بنا بر متن این نامه و به دلیل آن چه که وزارت کشور «استفساریه اخیر مجلس در خصوص تبصره ۱ قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان مصوب سال ۹۵» اعلام کرده، عبدالحمید معافیان شرایط احراز مسئولیت شهرداری شیراز را دارا نیست.
استناد به این قانون برای عدم انتخاب معافیان به عنوان شهردار شیراز در حالی دیروز اعلام شد که 46 روز از انتخاب وی به عنوان گزینه مورد تایید شورای شهر و انتظار برای تاییدیه وزارت کشور گذشته است و در تمام این مدت شیراز با تمام پروژه ها و برنامه های نیمه تمامی که روی دستش مانده، بدون شهردار اداره شده و حتی از شهرداری خبر میرسد که این مجموعه به دلیل مشخص نبودن شهردار جدید و بی خبری از تصمیم گیری هایی که در پیش است در بلاتکلیفی و استخوان در زخم به سر می برد.
اینکه شورای شهر پیش از انتخاب معافیان به عنوان شهردار شیراز تا چه حد بر این مصوبه وزارت کشور اشراف داشت و آیا پیش بینی عدم تایید منتخب خود را میکرد، سوالی است که «خبرجنوب» در گفت و گو با اعضای شورای شهر شیراز مطرح کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در گفت و گو با خبرنگار ما با تایید نامه وزارت کشور مبنی بر عدم احراز پست شهرداری به خاطر بازنشستگی معافیان گفت: از نظر استبصاریه جدید مجلس شورای اسلامی طبق تبصره یک ذیل ماده واحده قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، معافیان از سوی وزارت کشور تایید نشد هر چند که این فرد انتخاب شایسته ما بود و ما از وی دفاع می کنیم.
سید احمد رضا دستغیب با تاکید بر این که معافیان،
اصلاح طلب خوش نام و فردی پاک دست بود، اظهار داشت: این تصمیم بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی گرفته شده و بر اساس آن معافیان مشمول قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان شده است. این مساله از سوی شورای شهر قابل پیگیری نیست و ما در اولین جلسه رسمی شورا، شهردار را انتخاب می کنیم.
دستغیب با اشاره به این که ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان مصوبه سال 95 است و اعضای شورای شهر شیراز با آگاهی از این قانون معافیان را برای پست شهرداری شیراز انتخاب کردند، بیان داشت: استانداری فارس صلاحیت معافیان را تاکید کرد و اگر منعی وجود داشت استانداری باید جلوی معرفی او را می گرفت.
در ادامه یکی دیگر از اعضای شورای شهر شیراز در گفت و گو با «خبرجنوب» با بیان این که شورای اسلامی شهر شیراز تا آخرین مرحله انتخاب گزینه شهرداری شیراز وظیفه خود را به خوبی انجام داد و منتظر پاسخ مثبت و منفی وزارت کشور برای تایید گزینه منتخب شهرداری شیراز ماند، گفت: طبق آخرین اطلاعات ما استثنای بازنشسته بودن شامل انتخاب شهردار تهران بود و گزینه منتخب کلانشهر شیراز جزو محدوده قانون مقامات کشور حساب نمیشود و تنها مقامات کشور میتوانند بازنشسته باشند.
سیروس پاک فطرت با اشاره به این که قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان از قبل مطرح بود و جدیداً استبصاریه به آن اضافه شده است، افزود:50 درصد گزینه های معرفی شده برای پست شهرداری شیراز به لحاظ مدرک تحصیلی و به دلیل بازنشستگی واجد شرایط شهرداری شیراز نبودند ضمن آن که با آگاهی از غیر مرتبط بودن مدرک تحصیلی معافیان برای این پست و طرح آن در جلسه شورا، اکثر آرای اعضا به سمت معرفی معافیان سوق داشت و من نیز با اعضای شورای شهر در انتخاب معافیان همراهی کردم چرا که در دورههای گذشته انتخاب شهرداران با داشتن مدرک غیرمرتبط و بازنشستگی سابقه داشت و این افراد از سوی وزارت کشور تایید شده بودند.
پاک فطرت با بیان این که تا این لحظه نامه مکتوبی به ما از سوی وزارت کشور ابلاغ نشده است گفت: در اولین فرصت طی یک جلسه غیر علنی شیوه و نحوه انتخاب گزینه بعدی پست شهرداری شیراز را به شور می گذاریم و از میان 24 گزینه پیشنهادی قبلی به شورای اسلامی شهر شیراز و در صورت معرفی گزینه جدید برای انتخاب شهردار شیراز رایگیری می کنیم ضمن آن که باید گفت شورای اسلامی شهر شیراز نقش خود را تا کنون در انتخاب و معرفی شهردار به خوبی ایفا کرده و وزارت کشور نیازمند سپری شدن زمان برای اعلام نتیجه بوده است.
