اصناف کم خطر مشروط به رعایت پروتکل های بهداشتی ابلاغ شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی، از ابتدای اردیبهشت ۹۹ فعالیت خود را آغاز کردند اما همچنان برخی اصناف از جمله صنف آرایشگران مردانه و زنانه اجازه فعالیت ندارند.
تعطیلی حدود ۲ ماهه فعالیت این صنف و آنچه عدم حمایت های لازم و نبود دستورالعمل های بهداشتی در شرایط شیوع کرونا نام گرفته باعث شده برخی از آرایشگران به صورت زیرپوستی یا نامحسوس در برخی نقاط شیراز اقدام به کار کنند.
بررسی های خبرنگار ایرنا حکایت از آن دارد که برخی آرایشگران با نیمه باز قرار دادن درهای واحدهای صنفی و با کرکره های نیمه باز مشغول فعالیت هستند، برخی نیز ارایه خدمات را به صورت تلفنی و با حضور در خانه ها دنبال می کنند که این اقدام نیز به دلیل نبود نظارت های لازم از سوی اتحادیه مربوط، خطر شیوع ویروس کرونا را افزایش داده است.
این در حالی است که رییس اتحادیه های آرایشگران مردانه و زنانه شیراز اعلام کرده تاکنون گزارشی مبنی بر تخلف واحدهای صنفی زیر مجموعه ارایه نشده و بازرسان این اتحادیه به طور مستمر نظارت لازم را در این زمینه دارند و در صورتی که گزارشی از فعالیت آرایشگران ارایه شود، برخورد لازم صورت خواهد گرفت.
اما فعالیت زیرپوستی و نامحسوس برخی آرایشگران در شیراز مشخص می کند که اقدام اتحادیه در همه موارد منجر به نتیجه نشده است.

صاحب یک آرایشگاه مردانه که در شیراز با کرکره کاملا باز فعالیت داشت گفت: از زمان شیوع کرونا فقط سه روز آن هم در ایام عید تعطیل کردم، اوایل با سفارش تلفنی به منازل می رفتم یا با قرار گذاشتن با مشتری در مغازه و با کشیدن کرکره ، موهای مشتری را اصلاح می کردم اما یک هفته است از دوم اردیبهشت ۹۹ علنی درحال فعالیت هستم.

وی گفت: چندبار به اتحادیه رفتم تا تکلیف ما را برای باز بودن یا تعطیلی در شرایط کرونا روشن کنند که خبری نشد.  

مشتریان هم از وضعیت پیش آمده رضایت ندارند و می گویند سر و وضعمان به دلیل فعال نبودن آرایشگاه ها و مطمئن نبودن از رعایت بهداشت در این مکان ها همانند غارنشینان شده است. 

لزوم فعالیت آرایشگران طبق پروتکل بهداشتی
امید بردبار رییس اتحادیه صنف آرایشگران مردانه شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در خصوص فعالیت واحدهای صنفی، نظارت ها و بازرسی های لازم صورت می‌گیرد و اجازه فعالیت  داده نمی شود.
وی افزود: این جلوگیری ها باعث شده تعداد خیلی کمی از آرایشگران به همراه وسایل کاری خود برای امرار معاش به خانه های مردم مراجعه کنند.
بردبار ادامه داد: در حال حاضر یک هزار و ۵۰۰ واحد آرایشگاه در شهر شیراز فعالیت می‌کنند که با محاسبه تعداد کارکنان این واحدها، تعداد فعالان این حوزه به پنج تا ۶ هزار نفر ‌می‌رسد.
رییس اتحادیه صنف آرایشگران مردانه شیراز گفت: حضور تعداد کمی از آرایشگران در خانه ها باعث انتقال بیماری کرونا می شود.
بردبار افزود: علاوه بر این موضوع هیچ نظارتی از سوی اتحادیه بر روند فعالیت آنان وجود ندارد که بخواهند دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.
 وی ادامه داد: اگر اجازه داده شود تا آرایشگاه با اجرای پروتکل بهداشتی فعالیت خود را آغاز کنند و صندلی انتظار از آرایشگاه ها برداشته و بر اساس نوبت دهی خدمات ارایه شود و مشتری ها لوازم شخصی خود را بیاورند یا لوازم یکبار مصرف استفاده شود، نظارت اتحادیه و دیگر نهادهای نظارتی بر فعالیت آرایشگران بهتر خواهد بود.

