردون رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس در این جلسه قول داد که از قانون بودجه سنواتی به ویژه بودجه سال 96 و از محل اعتبارات استانی مبالغی را برای تسریع در ایجاد زیرساخت های گلخانه ای پرداخت شود.
احداث شهرک تخصصی دارویی در فارس با محوریت شرکت های دانش بنیان
همچنین یدا... رحمانی معاون استاندار فارس نیز اظهار داشت: تلاش می شود از محل تسهیلات رونق تولید مبالغی به این حوزه تزریق شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این احداث شهرک تخصصی دارویی با محوریت شرکت های دانش بنیان می تواند زنجیره فرآوری گیاهان دارویی را تکمیل کند.
گفتنی است، در پایان این جلسه مقرر شد شورای آب و کشاورزی به جای دو ماهی یک بار، هر بیست روز یکبار برگزار شود.
46