به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، روستای بهرغان سپیدان را می‌توان نقطه ارتباط استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد خواند، در وسط این روستا جاده‌ اصلی 4 خطه‌ای قرار دارد که  مرکز دو استان را به یکدیگر وصل می‌کند اما نبود پل عابر هوایی سبب شده که این مسیر به یکی از حادثه‌خیزترین نقاط شهرستان سپیدان تبدیل شود. 

«بهرغان» پل عابر پیاده ندارد 

مهدی تقوی بهرغانی، دهیار این روستا در گفت‌وگو با تسنیم مرکز روستا را بهترین نقطه برای احداث پل هوایی می‌داند که با وجود پیگیری‌های مکرر این اقدام انجام نشده است و سبب شده که هر سال مردم روستا به ویژه سالمندان و دانش‌آموزان برای عبور از جاده دچار سانحه شوند.

به گفته وی 2 سال پیش اهالی روستا از اداره حمل و نقل سپیدان برای احداث پل عابر پیاده درخواست دادند و کارشناسان این اداره برای جانمایی پل اقدام کردند، اما از آنجا که در مرکز روستا تاسیسات برق واقع شده برای احداث پل باید کابل برق به صورت زیرزمینی تغییر می‌کرد که این امر هزینه 80 میلیونی در برداشت. 

تقوی در صحبت‌هایش دلایل دیگری برای عدم اجرای این درخواست ذکر می‌کند که از جمله آنها وجود قبرستان روستاست که امکان جابه‌جایی قبور وجود ندارد همچنین وجود مدرسه قدیمی که در حال حاضر ساختمان دهیاری است و تخریب آن باید با مجوز آموزش و پرورش صورت گیرد. 

به گفته وی امکان احداث پل در ابتدای یا انتهای روستا نیز وجود ندارد چراکه عمده ارتباط مردم در مرکز روستاست و در صورت احداث پل در آن نقاط استفاده‌ای از آن نمی‌شود. 

حریم جاده باید آزاد شود

« آزادسازی و استفاده از حریم جاده تنها راه حل این مسئله است» این را دهیار روستای بهرغان می‌گوید و می‌افزاید: 8 متر از دو طرف جاده اصلی حریم تاسیسات است که اداره حمل و نقل با آزادسازی آن می‌تواند برای احداث پل استفاده کند. 

براساس گفته‌های وی در دهه 50 زمان تغییر مسیر جاده قدیم به جاده کنونی حریم جاده 12 متر بوده که در سال 63 به 22.5 متر تغییر می‌کند پس از مدتی به 25 متر و در نهایت در سال 86 مصوب می‌شود که حریم جاده برای نقاطی که طرح هادی دارند 38 متر و بدون طرح هادی 68 متر است. حال از این فاصله 38 یا 68 متری 8 متر حریم تاسیسات است که برای برق، لوله‌کشی آب، گاز، پل هوایی و غیره باید استفاده شود. 

به این معنا که مردم برای ساخت‌وساز در محدوده جاده اصلی باید این فاصله را رعایت کنند اما به گفته تقوی بهرغانی از آنجا که مردم مالک زمین‌های اطراف جاده بودند باید دولت هزینه خرید زمین را به مردم بپردازد اما تاکنون کمتر از 10 درصد مطالبات مردم پرداخت شده است. 

وی معتقد است که در صورتی که اداره حمل‌ونقل حریم 38 متری را آزاد کند می‌تواند برای احداث پل هوایی نیز اقدام کند. امری که فرامرز انصاری، رئیس اداره حمل‌ونقل سپیدان به گونه‌ای دیگر تفسیر می‌کند. 

توپ در زمین مردم 

انصاری در گفت‌وگو با تسنیم علت تاخیر در احداث پل را رعایت نکردن حریم جاده توسط مردم می‌داند و می‌گوید: این محور یکی از محورهای پرترافیک است و باید اطراف جاده آزاد باشد تا امکان نصب پل به وجود آید. 

به گفته وی باید حریم جاده از هر طرف 68 متر رعایت می‌شده که در حال حاضر فضای خالی برای احداث پل وجود ندارد و فضای اندکی هم وجود داشته توسط ادارات برق، آب و گاز برای نصب تاسیسات استفاده شده است. 

رئیس اداره حمل‌ونقل سپیدان معتقد است در صورتی که ادارات دیگر همکاری لازم را برای تغییر مکان تاسیسات انجام دهند می‌توان پل عابر پیاده برای این روستا نصب کرد. وی هزینه احداث هر پل را 250 تا 300 میلیون تومان ذکر می‌کند. 

انصاری درباره مطالبات مردم و نامه‌نگاری با دیگر ادارات برای حل مسئله می‌گوید: 2 ماه است که این پست را تحویل گرفتم اما قطعا پیش از این با برای حل این مسئله اقدامات لازم انجام شده و دوباره نیز پیگیری می‌شود. 

مردم این روستا برای عبور و مرور محلی، برای رفتن کودکان به مدرسه و حتی برای عبادت به مسجد باید از جاده اصلی که از وسط روستا میگذرد ‌عبور کنند، سرعت در احداث پل عابر پیاده می‌تواند زندگی را برای مردم آسان‌تر کند. 

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان  فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 621845
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.