هدایت ا... رحیمی اظهار داشت: در حالی که ظرفیت تولید در مرغداری های استان فارس، پرورش 9 میلیون قطعه جوجه و تولید 16 هزار تن مرغ با ضریب تبدیل 8/1 کیلوگرم در ازای هر جوجه است اما هم اکنون حدود 11 هزار و 500 تن مرغ در هر ماه تولید و به بازار فارس، سایر استان ها و خارج از کشور عرضه می شود.
وی با بیان اینکه با مدیریت تولید در مرغداری ها، جلوی تولید مازاد بر نیاز تا حدود زیادی گرفته شده است، ادامه داد: در مرغداریها به طور طبیعی هر 45 تا 50 روز یک بار امکان جوجه ریزی وجود دارد، این در حالی است که برای جلوگیری از عرضه مازاد بر نیاز، این جوجه ریزی به هر 90 روز یک بار تقلیل یافته است.
رحیمی با تاکید بر اینکه امکان افزایش تولید مرغ در فارس تا دوبرابر فعلی وجود دارد، اضافه کرد: به دنبال پیداکردن بازارهای صادراتی برای مرغ تولیدی فارس هستیم و چنانچه به بازارهای پایدار دست پیدا کنیم امکان افزایش 2 برابری تولید مرغ بدون ایجاد مرغداری جدید در فارس به راحتی وجود دارد.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به مصرف روزانه 300 تن مرغ و ماهیانه 9000 تن از این نوع گوشت در استان فارس، گفت: به طور میانگین هر ماه 2700 تن مرغ مازاد بر نیاز در فارس تولید می شود که به سایر استان ها ارسال و یا به کشورهای عربی صادر می گردد.
وی از جمله این کشورها را عراق، امارات، بحرین، عمان و قطر اعلام کرد و افزود: اگر میانگین صادرات ماهیانه مرغ از فارس را حدود 2 هزار تن در نظر بگیریم با توجه به قیمت 5/1 تا 2 دلاری هر مرغ 900 تا 1300 گرمی، این میزان مرغ ماهیانه ارزآوری بالغ بر 5/3 میلیون دلاری دارد.
به گفته وی، عمده مرغ صادراتی فارس از بندرعباس و بوشهر با کانتینرهای یخچال دار صادر می گردد و کمتر در آمار صادراتی فارس ثبت می شود.
این مسئول در عین حال بیان داشت: با توجه به راه افتادن کارگو صادراتی در استان، در این اواخر تعدادی از تجار اقدام به صادرات مرغ با هواپیما کردند که البته به دلیل قیمت بالای حمل ونقل هوایی، استقبال از آن چندان زیاد نبوده است.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی فارس در بخش دیگری از مصاحبه خود درخصوص نوسان قیمت مرغ در بازار، گفت: قیمت مرغ در فارس نسبت به پارسال به دلیل افزایش 500 تومانی بهای جوجه یک روزه، افزایش 15 درصدی حقوق کارگر، گران شدن آب و برق و افزایش بهای سایر نهاده های تولید، اندکی افزایش یافته و بین 7500 تا 8000 تومان برای هر کیلو قیمت گذاری شده است.
وی افزود: البته این افزایش قیمت در سایر استان ها به خصوص استان های گرمسیری که به دلیل بالارفتن دما، امکان جوجه ریزی وجود ندارد بسیار زیاد بوده اما خوشبختانه در فارس این افزایش نسبت به پارسال کمتر از 10 درصد است.
رحیمی اظهار داشت: در برخی شهرستانهای فارس، قیمت مرغ در یک بازه زمانی از 8 هزار تومان بالاتر رفت، این در حالی است که با توزیع مرغ منجمد، سریعا قیمت را به زیر این نرخ رساندیم.
وی درخصوص تفاوت قیمت انواع مرغ در سطح بازار، گفت: در بازار استان فارس 3 نوع مرغ توزیع می شود؛ نوع اول که مرغ معمولی است و از طریق خط یک کشتارگاه به بازار عرضه می شود همان مرغی است که نهایتا قیمت هر کیلوی آن 8 هزار تومان است. برای این نوع مرغ 10 درصد سود خرده فروش در نظر گرفته شده که چنانچه خرده فروشان به دنبال فروش بیشتر باشند اقدام به کاهش نرخ سود خود میکنند و هر کیلوی آن تا 7500 تومان هم عرضه می شود.
وی ادامه داد: نوع دوم مرغ موجود در بازار، مرغ هایی است که از طریق خط پیشرفته شماره دو کشتارگاه به بازار عرضه می شود. این مرغ به دلیل آنکه تمامی ضایعات و همچنین امعا و احشای آن در پروسه کشتار از مرغ جدا میشود 500 تا 700 تومان گران تر از مرغ معمولی است.رحیمی اضافه کرد: نوع سوم مرغ موجود در بازار، مرغ سبز است که به دلیل شرایط خاص تولید آن، 700 تا 800 تومان گران تر از مرغ معمولی است.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی فارس یادآور شد: کنترل و تنظیم قیمت مرغ در بازار فارس تنها در قبال مرغ نوع اول اتفاق میافتد و شامل دو نوع دیگر مرغ عرضه شده در بازار نیست.
46