شماری از هنرمندان فارس در گفت و گو با ایرنا، چند سال اخیر را مثبت و معنا دار در حوزه فرهنگ و هنر می دانند و از آن به عنوان گشوده شدن دروازه ای جدید بر روی اهل هنر یاد می کنند.
** کار فرهنگی نیازمند عشق است
استاد رحیم هودی، از پیشکسوتان هنر تئاتر و نمایش و دارنده نشان درجه یک هنری در حوزه تئاتر از جمله هنرمندانی است که لازمه ورود به عرصه هنر و فرهنگ را عشق می داند، عشقی بی ریا که با خستگی بیگانه باشد.
این چهره ماندگار 82 ساله استان فارس، از فعالیت های حوزه فرهنگ و هنر این استان در سه سال اخیر به خوبی یاد کرد و گفت: دامنه فعالیت های هنری بر خلاف سال های پیشین محدود به مرکز استان (شیراز) نمی شود بلکه سایر شهرستان های فارس از آن بهره مند هستند.
هودی که 63 سال است در حوزه هنر فعالیت دارد و علاوه بر تئاتر در 12 فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی ایفای نقش کرده است اظهار داشت: ظرف این سه سال علاقه ام به این حوزه بیشتر شده زیرا امور فرهنگی با دلسوزی و علاقه بیشتری انجام می شود.
این هنرمند، تشکیل 12انجمن در رشته های هنری را یکی از دستاوردهای ارزشمند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس دانست و افزود: شکل گیری این انجمن ها ارج نهادن به هنرمند و سپردن امور هر یک از رشته های هنر به صاحبان آن است.
هودی که ریشه در تئاتر فارس دارد به خاطره ای که 39 سال است در ذهن اش به صورت یک معما باقی مانده است اشاره کرد و گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئول وقت اداره کل فرهنگ و هنر فارس، برای گسترش تالار تئاتر ابوریحان در دروازه کازرون شیراز، گاراژی را که در کنار این تالار قرار دارد، خریداری کرد و بخشی از کار برای توسعه این تالار انجام شد اما پس از انقلاب بخشی از این مکان تبدیل به شهرداری ناحیه 2 و بخشی دیگر در اختیار یکی دیگر از نهادها قرار گرفت.
این هنرمند پیشکسوت اظهار کرد: انتظار می رفت توسعه تالار ابوریحان در آن زمان تداوم یابد و حال که اینگونه نشد توقع ما این است که شهرداری در سایر زمینه های هنری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری بیشتری داشته باشد.
هودی ادامه داد: متولی پیشرفت فرهنگ تنها یک نهاد و یک نفر نیست بلکه همه نهادها و مسئولان این استان باید پر و بال بیشتری به حوزه فرهنگ و هنر بدهند چرا که این حوزه متعلق به همگان است و هر فعالیت فرهنگی نشانه تمدن و بالندگی این منطقه در عرصه هنر است.
وی بیان کرد: نباید حوزه فرهنگ و هنر را تنها بگذاریم زیرا حرکت رو به جلو این حوزه در گرو مشارکت و فعالیت جمعی است
و هر کار فرهنگی که انجام می شود حرکت در مسیر غنی سازی تمدن این مرز و بوم و همه ما در تداوم این مسیر سهیم هستیم.
فرجام سخنان هودی، این غزل حافظ بود: 'کمال سر محبت ببین نه نقص گناه که هر که بی هنر افتد نظر به عیب کند'.
** تشکیل انجمن های فرهنگی فارس، گامی سازنده در حوزه فرهنگ
یکی دیگر از هنرمندان استان فارس که آذر 1316 خورشیدی در شیراز تولد یافت و هم اینک از شاعران شناخته شده کشورمان به شمار می آید، منصور اوجی است. او نیز افزون بر 50 سال است که شعر می سراید و تا کنون 11 مجموعه از اشعار او به چاپ رسیده است.
این هنرمند نیز از اینکه هنرمندان فارس در سه سال اخیر از محاق فراموشی پیشین به محفل های هنری فراخوانده شده اند ابراز خشنودی کرد و این رضایت را به شیوه ای شاعرانه با این شعر از باب اول گلستان سعدی که ' هر کجا چشمه ای بود شیرین مردم و مرغ و مور گردآیند' بیان کرد.
