حمیدرضا آذری در محفل انس کارکنان آموزش و پرورش که در آستانه ماه ضیافت ا... برپا شد، با بیان اینکه اسلام هم به کمیت اهمیت داده و هم به کیفیت، افزود: در راه رسیدن به معنویت، ترقی و تکامل، کیفیت نقش عمده ای دارد و امیدوارم در ماه مبارک رمضان همه تاثیرگذار بوده و به فلسفه وجودی روزه توجه و دقت لازم را داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به حماسه حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، گفت: نتیجه این حضور، حاکم شدن دولت عقلانیت و خردورزی بود.
آذری افزود: در هیچ دوره ای مانند این دوره از انتخابات، بزرگان شناسنامه دار اصلاح طلب و اصولگرا، علمای عظام، فرزندان و همسران برجستهترین شهدای کشور به صراحت اظهار نظر و بیان موضع نکرده و قطعا همه اینها حکایت از این داشت که آنها دل نگران آینده کشور بودند و می دانستند که آینده کشور در گرو این انتخابات است.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس با اشاره به شرایط حساس منطقه خاورمیانه و روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و اقداماتی که عربستان سعودی با پول نفت انجام می دهد، خاطرنشان کرد: همه این مسایل، بزرگان و دلسوزان نظام ما را بر آن داشته تا با حساسیت و احساس مسئولیت بیشتری با قضایا برخورد کنند چرا که در این شرایط حساس، کشوری مثل عربستان سعودی که وحشتناک ترین دیکتاتوری را دارد و حقوق بشر در بین حاکمان آن معنایی ندارد، با پول، تصمیمات جهانی را جابه جا می کند و در داخل کشور نیز مشکلات اقتصادی وجود دارد بنابراین در چنین شرایطی، بلندپروازانه سخن گفتن و تصمیمات آنی اتخاذکردن حاصلی نخواهد داشت و دیده ایم که چنین تفکراتی در گذشته به دفعات مشکلاتی برای ما ایجاد کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه حضور حماسی مردم در انتخابات با توجه به دغدغه های پیش روی آنها، موجب حیرت دشمنان شده، تصریح کرد: شک نکنید این حضور، دشمنان را مات و مبهوت کرد و یک بار دیگر همه قدرت عظیم مردم را مشاهده کردند.
وی دعوت مقام معظم رهبری برای حضور حداکثری مردم از تمامی سلیقه ها، گرایش ها و تفکرات در انتخابات را یادآور شد و افزود: همه مردم در این انتخابات احساس مسئولیت کرده و مشارکت جدی داشتند و باید خدا را شاکر باشیم که به برکت خون شهدا، انتخابات به خوبی و باعظمت برگزار شد. آذری اضافه کرد: رای دادن 24 میلیونی به یک تفکر و اعتقاد خاص نشان از مشارکت و احساس مسئولیت یکایک افراد جامعه در یک هدف مشترک است و مسئولیت دولتمردان را سنگین تر کرده است.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس در ادامه سخنان خود به مباحث اصلاح طلبی و اصولگرایی در جامعه اشاره کرد و گفت: این دو جناح اگر قصد خدمت دارند باید منافع مملکت را بر منافع خود ترجیح دهند و در این انتخابات، اصولگرایان واقعی به درستی رفتار کردند و منافع ملی را بر منافع زودگذرشان ترجیح دادند.
آذری پیرامون سند 2030 که قبل از انتخابات مورد بحث در مجامع مختلف قرار گرفت، گفت: این سند در ایام انتخابات مطرح شد و گروهی در شهرها و روستاها در مورد آن به ایجاد شبهه پرداختند که در شرایط خاص انتخابات صلاح نبود پاسخی داده شود اما اکنون می شود در این باره توضیح داد که این سند چیست و در آن چه تفاهماتی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در این سند که هر چند سال یکبار بازبینی شده و ویرایش جدید می گردد، شرکت کنندگان تفاهم کرده اند در زمینه توسعه آموزش و پرورش روش های نوینی را به کار گیرند اما کشور ما تاکید داشته و دارد که در این سند آنچه با باورهای ایرانی و اسلامی ما همخوانی ندارد، اجرا نمی شود و هیچ تعهدی برای انجام آنها نخواهیم داشت. اینکه گفته می شود دولت می خواهد مملکت را بی دین کند، ظلمی در حق آموزش و پرورش است چرا که ما تاکنون هیچ گونه کم کاری در حوزه مسایل دینی و اخلاقی نداشته ایم. برپایی ده ها مراسم جشن تکلیف دانش آموزی در حرم مطهر شاهچراغ(ع)، همایش های «اهلی من العسل» و صدها مراسم در اعیاد و مناسبت های دینی در زمینه ترویج فرهنگ ناب اسلامی، برپایی مسابقات قرآنی و اقامه نمازهای دانش آموزی گواه این ادعاست.
