این المان شهری از اوایل دهه 80 به دلیل اجرای عملیات قطار شهری به کارگاه این پروژه انتقال یافت و با طولانی شدن این پروژه طی سال های گذشته به انبار شهرداری منتقل شد و هر از مدتی خبرهای جسته و گریخته ای از برگشت دوباره آن در رسانه ها منتشر می شد تا این که در سال جاری با پیگیری اصحاب رسانه و مردم، این المان شهری خاطره انگیز و قدیمی دوباره توسط شهرداری شیراز احیا شد.
اگر چه برگشت دوباره ساعت گل شیراز خوشحالی مردم را در پی داشت اما به نظر می رسد نصب این المان نسبت به سالهای گذشته تفاوت زیادی دارد و با زیبایی و جذابیت گذشته فاصله دارد. در حال حاضر نیز شهروندان شیرازی شاهد واکاری فصلی گل های ساعت گل هستند.
در همین رابطه رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز در گفت و گو با خبرنگار «خبرجنوب» با اشاره به این که در گذشته اعداد این ساعت با گل نصب شده بود گفت: در احیای دوباره ساعت گل، صفحه ساعت با گل ساخته شده و از گل های متناسب با فصل تابستان استفاده شده بود. سعید معصومی درخصوص عملیات واکاری گل های ساعت گل افزود: به دنبال آنیم تا در ساعت گل از گل هایی استفاده شود که دوام بیشتری داشته باشند. وی با اشاره به این که در گذشته در ساعت گل شیراز از گونه های متنوع گل اطلسی استفاده می شد، اظهار داشت: در حال حاضر باتوجه به تنوع گل ها تلاش می شود تا در کنار بهره بردن از گونه های گل اطلسی از سایر گلها نیز استفاده گردد تا به زیبایی این ساعت افزوده شود.
معصومی افزود: اعداد این ساعت شهری در دهه50 از گل بوده و بعدها از عددهای سنگی و فلزی استفاده شد، در حال حاضر نیز جنس ارقام ساعت گل شیراز از نئون است.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز در خصوص هزینه نصب ساعت گل شیراز گفت: هزینه نصب و نگهداری این ساعت شهری به صورت مستمر است به نحوی که در سال 20 میلیون تومان صرف نگهداری ساعت میشود و چندین برابر این رقم نیز صرف فضای سبز و گلکاری ساعت گل می شود.
معصومی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا المان های مناسبتی و به ویژه نوروزی با وجود پایان یافتن مناسبت ها همچنان در شهر خودنمایی می کند؟ گفت: المان های نوروزی و فصلی معمولاً در اردیبهشت و خرداد ماه باید جمع آوری شود اما برخی از این المان ها که زیبایی خاصی دارند و مناسب محل نصب، تشخیص داده می شود ماندگار می گردند که از جمله آن ها المان تقاطع شهیدان شیخی است که انسانی را در حال اهدای گل نشان می دهد یا المان نقاشی سر میدان نصر و تقاطع معالی آباد نیز از دیگر المان های ماندگار شیراز است. معصومی با اشاره به این که طرح های زیباسازی شهری در روزنامه ها به فراخوان گذاشته می شود بیان داشت: این فراخوان در سطح ملی نیز ارائه می شود و از مردم و هنرمندان برای ارائه ایده و مشارکت در آن دعوت می شود.
وی با تایید این موضوع که برخی طرح ها و المان های شهری نورزوی و فصلی موضوعیت و تناسب چندانی با محیط نصب شده ندارند، اظهار داشت: تلاش می کنیم که در نصب المان های شهری از آثاری استفاده کنیم که با صبغه تاریخی و فرهنگی- اجتماعی محل نصب المان به ویژه کسب و پیشه و آداب اجتماعی محل همخوانی داشته باشد.
معصومی با تاکید بر این که طرح های دریافتی المان های شهری از بطن جامعه فرهنگی و هنری ارائه می شود گفت: در این زمینه نیازمند مشارکت فعال هنرمندان و اهالی عرصه علم و ادب هستیم تا بتوانیم هنر واقعی را در سطح شهر در قالب المانهای شهری به نمایش بگذاریم.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز بیان داشت: المان ها و مونومانها (بناهای یادبود) تداعی کننده حس خاطره انگیزی برای شهروندان هستند و کیفیت بصری سیمای شهری را ارتقا می بخشند و در نهایت منظر شهری را زیباتر می سازند، ضمن آن که به جذب گردشگران خارجی
نیز کمک می کند.
معصومی با بیان این که المان ها در تلطیف منظرگاه شهری و کاهش اثرات ترافیک و آلودگی هوا تاثیر به سزایی دارند، گفت: در سال گذشته با در نظر گرفتن المان های نوروزی حدود 25 اثر در قالب المان شهری در نقاط مختلف سطح شهر شیراز نصب شده است.
وی اظهار داشت: برای طراحی المان حافظ در سطح کشوری فراخوان دادیم که تا کنون تعداد محدودی برای شرکت در این فراخوان اعلام آمادگی کرده اند.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 765776
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.