به باور این شاعر و نویسنده، متولیان حوزه فرهنگ باید خود هنرشناس باشند تا بتوانند چشمه شیرین مهیا سازند و طیف های مختلف هنری و فرهنگوران را گرد هم آورند.
سخنان این هنرمند پیشکسوت که از شرایط مهیا شده برای هنرمندان فارس در سه سال اخیر خشنود و به روزهای بهتر امیدوار است، تداعی گر این شعر کوتاه اوست که در واپسین روز از زمستان سال 91 سروده 'ما از میان این همه پاییز می رویم.'
اوجی، از دوران انزوای هنرمندان شاخص فارس در سال های قبل یاد می کند و تجلیل از شماری از این بزرگان حوزه فرهنگ و ادب مانند عبدالعلی دستغیب، ابوالقاسم فقیزی،امین فقیری، پرویز خائفی و سیروس رومی را حرکت به سمت ارج نهادن به ذخیره های فرهنگی این مرز و بوم می داند.
او گفت: استان فارس در همه حوزه های فرهنگ و هنر از جمله نویسندگی، موسیقی، شعر و روزنامه نگاری دارای هنرمندانی صاحب سبک و متبحر است که باید به سراغ آنها رفت و با استقبال از آثار فاخرشان به انزوای ناخواسته آنان پایان داد و بی شک روندی که در این سه سال اخیر از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس پی گرفته شده می تواند روشنی و فروغ سپهر هنر این استان را دو چندان کند.
این ادیب، تشکیل 12انجمن فرهنگی در رشته های مختلف در استان فارس را یکی از اقدام های موثر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست که می تواند به حرکت رو به جلو هنرمندان این استان شتاب بیشتری بخشد.
اگر چه هنرمندان نامی هرگز نخواهند مُرد اما اوجی، از روز رفتن هم سخن به میان آورد و گفت: ای کاش در همه ایران مانند تبریز آرامستانی ویژه هنرمندان بود تا این برگ های تاریخ فرهنگ به جای اینکه پراکنده در خاک روند در کنار یکدیگر
آرام گیرند.
او از هنروران نامی فارس که در یک دهه اخیر به سرای باقی رفته اند نام برد و اظهار کرد: زنده یاد جمشید صداقت کیش نویسنده، پژوهشگر و باستان شناس، صادق همایونی سروستانی نویسنده، مردم شناس و پژوهشگر فرهنگ عامه و غلامحسین اولاد شاعر و نویسنده، هر کدام در گوشه ای به خاک سپرده شدند در حالیکه با وجود این همه باغ در شیراز هنرمندان از استاندار فارس انتظار دارند، یکی از آنها را به این امر اختصاص دهد.
** آشتی اهل هنر با فرهنگ و ارشاد اسلامی
امین فقیری، نویسنده و پژوهشگر شناخته شده معاصر که در سال 1322 خورشیدی در خانواده ای اهل هنر و فرهنگ در شیراز زاده شد و صاحب مجموعه داستانی پر فروش 'دهکده پُر ملال' است، از دوران سه ساله حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به نیکی یاد کرد و گفت: این سال ها یاد آور دهه 70 است که هنرمندانی که در حال فراموش شدن بودند از نو، نمود و نماد یافتند.
این نویسنده نامی، که تاکنون 19کتاب در زمینه رمان و داستان با موضوع نوجوانان از او به چاپ رسیده است، فعالیت دولت یازدهم را آغازی بر آشتی اهل فرهنگ و هنر با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس می داند و می گوید: پشتیبانی از هنرمندان و ارج نهادن به فعالان هر یک از رشته های هنری، دعوت از نویسندگان و برپایی نشست های نقد و بررسی کتاب از جمله کارهای مثبتی است که می توان از آنها نام برد.
فقیری که مجموعه داستانی دهکده پُر ملال او به بیش از 10 زبان ترجمه و منتشر شده است، تشکیل 12انجمن هنری در فارس را گامی سازنده در نزدیک کردن اهل هنر به یکدیگر توصیف کرد و گفت: این انجمن ها در صورتی می توانند پویا و موثر باشند که مانند انجمن اهل قلم، موسیقی و نمایش، فعالیت آنها مستمر و پیوسته باشد.