آرایشگران و مشتریان با مشکلات مواجهند
رییس اتحادیه صنف آرایشگران مردانه شیراز گفت: فعالیت آرایشگران از ۲۳ اسفند ۹۸ متوقف شده و این باعث شده فعالان این صنف از نظر مالی دچار مشکلات زیادی شوند.
بردبار افزود: از طرفی نیز شهروندان دچار مشکل بهداشتی شده اند و نمی توانند بهداشت فردی خود را رعایت کنند، یا در خانه موهای خود را کوتاه می کنند که از شکل و شمایل و ریخت می‌افتند یا موهای آنان بلند می شود و احتمال بروز بیماری وجود دارد.

وی گفت: با توجه به اینکه مبلغ حق بیمه فعالان این صنف افزایش یافته است، آرایشگران توان پرداخت آن را ندارند و اکثریت آنان بیمه تامین اجتماعی خود را قطع کردند.

رییس اتحادیه صنف آرایشگران مردانه شیراز گفت:  از طرفی ۹۰ درصد واحدهای صنفی آرایشگران اجاره ای و متوقف شدن فعالیت آنان باعث ضرر و زیان زیادی به آنها شده است.
 بردبار افزود: تنها در روز گذشته پروانه کسب برخی آرایشگران باطل شد و از فعالیت انصراف دادند که این اتفاق دارای عواقب است و تبعات دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از آرایشگران دو الی سه ماه است که اجاره خود را پرداخت نکرده اند و مالکان نیز از آنان اجاره می خواهند و این افراد نمی‌دانند چه اقدامی انجام دهند.
رییس اتحادیه صنف آرایشگران مردانه شیراز گفت: اعتراض آرایشگران به این اتحادیه بسیار افزایش یافته است به گونه‌ای که روزانه حداقل ۱۵۰ تماس از سوی آرایشگران دارم و نمی‌دانم چه پاسخی به آنها بدهم.
بردبار افزود: آرایشگران تحت فشار هستند و نمی‌توانند مایحتاج زندگی خود را تامین کنند و هیچ کس به داد دل ما و آرایشگران نمی رسد و ما نمی دانیم چه باید بکنیم.
وی ادامه داد: اینکه تعدادی از آرایشگران با مراجعه به خانه های مردم فعالیت می کنند، جان خود را نیز در خطر می‌اندازند.
رییس اتحادیه صنف آرایشگران مردانه شیراز گفت:  تاکنون هیچ گونه حمایتی از فعالان این صنعت صورت نگرفته این شغل جزو شغل های آسیب دیده قرار نگرفته و فعالان این صنف نمی توانند از بیمه بیکاری برخوردار شوند.
بردبار افزود: مطالبات آرایشگران به اتاق اصناف و استانداری فارس اعلام شده است و به آنها اعلام کرده ایم این روند در حال مشکل ساز شدن است.
وی همچنین به مشکلات آرایشگران در حوزه تامین اقلام بهداشتی مورد نیاز در صورت باز شدن واحدهای صنفی اشاره کرد و گفت: هیچکس مواد ضدعفونی کننده و اقلام بهداشتی را به صورت رایگان در اختیار آرایشگران قرار نمی دهد و اگر یک آرایشگر بخواهد صبح تا شب فعالیت کند به ۳۰۰ سی سی الکل در روز، ماسک و دستکش نیاز دارد و این هزینه اضافه برای فعالان این صنف است که باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

تکلیف آرایشگران زنانه مشخص شود  
سیمین محمدپور رییس اتحادیه صنف آرایشگران زنانه شیراز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر صنف آرایشگران جزو صنف های متضرر شناخته نشده است در حالی که فعالان این صنف ضررهای زیادی کردند.
وی افزود: آرایشگران از اسفند ۹۸ فعالیت خود را متوقف کردند اما هیچ حمایت و تسهیلاتی برای آن پیش‌بینی نشده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر به رغم بازگشایی بسیاری از اصناف، آرایشگران همچنان فعالیت شان متوقف است و این مساله فعالان این صنف را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
رییس اتحادیه صنف آرایشگران زنانه شیراز گفت: نظارت های لازم از سوی این اتحادیه بر واحدهای صنفی وجود دارد و از فعالیت آنان جلوگیری می شود.
محمدپور افزود: تاکنون گزارشی از فعالیت نامحسوس برخی واحدهای صنفی به ما داده نشده است و در صورتی که گزارشی در این زمینه ارایه شود، بررسی‌های لازم صورت می‌گیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.