وی افزود: تاکنون غیر از معرفی معافیان اعضای شورا برای معرفی گزینه بعدی به اجماع نرسیده اند و با تصمیم هیات رئیسه شورا و برگزاری جلسه فوق العاده به این موضوع میپردازیم ضمن آن که گزینه شهردار اصفهان نیز هنوز از سوی وزارت کشور تایید نشده است.
در ادامه سید عبدالرزاق موسوی دیگر عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان این که در خصوص جوابیه وزارت کشور، جلسه ای در شورای شهر شیراز برگزار می شود و ما هم به عنوان اعضای شورا استدلالات خود را در این رابطه مطرح می کنیم گفت: اگر شورا به این نتیجه رسید که جوابیه وزارت کشور مطابق قانون است برای آینده شهر و انتخاب شهردار جدید تصمیم گیری می کنیم و از میان گزینه ها بهترین فرد را انتخاب می کنیم. در این رابطه دست شورا باز است و از میان گزینه های معرفی شده قبلی و گزینه های جدید فردی که شایستگی پست شهرداری دارد انتخاب و معرفی می شود. از نظر من محدودیتی در انتخاب افراد قبلی و جدید وجود ندارد و سعی می کنیم در کوتاه ترین زمان ممکن در مورد شهردار آینده شیراز تصمیم گیری کنیم و اعضای شورا برای معرفی زودتر شهردار جدید شیراز اتفاق نظر دارند.
موسوی با اشاره به این که در خصوص تفسیر قانون ممنوعیت استفاده از بازنشستگان در پست شهرداری شیراز میان اعضای شورا اختلاف نظر وجود داشت، اظهار کرد: عدهای معتقد بودند که مقصود از بازنشسته این است که فرد معرفی شده زمان بازنشستگی در این جایگاه باشد که معافیان منع قانونی نداشت.
وی افزود: تفسیر برخی از اعضای شورا و خود استانداری فارس نیز بر همین بود. تفسیر دیگر ممنوعیت به کارگیری افراد بازنشسته این بود که فرد در پست جدید باید جزو مقامات کشور محسوب شود که معافیان مشمول این قانون نمیشد. در خصوص عدم تطبیق مدرک تحصیلی معافیان برای این پست نیز این موضوع جزو اختیارات وزیر است و در قالب دستورالعمل میتواند از اختیارات خود برای نادیده گرفتن آن استفاده کند که در این رابطه مشکلی وجود نداشت.
موسوی افزود: اعضای شورای شهر شیراز بر اساس اکثریت آرا معافیان را برای تصدی پست شهرداری شیراز به وزارت کشور معرفی کردند و مرجع تطبیق شرایط فرد انتخاب شده وزارت کشور است.
در ادامه حاجتی دیگر عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه دوگانگی رفتار و برخورد وزارت کشور در عدم تایید معافیان کاملاً مشهود است گفت: شهرداران مشهد و کرج نیز جزو نیروهای بازنشسته کشور بودند.
مهدی حاجتی با اشاره به این که وزارت کشور با سپری شدن بیش از ده روز در اعلام جوابیه خود مرتکب تخلف شده است، گفت: در این رابطه شورای شهر شیراز اعتراض خود را به وزارت کشور اعلام می کند ضمن آن که بر معرفی منتخب خود نیز پافشاری خواهد کرد.
وی افزود: ما پیگیر این موضوع از طریق ارجاع به شورای حل اختلاف هستیم و این نهاد 15 روز مهلت دارد که پاسخگوی شورا باشد.
حاجتی با بیان این که در صورتی که شورای حل اختلاف ظرف 15 روز پاسخگوی ما نباشد در روز شانزدهم شورای اسلامی شهر شیراز می تواند حکم شهردار منتخب خود را ابلاغ کند گفت: در صورتی که شورای حل اختلاف جواب منفی در این رابطه به ما بدهد قضیه تمام می شود.
عضو شورای شهر شیراز با اشاره به این که وزارت کشور در این رابطه قائل به استثنایی شده است، اظهار داشت: شورای شهر شیراز نیز این حق را برای خود قائل است که موضوع را پیگیری کند که چرا وزارت کشور ظرف ده روز نتیجه را به شورا ابلاغ نکرده است.
حاجتی با اشاره به این که شهرهای قم، مشهد و اهواز نیز با وجود بازنشسته بودن گزینه های پست شهرداری از قانون عدم به کارگیری بازنشستگان مستثنی شدند، بیان داشت: 25 مرداد ماه 95 این قانون ابلاغ شده و در اردیبهشت سال جاری این قانون اصلاحیه خورد حتی برخی مدارک تحصیلی منتخبین پست شهرداری نیز مشمول محدودیت شد اما شهردار مشهد با داشتن مدرک تحصیلی غیر مرتبط (ادبیات عرب) تایید شد که جای سوال است.