وی که در نمایشنامه نویسی نیز فعالیت دارد و تا کنون از او نمایشنامه هایی با عنوان شب، دوست من و قالیبافان به چاپ رسیده، ساخت سالن های متعدد برای اجرای نمایش و تئاتر را از نیازهای استان فارس و به ویژه شیراز دانست و بیان کرد: امیدواریم مشکل کمبود بودجه و اعتباری که در این زمینه وجود دارد از سوی مسئولان ذی ربط برطرف شود.
** مشکلات حوزه هنر و فرهنگ با مشارکت هنرمندان حل شود
هنرمندی دیگر از دیار فارس که افزون بر 40 سال است که در حوزه نگارگری و عکاسی فعالیت دارد از دغدغه هنرمندان چنین سخن گفت: در دوره های مختلف، بنا به شرایطی که مختص هر دوره است، نوع رفتار با هنر و هنرمندان نیز متفاوت است اما آنچه که هنرمندان در هر دوره از متولیان این حوزه انتظار دارند، دلجویی، همدلی و هماهنگی است.
علیرضا عطروش که زاده شیراز است گفت: تا قبل از سال 93 شاهد از هم گسستگی بین هنرمندان این استان بودیم اما ظرف سه سال اخیر در قیاس با دوره های پیشین، پیوند و صمیمیت بین هنرمندان و حوزه فرهنگ و ارشاد فارس بیشتر شده و فعالیت ها، پشتکار و تلاش ها فزونی یافته است.
این هنرمند بیان کرد: برپایی آیین های نکوداشت برای پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر، توسعه نگارخانه ها و ارتباط نزدیک مدیریت با هنرمندان از اقدام های مثبتی است که در این حوزه انجام شده است.
وی که دارای آموزشگاه نگارگری درشیراز است و از سال 59 به این حرفه هنری اشتغال دارد، اظهار کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، هنرمندان توقع ویژه و خاصی از مسئولان ندارند اما این انتظار را دارند که مشکلات مربوط به حوزه آنان با مشارکت آنها حل شود.
عطروش، تشکیل 12 انجمن فرهنگی در استان فارس را ایده ای سازنده و سودمند برای جامعه هنری این استان دانست و اظهار داشت: این انجمن ها باید با کارایی، اقتدار و استقلال بیشتری فعالیت کنند.
وی افزود: به باور من استقلال انجمن های فرهنگی فارس، انتخاب مدیرانی توانمند برای آنها و همچنین برنامه ریزی متناسب با زمان، می تواند زمینه ساز تعالی و پختگی هر چه بیشتر این نهاد شود و انجمن خوشنویسان کشور نمونه ای کارآمد در این زمینه است.
این هنرمند که آثار هنری او در زمینه نگارگری و عکاسی تا کنون در 70 نمایشگاه داخلی و خارجی به نمایش گذاشته شده، ایجاد محدودیت در حوزه فرهنگ را یکی از ضعف های این حوزه دانست و اظهار داشت: محدودیت غیر اصولی موجب عدم پیشرفت می شود از این رو باید دامنه فعالیت انجمن های فرهنگی فارس از محدوده استان فراتر رود و ارتباطی سنجیده و مستمر با انجمن فرهنگی سایر استان ها برقرار شود.
عطروش، ارتباط انجمن های فرهنگی مناطق مختلف با یکدیگر را موجب تبادل فکر و اندیشه هنرمندان و جذب مخاطبان فرهیخته دانست.
12انجمن های فرهنگی هنری که ظرف سه سال گذشته از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به ثبت رسیده شامل، انجمن نمایش، انجمن هنرهای تجسمی، انجمن موسیقی، انجمن فیلم، عکس و پویا نمایی، انجمن اهل قلم، انجمن چاپ و تبلیغات، انجمن مفاخر، انجمن ناشران و کتابفروشان، انجمن موسسه های قرآن و عترت، انجمن خانه مطبوعات فارس، انجمن هنرهای سنتی و انجمن خوشنویسان است.
سیزدهمین انجمن که به عنوان انجمن حامی هنر نامگذاری شده، هم اینک مراحل پایانی ثبت آن در حال انجام است. این انجمن در زمینه اقتصادی فعالیت خواهد داشت و از محل درآمد نگارخانه ها و سالن های نمایش از هنرمندان این استان حمایت می کند.
انجمن های یاد شده قابلیت راه اندازی شعبه در سراسر استان فارس را دارد و هم اکنون در برخی از شهرستان های این استان شعب این انجمن ها به ثبت رسیده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.
