به گزارش ایرنا، این خلاقیت در حوزه شهری از یک سو بیانگر ظهور و تجلی توانایی علمی و عملی مدیران و اندیشمندان شهری و از سوی دیگر به بهره مندی از ظرفیت موثر و خلاق نخبگان، عامه مردم و نهادهای مردم نهاد تفسیر می شود تا از رهگذر آن بتوان به رشد متوازن و پایدار در همه ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی با تاکید بر روح خلاقیت و کارآفرینی پایدار در شهرهای عضو رسید.
شهرهای مختلف با پیوستن به شبکه شهرهای خلاق متعهدبه همکاری برای به اشتراک گذاری بهترین شیوه ها برای تقویت مشارکت در زندگی فرهنگی و ادغام فرهنگ در استراتژی ها و برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی می شوند.
شهری که به عنوان شهر خلاق در یکی از معیارهای هفت گانه یونسکو یعنی ادبیات، صنایع دستی و هنرهای سنتی، موسیقی، هنرهای رسانه ای، خوراک شناسی، فیلم و طراحی انتخاب می شود باید در زمینه عنوان انتخاب شده، راهکارها و شیوه های خلاقانه ترویج و اشاعه معیار مورد نظر را که در برنامه شهرهای خلاق یونسکو به آنها اشاره شده به کار گیرد.
شهر شیراز نیز با توجه به بهره مندی از مفاخر و بزرگان فرهنگی و ادبی همچون حافظ، سعدی، اهلی شیرازی و خواجوی کرمانی و سابقه درخشانی که در این عرصه دارد می تواند در زمره شهرهای خلاق یونسکو قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی 23 دی 95 در آیین نکوداشت عبدالعلی دستغیب منتقد ادبی و مترجم شهیر شیراز گفت: امروز به جوانان و دانشجویان و فرهیختگان استان فارس می گویم که دستغیب و دستغیب ها ریشه اند و اگر امروز درخت فرهنگ و هنر و ادب در این استان و در این سرزمین سبز است و میوه می دهد بخاطر این ریشه هاست.
سیدرضا صالحی امیری بیان کرد:‌ایرانی با فرهنگ حیات داشته و دارد و اگر امروز ما برای پاسداشت فرهنگوران گردهم آمده ایم قرار است یکبار دیگر این پیام را از این تریبون به همه انسان های بزرگ منعکس کنیم که شیراز و فارس مرکز و منبع فرهنگ ایران زمین است؛ امروز دنیا به این فرهنگ و تمدن نیاز دارد.
معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس گفت: امیدواریم در سال 2017 شیراز در فهرست شهرهای خلاق یونسکو به ثبت برسد.
شاپور رستمی، وجود مفاخر فرهنگی و ادبی را از نقاط قوت این شهر برشمرد و افزود: شیراز را می توان شاخص ترین شهر ادبی در کشور دانست که از گذشته دور دارای جایگاهی فاخر در این حوزه بوده است.
وی ادامه داد: وجود آرامگاه حافظ شاعر بلندآوازه و قله بزرگ ادبیات و شعر فارسی و سعدی که سهم بزرگی در گسترش و رونق ادبیات فارسی داشته در شهر شیراز به فعالیت های ادبی اعتباری خاص بخشیده است.
رستمی، ثبت شهر شیراز به عنوان شهر خلاق ادبی را موتور محرکه توسعه بین المللی گردشگری استان فارس دانست و اضافه کرد: تاکنون اقدامات و برنامه ریزی مناسبی برای معرفی و ثبت شهر شیراز به عنوان یکی از شهرهای خلاق و ارزشمند ادبی و گردشگری انجام شده است.
معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس ادامه داد: ‌می بایست فرآیند الحاق شیراز به مجموعه شهرهای خلاق ادبی و گردشگری جهان در سازمان بین المللی یونسکو با سرعت و شتاب بیشتری دنبال شود.
نماینده ایران در سازمان جهانی یونسکو نیز، فلسفه الحاق میراث های فرهنگی یک کشور به یک شبکه جهانی را شروع کاری بزرگ و مهم دانست و گفت: بر همین اساس، تبلیغ و معرفی آثار مکتوب و فاخر ادبی و فرهنگی ایران بزرگ یک وظیفه است.
سعدالله نصیری قیداری افزود: اگر میراث های فرهنگی و داشته های طبیعی و ادبی کشور ایران در فضای بین الملل به شکل عالمانه با ورود متخصصان ارائه نشود، نه تنها در حق گذشتگان جفا و ظلم روا داشته ایم بلکه در اقتصاد کشور نیز به دلیل حضور نیافتن گردشگران خارجی تاثیر منفی بسیار خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه غنای فرهنگی ایران برای دنیا محرز و ثابت شده ادامه داد:معرفی و شناساندن مناسب ظرفیت های ادبی و گردشگری کشور موجب نگاه صلح آمیز به ایران خواهد شد و ایران هراسی جای خودش را به ایران دوستی خواهد داد.
نماینده ایران در سازمان جهانی یونسکو افزود: زمانی که شهری به شبکه جهانی ملحق می شود ضمن اینکه برکات خود را به آن شبکه می رساند، تجربه های خود را نیز افزایش می دهد و غنی تر به پیش می رود.
او گفت: البته پیوستن به این شبکه جهانی نقطه انتها و پایانی نیست بلکه آغاز یک حرکت برای نورافشانی فرهنگ کشورمان بر جامعه جهانی است.
گزارش:‌سارنگ عبداللهی ** انتشاردهنده:‌غلامرضا مالک زاده
6122 /1876

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.