آذری ادامه داد: ما تاکنون هیچ بخشنامه ای مغایر و ناسازگار با ارزشهای دینی صادر نکرده ایم، البته ما معتقد نیستیم که مسئول دین و دینداری مردم باید یک عده خاص باشند.
مسئول نهاد تعلیم و تربیت استان با تاکید بر اینکه دین انحصاری را قبول نداریم و با برخی در این خصوص اختلاف نظر و عقیده داریم، افزود: اینکه یک عده خط کشی را بردارند و با آن میزان اعتقادات همه را سنجش و اندازه گیری کنند برای ما قابل قبول نیست، چرا که خداوند بهتر می داند چه کسی باتقواتر است و قرار نیست که دانش آموزان به خودشان نمره 20 بدهند، بلکه معلم است که به تناسب استعدادشان به آنها نمره می دهد و معلم آخرت مردم نیز خداوند است. بر همین اساس نمی توانیم به این 24 میلیون نفری که از اقشار مختلف جامعه هستند و رای به یک تفکر و سلیقه خاص دادند بگوییم که دین شان مشکل دارد!
وی یادآور شد: شهید مطهری فرمود دیندار اگر بخواهد برای اظهار دینداری خود کارهایی را انجام دهد، این در اسلام به معنای دینداری نیست چرا که هیچ گاه دیندار واقعی ابراز وجود نمی کند، مگر با عملش و عبادت در اوج نیاز و زاری و پنهانی و بی سروصدا. بنابراین اگر می خواهید خدا را صبح تا شام در درون خودتان یاد کنید دلیلی ندارد که همه بفهمند شما صبح تا شب خدا را یاد می کنید. ما اگر خدا را در درونمان یاد کنیم خیلی از مشکلاتمان حل می شود. البته در نحوه دینداری اختلاف سلیقه داریم و معتقدیم که مسایل مربوط به دینداری با بخشنامه، محدودیت و سخنرانی حل نمی شود. آذری بیان داشت: این امر به معروف و نهی از منکر نیست که بیاییم با سروصدا، در خانه ها التهاب ایجاد کنیم و همه را از نظام تعلیم و تربیت کشور ناامید و مایوس کنیم. اصول کار ما در آموزش و پرورش، آثار شهید مطهری است که تماما مورد تائید امام راحل است و این شهید بزرگوار گفته است «همان طور که هدفمان باید مقدس باشد، وسایلی را هم که برای رسیدن به آن به کار می بریم باید مقدس باشد»، بنابراین نباید دروغ و تهمت بزنیم که این کار نه برای خودمان نفع دارد و نه برای دین و در واقع نوعی بی دینی علنی است. دروغ گفتن به نفع دین، بی دینی کردن است و نمونه آن همین مسایلی است که امروز می بینیم؛ برای اینکه بتوانیم رقیب را از میدان خارج کنیم از هر وسیله ای استفاده می کنیم و نتیجه آن هم این شده که جوانان ما وقتی در جامعه این اتفاقات را می بینند آنها را قبول نمی کنند. وی گفت: در واقع مردم ما امروز به سطحی از بلوغ فکری، فرهنگی و اجتماعی رسیده اند که دیگر حاضر نیستند حرف هایی را بپذیرند که در دنیای امروز به نفع شان نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس افزود: ما انتظار داریم در جامعه اخلاق رعایت شود و حق نداریم برای رسیدن به مقاصد خودمان به هر شیوه ای مثل آنچه در مناظرات دیدیم، دست بزنیم. آنچه که اتفاق افتاد ضربه محکمی به اقتصاد، مالکیت و به طور کلی آینده جامعه بود که اگر در سال های قبل جلوی این مسایل گرفته شده بود، به چنین وضعیتی دچار نمیشدیم. ما باید یاد بگیریم خردورز، باتدبیر، باتقوا و به طور کلی انسان باشیم و امیدواریم این انتخابات خیر باشد و این مردمی که با شور و علاقه پای صندوق های رای آمدند، کارآمدی دولت را ببینند و تحول اقتصادی که به نفع آحاد مردم به ویژه محرومان است را با روش های علمی و درست نظاره گر باشند.
46