6118 / 1876
گزارش: پرویندخت پاردسویی شیرازی ** انتشار دهنده:غلامرضا مالک زاده
** کار فرهنگی نیازمند عشق است
استاد رحیم هودی، از پیشکسوتان هنر تئاتر و نمایش و دارنده نشان درجه یک هنری در حوزه تئاتر از جمله هنرمندانی است که لازمه ورود به عرصه هنر و فرهنگ را عشق می داند، عشقی بی ریا که با خستگی بیگانه باشد.
این چهره ماندگار 82 ساله استان فارس، از فعالیت های حوزه فرهنگ و هنر این استان در سه سال اخیر به خوبی یاد کرد و گفت: دامنه فعالیت های هنری بر خلاف سال های پیشین محدود به مرکز استان (شیراز) نمی شود بلکه سایر شهرستان های فارس از آن بهره مند هستند.
هودی که 63 سال است در حوزه هنر فعالیت دارد و علاوه بر تئاتر در 12 فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی ایفای نقش کرده است اظهار داشت: ظرف این سه سال علاقه ام به این حوزه بیشتر شده زیرا امور فرهنگی با دلسوزی و علاقه بیشتری انجام می شود.
این هنرمند، تشکیل 12انجمن در رشته های هنری را یکی از دستاوردهای ارزشمند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس دانست و افزود: شکل گیری این انجمن ها ارج نهادن به هنرمند و سپردن امور هر یک از رشته های هنر به صاحبان آن است.
هودی که ریشه در تئاتر فارس دارد به خاطره ای که 39 سال است در ذهن اش به صورت یک معما باقی مانده است اشاره کرد و گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئول وقت اداره کل فرهنگ و هنر فارس، برای گسترش تالار تئاتر ابوریحان در دروازه کازرون شیراز، گاراژی را که در کنار این تالار قرار دارد، خریداری کرد و بخشی از کار برای توسعه این تالار انجام شد اما پس از انقلاب بخشی از این مکان تبدیل به شهرداری ناحیه 2 و بخشی دیگر در اختیار یکی دیگر از نهادها قرار گرفت.
این هنرمند پیشکسوت اظهار کرد: انتظار می رفت توسعه تالار ابوریحان در آن زمان تداوم یابد و حال که اینگونه نشد توقع ما این است که شهرداری در سایر زمینه های هنری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری بیشتری داشته باشد.
هودی ادامه داد: متولی پیشرفت فرهنگ تنها یک نهاد و یک نفر نیست بلکه همه نهادها و مسئولان این استان باید پر و بال بیشتری به حوزه فرهنگ و هنر بدهند چرا که این حوزه متعلق به همگان است و هر فعالیت فرهنگی نشانه تمدن و بالندگی این منطقه در عرصه هنر است.
وی بیان کرد: نباید حوزه فرهنگ و هنر را تنها بگذاریم زیرا حرکت رو به جلو این حوزه در گرو مشارکت و فعالیت جمعی است
و هر کار فرهنگی که انجام می شود حرکت در مسیر غنی سازی تمدن این مرز و بوم و همه ما در تداوم این مسیر سهیم هستیم.
فرجام سخنان هودی، این غزل حافظ بود: 'کمال سر محبت ببین نه نقص گناه که هر که بی هنر افتد نظر به عیب کند'.
** تشکیل انجمن های فرهنگی فارس، گامی سازنده در حوزه فرهنگ
یکی دیگر از هنرمندان استان فارس که آذر 1316 خورشیدی در شیراز تولد یافت و هم اینک از شاعران شناخته شده کشورمان به شمار می آید، منصور اوجی است. او نیز افزون بر 50 سال است که شعر می سراید و تا کنون 11 مجموعه از اشعار او به چاپ رسیده است.
این هنرمند نیز از اینکه هنرمندان فارس در سه سال اخیر از محاق فراموشی پیشین به محفل های هنری فراخوانده شده اند ابراز خشنودی کرد و این رضایت را به شیوه ای شاعرانه با این شعر از باب اول گلستان سعدی که ' هر کجا چشمه ای بود شیرین مردم و مرغ و مور گردآیند' بیان کرد.
به باور این شاعر و نویسنده، متولیان حوزه فرهنگ باید خود هنرشناس باشند تا بتوانند چشمه شیرین مهیا سازند و طیف های مختلف هنری و فرهنگوران را گرد هم آورند.
