عنایتالله رحیمی، شامگاه شنبه در نشست مشترک ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که با حضور وزیر کشور به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، به تشریح اقدامات انجام شده استان فارس در مورد مدیریت بیماری کرونا پرداخت و افزود: این اقدامات در این استان در قالب چند مرحله شامل، پیشبینی، پیشگیری، درمان و توجه به پسا کرونا انجام شده و همچنان نیز ادامه دارد.
وی بیان داشت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور چین، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ماموریت یافت تحقیقات لازم را انجام دهد و آمادگی مورد نیاز را کسب کند.
رئیس ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان فارس گفت: با آغاز شیوع کرونا در کشور، این استان با همدلی و همگرایی در سطوح مختلف به مدیریت این بیماری پرداخت.
رحیمی افزود: روند کلی بروز موارد بیماری در استان فارس با شیب ملایمتر از متوسط کشور در حال افزایش است، به این معنا که این بیماری در فارس ۵۵ نفر در ۱۰۰ هزار نفر ابتلا رخ داده در حالی که این رقم در کشور ۱۰۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر است و این امر بیانگر آن است که روند شیوع بیماری در این استان تقریبا ۵۰ درصد متوسط کشوری است.
وی ادامه داد: روند کلی میزان میرایی این بیماری در استان فارس ظرف ۲ ماه گذشته، حدود ۴۲ درصد پایینتر از متوسط کشور بوده است.
رئیس ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان فارس همچنین با اشاره به افزایش آزمایشهای تشخیص مولکولی (PCR) از ۱۵۰ آزمایش به یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ و گاه یک هزار و ۷۰۰ آزمایش، بیان داشت: در این زمینه شاهد افزایش هشت تا ۱۰ برابری بودهایم.
رحیمی افزود: با وجود این روند، موارد مثبت بیماری تقریبا ثابت مانده است، بنابراین درصد مثبت شدن از حدود ۱۵ درصد به هفت درصد رسیده است و این به معنی آلودگی کمتر و همچنین افزایش آزمایش در گروههای مختلف شامل، همه افراد علامتدار، همه افراد در تماس نزدیک، کارکنان بهداشت و درمان، افراد ساکن در اپیدمیهای محلی، افراد دارای بیماریهای مزمن و پُرخطر و در تماس با بیمار کرونایی و برخی افراد جامعه است.
استاندار فارس با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد از تختهای بستری و ۵۵ درصد از تختهای مراقبتهای ویژه (ICU) در این استان اشغال شده است، گفت: این استان همچنان آماده استفاده از سایر تختهای بیمارستانی در صورت تغییر شرایط احتمالی است.
رحیمی همچنین از انجام اقداماتی مانند کمکهای دستگاهها و نهادهای حمایتی، اجرای طرح همدلی و مساوات، ایجاد و تغییر خط تولید ۱۴ واحد و کارخانه تولید مواد ضد عفونی و شوینده، افزایش تعداد ماسک تولیدی از پنج هزار به ۲۰۰ هزار ماسک در روز، اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، راهاندازی پروتال جامع کسب و کارهای اینترنتی در استان سخن گفت و این اقداماترا در مدیریت بیماری کرونا موثر توصیف کرد.
وی بیان کرد: مرحله نخست غربالگری به طور کامل در استان فارس انجام شده و مرحله دوم نیز ۷۶ درصد از جمعیت استان را زیر پوشش قرار داده است.
استاندار فارس گفت: انتظار داریم تا حد امکان، الکل تولیدی در فارس در اختیار کارخانههای تولید مواد ضد عفونی کننده این استان قرار گیرد.
رئیس ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان فارس با بیان اینکه بیمارستانهای خصوصی و خیریه یکی از حلقههای اقتصادی استان فارس هستند گفت: این دسته از بیمارستانها در اثر شیوع کرونا آسیب دیدهاند از این رو خواهان تخصیص اعتبار و پرداخت تسهیلات برای این مراکز و پرسنل آنها هستیم.
طرح موضوع افزایش تعداد رستههای شغلی و کسب و کارهایی که از شیوع کرونا آسیب دیدهاند و درخوئاست برخورداری آنها از حمایتهای دولتی، امهال (مهلت دهی) تسهیلات و بخشودگی جرائمبانکی، عدم افزایش مالیاتی اشخاص حقیقی صاحبان مشاغل در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، تخصیص اعتبارات اشتغالزایی برای حفظ و توسعه فرصتهای موجود و اعطای تسهیلات کم بهره به یک هزار و ۳۰۰ باشگاه ورزشی زیان دیده از کرونا و تهاتر بدهیهای مالیاتی با ارزش افزوده مالکان به متولیان باشگاه ها از دیگر درخواستهایی بود که استاندار فارس در این نشست مطرح کرد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این جلسه، ضمن تقدیر از تلاشهای انجام شده در استان فارس در حوزه مدیریت بیماری کرونا، این اقدامات را درخشان توصیف و بیان کرد: موفقیت در غربالگری و رعایت پروتکلهای بهداشتی، عامل اصلی جایگاه کنونی فارس است و میزان کم مرگ و میر ناشی از کرونا موید این موضوع است.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا ظهر پنجشنبه (پنجم اردیبهشتماه 99)، تعداد ۸۷ هزار و ۲۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و شمار جانباختگان کرونا در کشور به پنج هزار و 481 نفر رسید.
در استان فارس، علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نیریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا ، کوهچنار و سرچهان بیماران مبتلا به کرونا شناسایی شدهاند.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستانهای استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات میدهند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.