به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایش توانمندی استادان گروه جراحی مغز و اعصاب شیراز در نخستین سمینار زنده جراحی عروق مغزی کشور روز چهارشنبه آغاز شد و تا امروز پنجشنبه ادامه دارد.
در این سمینار علمی، استادان گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انجام چهار جراحی عروق مغزی به صورت زنده، توانمندی خود را در این زمینه به نمایش می گذارند.
مدیرگروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره این رویداد علمی گفت: در این کورس 2 روزه، با حضور اساتید بنام کشور، چهار مورد جراحی عروق مغزی در بیمارستان نمازی شیراز، به صورت زنده انجام می گیرد و شرکت کنندگان با یکدیگر به تبادل نظر می پردازند.
دکتر عبدالکریم رحمانیان با اشاره به انجام تقسیم کار در این گروه، برای پیشرفت در عرصه های مختلف جراحی های مغز و اعصاب، افزود: اساتید این دانشگاه در زمینه هایی مانند ضربات مغزی، ستون فقرات، تومورهای مغزی، ضایعات عروق مغزی و کودکان، تقسیم کار کرده و به شیوه های تخصصی، دانش خود را ارتقا بخشیده اند.
این استاد دانشگاه که در ساعت های ابتدایی آغاز این کورس پزشکی، بیماری 44 ساله، مبتلا به آنوریسم مغزی را مورد جراحی قرار داد، اظهار داشت: در طول 2 روز برگزاری این کورس، چهار بیمار با مشکلات عروق مغزی، جراحی می شوند و آخرین روش های انجام این جراحی ها، با حضور استادان شرکت کننده از سراسر کشور، مورد بررسی و تبادل نظر قرار می گیرد تا به راهکارهای بهتری دست یابیم.
مدیرگروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز درمان نشدن به موقع آنوریسم های مغزی را موجب پارگی و خونریزی مغزی عنوان کرد که خطرات و پیامدهای جبران ناپذیری را برای بیمار به همراه دارد.
او با معرفی بیمارستان نمازی شیراز به عنوان مرکز ارجاع مبتلایان به این مشکل از استان های جنوب کشور از حمایت مسئولان دانشگاه، بیمارستان نمازی و دانشکده پزشکی، برای توسعه این خدمات و تکمیل تجهیزات موردنیاز همگام با مراکز بزرگ دنیا، قدردانی کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: در صورت نبود این امکانات در بیمارستان نمازی، بیماران می بایست برای دریافت خدمات، به سایر استان ها ارجاع شوند که در این صورت، خطراتی متوجه سلامت آنها می شد.
رحمانیان با اشاره به درمان سالانه حدود 120 مورد مبتلا به این مشکلات در بیمارستان نمازی شیراز، گفت: آنوریسم های مغزی، در بانوان شیوع بیشتری دارد، اما به دلیل نقش موثر فشارخون بالا و مصرف دخانیات در بروز این مشکل، توصیه می شود که با توجه بیشتر به سلامت خود، ضمن کنترل میزان فشارخون، از دخانیات پرهیز کنیم، همچنین افرادی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری هستند، لازم است بیش از دیگران، مراقب سلامت خود باشند.
او همچنین از کامل بودن تجهیزات لازم برای جراحی های عروق مغزی در این بیمارستان خبر داد که در کنار توانمندی پزشکان، با مراکز معتبر دنیا، قابل قیاس است.
دستیار جراحی مغز و اعصاب که به عنوان دبیر اجرایی در این سمینار حضور داشت نیز گفت: بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان نمازی از نظر تجهیزاتی مانند میکروسکوپ و وسایل جراحی، دوربین ها، مراقبت های ویژه مغزی ، مراقبت های ویژه برای مبتلایان به ناهنجاری های مغزی، دارای موقعیت مطلوبی است که این بخش را به مرکزی برای مراجعه بیماران مغز و اعصاب از سراسر استان های جنوبی کشور تبدیل کرده است.
دکتر فریبرز غفارپسند با اشاره به آمار بالای مراجعه بیماران مبتلا به ناهنجاری های عروقی، آنوریسم های مغزی، تومورهای عروق مغزی به این بیمارستان که از سال 1388، با توان بیشتری در حال انجام است، نتایج جراحی ها را با مراکز بزرگ دنیا، قابل مقایسه عنوان کرد.
دبیر اجرایی این سمینار 2 روزه جراحی های زنده عروق مغزی، برنامه این سمینار را در خصوص انجام زنده جراحی با ایجاد امکان تبادل نظر اساتید، در نوع خود بی نظیر عنوان کرد که امکان نمایش توانمندی استادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه ارایه آخرین دستاوردهای جراحی عروق مغزی را فراهم آورده است.
دکتر غفارپسند از حضور 60 شرکت کننده در طول 2 روز برگزاری این سمینار خبر داد که از مطرح ترین استادان این حوزه از دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند، همچنین نمایندگانی از شرکت های تجهیزات پزشکی بزرگ در آلمان و سوییس نیز ضمن حضور در این سمینار و آشنایی با دستاوردهای پزشکان ایرانی، آخرین تکنولوژی ها ی پزشکی خود را برای انجام بهتر جراحی ها، به پزشکان معرفی می کنند.
در ادامه این سمینار، امروز پنجشنبه ششم مهرماه جاری سه بیمار دیگر نیز با مشکلات عروق مغزی که دارای شرایط غیراورژانسی هستند، به دست پزشکان گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد جراحی قرار می گیرند و آخرین دیدگاه های پزشکی در زمینه کاربرد بهترین شیوه های جراحی، مورد ارزیابی پزشکان شرکت کننده قرار می گیرد.
آنوریسم مغزی زمانی به وقوع می پیوند که رگ های خونی تضعیف شده باشند و برآمدگی در آن به وجود آمده باشد. معمولا، آنوریسم مغزی تنها در مواقعی نشانه های بارز خود را نمایان می سازد که رگ ها دچار پارگی شده باشند که این امر به مسئله جدی به نام خونریزی زیر عنکبوتی یا خونریزی ساب آراکنوئید می انجامد.
اگر آنوریسم مغزی به خونریزی بیانجامد، می تواند در عرض 2 هفته، از هر پنج نفر، سه نفر را به کام مرگ بکشاند.
6113/ 2027
خبرنگار : نیکنام خشنودی ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.