سخنان این هنرمند پیشکسوت که از شرایط مهیا شده برای هنرمندان فارس در سه سال اخیر خشنود و به روزهای بهتر امیدوار است، تداعی گر این شعر کوتاه اوست که در واپسین روز از زمستان سال 91 سروده 'ما از میان این همه پاییز می رویم.'
اوجی، از دوران انزوای هنرمندان شاخص فارس در سال های قبل یاد می کند و تجلیل از شماری از این بزرگان حوزه فرهنگ و ادب مانند عبدالعلی دستغیب، ابوالقاسم فقیزی،امین فقیری، پرویز خائفی و سیروس رومی را حرکت به سمت ارج نهادن به ذخیره های فرهنگی این مرز و بوم می داند.
او گفت: استان فارس در همه حوزه های فرهنگ و هنر از جمله نویسندگی، موسیقی، شعر و روزنامه نگاری دارای هنرمندانی صاحب سبک و متبحر است که باید به سراغ آنها رفت و با استقبال از آثار فاخرشان به انزوای ناخواسته آنان پایان داد و بی شک روندی که در این سه سال اخیر از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس پی گرفته شده می تواند روشنی و فروغ سپهر هنر این استان را دو چندان کند.
این ادیب، تشکیل 12انجمن فرهنگی در رشته های مختلف در استان فارس را یکی از اقدام های موثر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست که می تواند به حرکت رو به جلو هنرمندان این استان شتاب بیشتری بخشد.
اگر چه هنرمندان نامی هرگز نخواهند مُرد اما اوجی، از روز رفتن هم سخن به میان آورد و گفت: ای کاش در همه ایران مانند تبریز آرامستانی ویژه هنرمندان بود تا این برگ های تاریخ فرهنگ به جای اینکه پراکنده در خاک روند در کنار یکدیگر
آرام گیرند.
او از هنروران نامی فارس که در یک دهه اخیر به سرای باقی رفته اند نام برد و اظهار کرد: زنده یاد جمشید صداقت کیش نویسنده، پژوهشگر و باستان شناس، صادق همایونی سروستانی نویسنده، مردم شناس و پژوهشگر فرهنگ عامه و غلامحسین اولاد شاعر و نویسنده، هر کدام در گوشه ای به خاک سپرده شدند در حالیکه با وجود این همه باغ در شیراز هنرمندان از استاندار فارس انتظار دارند، یکی از آنها را به این امر اختصاص دهد.
** آشتی اهل هنر با فرهنگ و ارشاد اسلامی
امین فقیری، نویسنده و پژوهشگر شناخته شده معاصر که در سال 1322 خورشیدی در خانواده ای اهل هنر و فرهنگ در شیراز زاده شد و صاحب مجموعه داستانی پر فروش 'دهکده پُر ملال' است، از دوران سه ساله حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به نیکی یاد کرد و گفت: این سال ها یاد آور دهه 70 است که هنرمندانی که در حال فراموش شدن بودند از نو، نمود و نماد یافتند.
این نویسنده نامی، که تاکنون 19کتاب در زمینه رمان و داستان با موضوع نوجوانان از او به چاپ رسیده است، فعالیت دولت یازدهم را آغازی بر آشتی اهل فرهنگ و هنر با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس می داند و می گوید: پشتیبانی از هنرمندان و ارج نهادن به فعالان هر یک از رشته های هنری، دعوت از نویسندگان و برپایی نشست های نقد و بررسی کتاب از جمله کارهای مثبتی است که می توان از آنها نام برد.
فقیری که مجموعه داستانی دهکده پُر ملال او به بیش از 10 زبان ترجمه و منتشر شده است، تشکیل 12انجمن هنری در فارس را گامی سازنده در نزدیک کردن اهل هنر به یکدیگر توصیف کرد و گفت: این انجمن ها در صورتی می توانند پویا و موثر باشند که مانند انجمن اهل قلم، موسیقی و نمایش، فعالیت آنها مستمر و پیوسته باشد.
وی که در نمایشنامه نویسی نیز فعالیت دارد و تا کنون از او نمایشنامه هایی با عنوان شب، دوست من و قالیبافان به چاپ رسیده، ساخت سالن های متعدد برای اجرای نمایش و تئاتر را از نیازهای استان فارس و به ویژه شیراز دانست و بیان کرد: امیدواریم مشکل کمبود بودجه و اعتباری که در این زمینه وجود دارد از سوی مسئولان ذی ربط برطرف شود.