وی با تاکید بر این که جهت حفظ هویت شورای اسلامی شهر شیراز و حفظ شأن نمایندگان مردم، باید قانون استثنائیات شامل شهردار شیراز نیز شود، گفت: اعضای شورا هنوز در خصوص معرفی گزینه ای جدید به اتفاق نظر نرسیده اند و ظرف یکی دو روز آینده در این رابطه جلسه می گذاریم. من به یقین اعلام می کنم که گزینه شورای شهر شیراز در حال حاضر معافیان است و ما بر اساس مستندات حقوقی پاسخ وزارت کشور را ارایه می کنیم.
در ادامه نوذر امامی نیز با بیان این که طبق قانون، وزارت کشور می بایست ده روز در خصوص اعلام نتیجه گزینه معرفی شهرداری شیراز اقدام می کرد، گفت: در جلسه شورای شهر از میان گزینه های معرفی شده، شهردار شیراز انتخاب می شود.
این عضو شورای شهر شیراز با اشاره به این که انتخاب گزینه بعدی پست شهرداری شیراز بستگی به نظر شورا دارد، اظهار داشت: به اعتقاد من کسی که رشته مرتبط و تجربه شهرداری در کارنامه خود دارد و متعهد و متخصص بوده و بر مشکلات کلانشهر شیراز اشراف داشته باشد باید شهردار شیراز شود.
وی در خصوص انتخاب معافیان با وجود قانون عدم به کارگیری بازنشستگان در این پست گفت: تفسیر اعضای شورا از این مساله متفاوت از قانون بود و برخی از اعضای شورا همچون من معتقد بودیم که با توجه به این قانون، معافیان شرایط لازم را برای تصدی این پست ندارد ولی در نهایت براساس رای اکثریت در انتخاب معافیان تمکین کردیم.
در همین رابطه لیلا دودمان دیگر عضو شورای شهر شیراز با بیان این که ما با ساز و کار قانونی شهردار شیراز را انتخاب کردیم، گفت: در این راستا باید وزارت کشور مکتوب به ما عدم تایید شهردار منتخب را ابلاغ کند.
وی با تاکید بر این که از طریق ساز و کار قانونی این موضوع را می پذیریم اظهار داشت: بر اساس مصوبه شورا گزینه بعدی از بین 4 نفر قبلی معرفی شده انتخاب می شود مگر این که اعضای شورا به توافق جدیدی برسند.
دودمان با بیان این که تمام گزینه های معرفی شده به شورا برای تصدی پست شهرداری شیراز افراد شایسته ای بودند، اظهار داشت: به لحاظ قانونی شورا می تواند از طریق شورای حل اختلاف پیگیر موضوع باشد، ضمن آن که نظر معافیان را هم جویا می شویم و در کنار او میمانیم.
این عضو شورای شهر با اشاره به این که تبصره قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان دوپهلو است و همین موضوع در نهایت به انتخاب معافیان توسط شورای شهر شیراز منجر شد، گفت: طبق تبصره این قانون، شهرداری دستگاه اجرایی دولت محسوب نمی شود و در شمار دستگاههای عمومی است و قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان به دستگاههای دولتی برمیگردد، ضمن آن که خود وزیر در شرایطی اختیار تام در انتصاب شهرداران دارد حتی با وجود ممنوعیت قانون.
وی در خصوص غیرمرتبط بودن مدرک تحصیلی معافیان برای تصدی پست شهرداری شیراز گفت: تجربه فرد میتواند جایگزین مدرک تحصیلی باشد.
این عضو شورای شهر شیراز گفت: تبصره جدید هنوز قانون نشده به تصویب نرسیده و شورای نگهبان آن را تایید نکرده است.
دودمان با اشاره به این که شهردار مشهد هم بازنشسته است گفت: وزارت کشور از این تبصره جدید استفاده ابزاری کرده است و این سوال به ذهن می رسد که چرا این قانون تنها شامل کلانشهر شیراز می شود و سایر شهرهای کشور را در برنمیگیرد و در این رابطه باید دید آیا وزارت کشور با این تصمیم جدید درصدد وحدت رویه است یا نه؟
در همین رابطه نواب قائدی دیگر عضو شورای شهر شیراز نیز با بیان این که استنباط اعضای شورا از قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان نسبت به استنباط وزارت کشور متفاوت است گفت: استبصاریه طبق قانون جدید است و قبل از تصمیم گیری اعضای شورا برای انتخاب معافیان این استبصاریه مصوب نشده بود.وی افزود: در اولین جلسه در خصوص انتخاب گزینه جدید به عنوان شهردار شیراز تصمیم گیری میشود و احتمالاً از میان 4 نفر گزینه معرفی شده قبلی شورا، یکی به عنوان شهردار منتخب انتخاب خواهد شد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 757560
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.