دراین یادداشت آمده است: در گفتگوی تلویزیونی شبکه دو در هفته گذشته گفته شد فرسایش خاکی ایران سالانه 16 تن درهکتاراست که چهار برابر فرسایش جهانی خاک است درحالی که آمارهای دیگراز پنج تا هفت برابربودن این روند هم سخن می گویند.
درمحاسبه فرسایش به جز باد باید سیل وخشکسالی و باغ شهرسازی ورهاکردن زمین های کشاورزی وخالی شدن روستاها وادامه روش های سنتی کشت وتغییرکاربری زمین های کشاورزی وسوزاندن کاه وکلش ونابود سازی جنگل ها و مراتع و چرای بی رویه دام وجاده سازی وسدسازی ورشد سرطانی شهرها وکاهش نرخ اشتغال دربخش کشاورزی وشورشدن آب ها و خشک شدن تالاب ها و ازمیان رفتن پوشش گیاهی و جانوری، به عنوان عوامل اصلی حساب شوند.
با سودجویی مافیای خاک وتنبلی دیوانسالاری وغفلت عمومی، نباید منتظر آینده خوبی برای خاک و کشاورزی وامنیت غذایی کشور باشیم.
مهمترین مورد درفرسایش خاکی درایران که دست کمی ازیک سونامی ندارد خام فروشی خاک های صنعتی بنتونیت وچیت به واسطه های خارجی است که آنها با فراوری آن را با 70 برابرقیمت خام به بازارهای جهانی می فروشند . آماررسمی گمرگ ازسال 90 با 75 هزارتن وازسال 91 با 140 هزارتن با ارزآوری ناچیز 5/7 و23 میلیون دلارحکایت می کند. ولی ازاینها بدترقاچاق خاک های ارزشمند کشور ازجزیره هرمزاست که رئیس سازمان محیط زیست درآذرماه امسال آن را رسانه ای کرد ولی رئیس محیط زیست هرمزگان وبخشداروفرماندارجزیره آن را تکذیب کردند و گفتند خاک ها صادرمی شود و نه قاچاق. چیزی که درماهیت تقاوتی نمی کند وخام فروشی خاک های صنعتی بسیار باارزش چه با قاچاق چه با صادرات قانونی ، منابع خاک کشور را نابود می کند.
ازاینها بدتر صادرات خاک کشاورزی است که نخست تکذیب شد ولی چند تن ازمسوولان محیط زیست گفتند که خاک کشاورزی با قاچاق بسته ای ویا درپوشش صادرات گل و گیاه به کشورهای عربی صادرمی شود . خبرهای نیمه رسمی که البته هیچ مقام رسمی آنها را درهیچیک ازدولتهای ایران آنها را تأیید نکرده ازصدورخاک کشاورزی به شکل رسمی تا پیش ازسال 92می گویند با آنکه درقانون برنامه چهارم هرگونه فروش وصدورخاک کشاورزی ممنوع شده است. ولی روشن است که مافیای خاک اعتنایی نمی کند.
این قاچاق بسیار پرسود است وخریداران آن کسانی هستند که دوبی را به هزینه خاک های ایران آباد کرده اند . دربرابر این دزدی آشکار چه کرده اند ؟ رئیس سازمان محیط زیست درهمان زمان رسانه کردن قاچاق خاک هرمز گفته بود لایحه ای برای جلوگیری ازقاچاق تهبه می کنند ولی هنوز خبری ازاین لایحه نیست ولی پس ازتکذیب آن چند مسئول محلی خبر را ازسایت محیط زیست برداشتند ودیگر هم چیزی ازآن نگفتتند.
طنزتلخ این است که این پدیده سالیان طولانی است که ادامه دارد ولی هیچ یک ازدولت ها هیچ کاری نکرده اند. واگر اراده ای هم برای این کاربوده درهزارتوی تردید و کاغذ بازی و نفوذ سالاری زمان راازدست داده اند درحالی که مافیای خاک بسیار چابک وسریع کارمی کند و جنوب خلیج فارس وبخصوص دوبی رابا خاک های صنعتی و کشاورزی ایران آباد وسرسبزمی کند.
قاچاق خاک کشاورزی که ساخته شدن هرگرم آن به 300تا600سال زمان نیازدارد صدها بارازاختلاس وفساد مالی و خام فروشی نفت بدتراست ومی تواند 20 میلیون هکتاراراضی کشاورزی ایران را که گرفتارمصیبت های دیگرهم شده به سرعت ازمیان ببرد.
افرادی که این واژه برخورد را خیلی دوست دارند و درهرموردی ازآن استفاده وبه آن عمل کرده اند درمورد سونامی قاچاق خاک ساکتند و هیچ کاری نمی کنند واین ازخود سونامی خاکی بدتراست.
6114/ 2027
دریافت کننده: علی اکبر خرامش ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.