به گزارش دریافتی یکشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس،‌ محمد مهدی قاسمی با اشاره به اهمیت اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار که کاهش مصرف حدود چهار هزار و 500 متر مکعب در هکتار و مساوی با 50 درصد صرفه جویی در مصرف آب خواهد شد افزود: اعتبارات آبیاری تحت فشار تنها محلی از اعتبارات ملی در کشور است که در برنامه با افزایش مواجه است.
وی گفت:‌این نوع اعتبارات سال بعد هم در بودجه 10 برابر افزایش پیدا کرده است ضمن این که درزمینه اعتبارات آبیاری تحت فشار استان فارس با تلاش همکاران و داشتن کشاورزان فهیم، تنها استانی است که در چند سال اخیر مقام اول را در اجرای آبیاری تحت فشار در کشور داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت:‌این فرصتی است که از اعتبار 2 هزار و 400 میلیارد تومانی که برای سال آینده در بودجه دیده شده است و 85 درصد هزینه های آبیاری تحت فشار در مزارع را به صورت بلاعوض پرداخت می کند بهره مند شویم.

** برنامه برای کاهش زیرسطح
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس اظهار کرد :به لحاظ میزان آب در دسترس،بخش کشاورزی استان وضعیت بسیار شکننده ای دارد، کاهش بارندگی کاملا مشهود و بسیاری از چاه‌های ما با افت کمی و کیفی آب مواجه شده اند .
قاسمی افزود:در برنامه های 10 ساله ای که وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ کرده است کاهش سطح زیر کشت را با تأکید بر افزایش بهره وری در دستور کار داریم که این مهم در استان فارس به جد پیگیری می شود ،به گونه ای که هم اکنون سطح زیر کشت گندم از 430 هزار هکتار به 260 هزار هکتار کاهش داده ایم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه سطح زیر کشت حوزه آبخور سد درودزن از 72 هزار هکتار به کمتر از 25 هزارهکتار تقلیل پیدا کرده است و آنچه عده ای از کشاورزان به امید بارندگی کاشته اند به صورت گندم دیم مدنظر آنهاست و بر اساس اطلاعیه قبلی سازمان آب، موجودی سددرودزن امکان رهاسازی را نخواهد داد.
قاسمی بیان کرد: کشت گندم دیم استان 97 هزارهکتار است که حدود 25 هزارهکتار آن سبز شده ولی با توجه به شرایط حادث شده این مقدار نیز خشک می شود و عملا خسارت زیادی به بهره برداران وارد خواهد آمد.
وی گفت: صرفاً در کشت کلزا افزایش داشته ایم و آن هم با هدف قطع وابستگی و رسیدن به خوداتکایی در تولید روغن خوراکی است و نیز تاثیر قابل ملاحظه ای که این زراعت در تناوب با گندم دارد و می تواند یک تا یک و نیم تن افزایش تولیدگندم را در پی داشته باشد که امسال 6 برابر سال گذشته و در سطح حدود 12 هزار هکتار کشت شده است .
دریافت خبر:فاطمه هاشمی نیک ** تنظیم و انتشار:‌غلامرضا مالک زاده
3002/ 1876

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.