مدیر تعاون روستایی شهرستان لارستان از افزایش 61 درصدی خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان نسبت به سال گذشته خبر داد.

مدیر تعاون روستایی شهرستان لارستان گفت: در سال زراعی جاری بیش از ۳۳ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان در این شهرستان خریداری شد که این رقم در مقایسه با سال زراعی پارسال، بیانگر ۶۱ درصد افزایش است.  

به گزارش جماران، احمدرضا خسروپور با اشاره به اینکه، سال زراعی ۹۸ میزان خرید گندم مازاد بر مصرف کشاورزان در این منطقه حدود ۲۲ هزار تن بود، گفت: امسال گندم مازاد بر مصرف کشاورزان شهرستان لارستان، توسط پنج مرکز خرید تعاونی روستایی این شهرستان خریداری شد.

وی، ارزش ریالی ۳۳ هزار تن گندم خریداری شده از کشاورزان لارستان را رقمی افزون بر۸۵۱ میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: کل این مبلغ به کشاورزان پرداخت شده است.

خسروپور اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی افزایش میزان خرید گندم از کشاورزان، علاوه بر افزایش نزولات جوی و پراکنش مناسب بارندگی‌ها، برنامه‌ریزی مدون از سوی دولت و مسوولان ذی‌ربط به ویژه سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل تعاونی روستایی استان فارس و لارستان بوده است.

وی اضافه کرد: بیشترین میزان خرید گندم امسال در مناطق دُرزسایبان، بلغان، بخش بیرم و صحرای باغ لارستان و بخشی نیز مربوط به شهرستان اوز بوده است.

مدیر تعاون روستایی لارستان بیان داشت: این میزان افزایش خرید گندم مربوط به کل ظرفیت منطقه و کشاورزان این شهرستان نیست زیرا برخی از بهره‌برداران بنا به دلایل مختلف به جای فروش گندم به مراکز خرید در شهرستان لارستان اقدام به فروش محصول خود در سایر مناطق و حتی استان های همجوار کردند.

خسروپور ادامه داد: برخی از کشاورزان نیز بنا به دلایلی از جمله، نزدیکی به مراکز تحویل و ذخیره‌سازی در سایر مناطق، پرداخت کمک هزینه حمل توسط سیلوها و کارخانجات خارج از استان، تکمیل ظرفیت مراکز خرید گندم تعاونی روستایی شهرستان، سختی کار و عدم تمایل برخی از رانندگان برای جابه جایی محموله گندم، اقدام به ارسال گندم تولیدی خود به شهرستان‌های همجوار از جمله خنج و لامرد و یا استان هرمزگان کردند.

مدیر تعاون روستایی لارستان، همچنین یکی از مشکلات مهم در زمینه خرید محصول گندم در این شهرستان را عدم حمل به موقع بار در مزارع دانست و گفت: این چالش علاوه بر اینکه باعث می‌شود ظرفیت ذخیره‌سازی مراکز تحویل‌گیری گندم تکمیل شود و در پی آن امکان خرید گندم از تمام کشاورزان منطقه وجود نداشته باشد، موجب سرگردانی کشاورزان و تحمیل هزینه‌های مازاد حمل بر دوش آنان نیز می‌شود.

خسروپور افزود: همچنین ماندگاری طولانی گندم از دیگر چالش‌های فراروی کشاورزان در مراکز تحویل‌گیری است که باعث می‌شود به دلیل شرایط جوی از جمله گرمای شدید و بارش‌های تابستانه، خسارت و زیان‌های فراوانی به شرکت‌های تعاونی روستایی مباشر تحمیل کند.

وی، همچنین نبود کارخانه تولید آرد در این شهرستان را از دیگر مشکلات فرا روی کشاورزان و مراکز خرید برشمرد و بیان داشت: وجود کاخانه آرد در این منطقه سبب می‌شود عمده گندم تولیدی در شهرستان ذخیره‌سازی و مصرف شود و حتی زمینه ارسال گندم و آرد به شهرستان‌های همجوار و استان هرمزگان نیز فراهم خواهد شد.

خسرپور ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، ارسال گندم با مجوز اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان فارس به مقصد کارخانجات آرد و سیلوهای ذخیره‌سازی داخل استان به شهرستان‌های جهرم، فسا و شیراز و در خارج از این استان نیز به استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و تهران انجام شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.