** مشکلات حوزه هنر و فرهنگ با مشارکت هنرمندان حل شود
هنرمندی دیگر از دیار فارس که افزون بر 40 سال است که در حوزه نگارگری و عکاسی فعالیت دارد از دغدغه هنرمندان چنین سخن گفت: در دوره های مختلف، بنا به شرایطی که مختص هر دوره است، نوع رفتار با هنر و هنرمندان نیز متفاوت است اما آنچه که هنرمندان در هر دوره از متولیان این حوزه انتظار دارند، دلجویی، همدلی و هماهنگی است.
علیرضا عطروش که زاده شیراز است گفت: تا قبل از سال 93 شاهد از هم گسستگی بین هنرمندان این استان بودیم اما ظرف سه سال اخیر در قیاس با دوره های پیشین، پیوند و صمیمیت بین هنرمندان و حوزه فرهنگ و ارشاد فارس بیشتر شده و فعالیت ها، پشتکار و تلاش ها فزونی یافته است.
این هنرمند بیان کرد: برپایی آیین های نکوداشت برای پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر، توسعه نگارخانه ها و ارتباط نزدیک مدیریت با هنرمندان از اقدام های مثبتی است که در این حوزه انجام شده است.
وی که دارای آموزشگاه نگارگری درشیراز است و از سال 59 به این حرفه هنری اشتغال دارد، اظهار کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، هنرمندان توقع ویژه و خاصی از مسئولان ندارند اما این انتظار را دارند که مشکلات مربوط به حوزه آنان با مشارکت آنها حل شود.
عطروش، تشکیل 12 انجمن فرهنگی در استان فارس را ایده ای سازنده و سودمند برای جامعه هنری این استان دانست و اظهار داشت: این انجمن ها باید با کارایی، اقتدار و استقلال بیشتری فعالیت کنند.
وی افزود: به باور من استقلال انجمن های فرهنگی فارس، انتخاب مدیرانی توانمند برای آنها و همچنین برنامه ریزی متناسب با زمان، می تواند زمینه ساز تعالی و پختگی هر چه بیشتر این نهاد شود و انجمن خوشنویسان کشور نمونه ای کارآمد در این زمینه است.
این هنرمند که آثار هنری او در زمینه نگارگری و عکاسی تا کنون در 70 نمایشگاه داخلی و خارجی به نمایش گذاشته شده، ایجاد محدودیت در حوزه فرهنگ را یکی از ضعف های این حوزه دانست و اظهار داشت: محدودیت غیر اصولی موجب عدم پیشرفت می شود از این رو باید دامنه فعالیت انجمن های فرهنگی فارس از محدوده استان فراتر رود و ارتباطی سنجیده و مستمر با انجمن فرهنگی سایر استان ها برقرار شود.
عطروش، ارتباط انجمن های فرهنگی مناطق مختلف با یکدیگر را موجب تبادل فکر و اندیشه هنرمندان و جذب مخاطبان فرهیخته دانست.
12انجمن های فرهنگی هنری که ظرف سه سال گذشته از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به ثبت رسیده شامل، انجمن نمایش، انجمن هنرهای تجسمی، انجمن موسیقی، انجمن فیلم، عکس و پویا نمایی، انجمن اهل قلم، انجمن چاپ و تبلیغات، انجمن مفاخر، انجمن ناشران و کتابفروشان، انجمن موسسه های قرآن و عترت، انجمن خانه مطبوعات فارس، انجمن هنرهای سنتی و انجمن خوشنویسان است.
سیزدهمین انجمن که به عنوان انجمن حامی هنر نامگذاری شده، هم اینک مراحل پایانی ثبت آن در حال انجام است. این انجمن در زمینه اقتصادی فعالیت خواهد داشت و از محل درآمد نگارخانه ها و سالن های نمایش از هنرمندان این استان حمایت می کند.
انجمن های یاد شده قابلیت راه اندازی شعبه در سراسر استان فارس را دارد و هم اکنون در برخی از شهرستان های این استان شعب این انجمن ها به ثبت رسیده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.
6118 / 1876
گزارش: پرویندخت پاردسویی شیرازی ** انتشار دهنده:غلامرضا مالک زاده
کپی شد