به گزارش ایرنا در این نشست 2 منتقد به بیان ویژگی های آثار شبان از نظر حرفه ای پرداختند و نقاط قوت و اشکالات این روزنامه نگار را برشمردند.
حمیدرضا خلیقی خبرنگار ورزشی ایرنا واز روزنامه نگاران باسابقه فارس به عنوان منتقد در این نشست اظهار داشت:لازمه تصدی دبیری سرویس ورزشی، تسلط نسبی بر زوایای مختلف همه رشته های ورزشی است.
از دیدگاه وی نزدیک به 70 رشته ورزشی و 50 هیات ورزشی داریم که دبیر سرویس ورزشی باید تعادل برای پوشش خبری و بازتاب دادن اخبار این رشته ها را رعایت کند و اهمیت دادن به یک رشته خاص را مد نظر نداشته باشد.
خلیقی ادامه داد: هر کاری و هر نشریه ای اصول خود را دارد که درج عکس هم تابع این اصول است بنابراین اگر گاهی در صفحه ورزشی روزنامه شیراز نوین چاپ عکس تمام قد از ورزشکاران یا فلان مسئول ورزشی دیده می شود از نظر اصولی درست نیست.
این منتقد درباره برخی تیترهای صفحه ورزشی روزنامه شیراز نوین خطاب به شبان گفت: تیتری که انتخاب می کنیم باید ماحصل و مرتبط با لید باشد اما گاهی این اصل رعایت نشده و مخاطب باید دنبال مطلب مرتبط با تیتر در بدنه خبر بگردد.
خلیقی گفت:محمود شبان خود از کشتی گیران بوده است و از ضرورت تحول در این رشته ورزشی در فارس آگاهی دارد ولی بنا به ملاحظاتی، روشی محافظه کارانه برای نوشتن مطالب در روزنامه خود دارد.
خبرنگارورزشی ایرنا ادامه داد: انتظار ما از دبیر سرویس ورزشی نوشتن مطالب چالشی با حفظ منش پهلوانی و دوری از جنجال است.
خلیقی استفاده از تیترهای کلیشه ای را نادرست دانست و مشخصا از تیتر ' کاتولیک تر از پاپ' در یکی از یادداشت های محمود شبان نام برد و بیان کرد:بهتر است با گسترده کردن دایره واژگانی خود از رفتن به سمت کلیشه ها بپرهیزیم.
خبرنگار ورزشی ایرنا به محمود شبان توصیه کرد به بازتاب دادن خبرها و مطالب مربوط به حوزه ورزش فارس بیش از مطالب کشوری بپردازد زیرا تریبون های کشوری در حد کفایت وظیفه بازتاب اخبار کشوری را به عهده دارند.
در این نشست همچنین زهرا جعفری خبرنگار روزنامه عصر مردم به عنوان منتقد گفت: گزارش های محمود شبان فاقد مطالبه گری، ایجاد چالش و حتا صراحت توصیف است.
وی ادامه داد: شبان هنگام نوشتن خبر یا گزارش، خود را ممیزی و بعضا خودسانسوری می کند که منجر به انعکاس رویدادها با حالتی خنثی می شود.
جعفری معتقد است اتخاذ این رویه موجب می شود شبان از کانون توجه افکار عمومی بیرون و دور شود و شخصیتی محافظه کار از خود در رسانه ها به نمایش بگذارد.
این منتقد گفت: محمود شبان با اصول اولیه روزنامه نگاری آشنایی دارد اما لازم است با روزنامه نگاری نوین و خلاق نیز آشنا شود و فاصله ای را که با روزنامه نگاری تجزیه و تحلیل و تحقیقی دارد از میان بردارد تا عنوان روزنامه نگار محافظه کار درموردش صدق نکند.
این روزنامه نگار با ستودن ویژگی های شبان از جمله احاطه به اطلاعات عمومی و حافظه تاریخی وی گفت: شبان را در عرصه روزنامه نگاری پرسشگری فاخر می بینم که فاخر نمی نویسد.
در نشست یاد شده مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس نیز ،ورزشی نویسی را عرصه ای حساس دانست که اگر از اندیشه و زبان در آن غفلت شود،به سمت زرد نویسی خواهد رفت .
کوروش کمالی سروستانی با بیان اینکه هرگاه اندیشه و زبان به کمک ورزشی نویسان آمده ، دغدغه فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی نیز کمتر شده گفت : پیوند اندیشه و زبان با این پدیده اجتماعی فرآیندی را به وجود می آورد که بسیار تاثیر گذار است.لذا روزنامه نگاران ورزشی باید مراقبت کنند که حوزه واژگانی و سطح فکر خود را تقویت کنند که گرفتار زرد نویسی نشوند.
وی با یادآوری اینکه اولین نشریه تخصصی ورزشی بنا بر روایت فرید قاسمی ،مجله 'آیین ورزش' بود که در سال 1314 به سردبیری ناظرزاده کرمانی و توسط باشگاه شعاع در تهران منتشر شد گفت: اولین نشریه ورزشی استان فارس نیز آن گونه که جناب سیروس رومی روایت می کند، سالنامه ورزشی رویین،وابسته به باشگاه ورزشی رویین است که سال 1327 فضل الله شرقی آن را منتشر کرد.در همین سال روزنامه ورزشی گیو به صورت دیواری توسط آقای حبیب الله مجاب دبیر ورزش آموزشگاه های شیراز تهیه شد و انتشار یافت.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران در بررسی پیشینه سازمان های ورزشی در ایران نیز گفت: اولین سازمان ورزشی کشور به عنوان «انجمن ملی تربیت بدنی » را علی اصغر خان حکمت که یک شیرازی است، بنیان نهاد و بعدها اداره تربیت بدنی ایران را نیز حکمت بنیانگذاری کرد و اتفاقا اولین مجموعه ورزشی که در تهران ساخته می شود،مجموعه امجدیه است که آن را نیز حکمت بنیان گذاشت.او ابتدا زمین های ورزشی امجدیه را خریداری کرد و سپس ورزشگاه هفت هزار نفری را در آنجا ساخت که البته بعدها توسعه می یابد.
وی با اشاره به سخت کوشی محمود شبان در فعالیت های اجتماعی ، فرهنگی و روزنامه نگاری خود گفت: شبان روزنامه نگاری جدی و صادق و اخلاقی و محجوب است که البته گاهی اوقات محجوب بودن او را محافظه کار می کند.
نشست های روزنامه نگار در زوم را مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در پنجشنبه اول هر ماه برگزار می کند.
در این نشست ها روزنامه نگاران و منتقدان به بررسی آثار روزنامه نگار مشخص شده می پردازند.
از دی ماه 95 جوایزی نیز به همت فرهنگوران و نیک اندیشان به برترین آثار در زمینه های خبر، مصاحبه، گزارش، تیتر و عکس داده می شود.
خبرنگار: رضا قادری ** تنظیم و انتشار: غلامرضا مالک زاده
7387 / 1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.