بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خصوصی نیز از جمله طیف های شغلی بودند که در بزنگاه کرونا با آزمونی بزرگ دست و پنجه نرم کردند ، آزمونی که با این  وسوسه به جان برخی از این مراکز درمانی می افتاد که در کسادی کار تعدیل نیرو کنند و پرستاران و نیروهای درمانی را راهی خانه نمایند و با حساب دو دو تا چهارتا به کف گیر و ته دیگ بیندیشند ، یا بر تلاش و همراهی خود با مراکز بیمارستانی درگیر با کرونا بیفزایند ، به عایدی کمتر قانع شوند و این درد مشترک را با همراهی و همگامی درمان کنند.

بر اساس تعهدهای اخلاقی و حرفه ای اگر شرایط شیوع کرونا به گونه‌ای شود که جامعه ما به تخت‌های بیمارستانی بیشتری نیاز داشته باشد، همه بیمارستان‌ها اعم از دولتی، خصوصی و بیمارستان‌های نیروهای مسلح موظف هستند در این زمینه به وزارت بهداشت کمک کنند و تعدیل نیرو در برخی بیمارستان‌های خصوصی می توانست مشکلات بعدی به دنبال داشته باشد.

در عین حال بسیاری از بیمارستان‌های خصوصی  که عمده درآمدشان از طریق جراحی‌های غیر اورژانسی رقم می خورد و شیوع کرونا و کاهش و یا تعطیلی این نوع جراحی ها باعث کاهش مراجعات و کاهش چشمگیر این بیمارستان ها شد.بیمارستان‌های خصوصی استان فارس نیز با مشکلات عدیده ای مواجه شدند و با شیوع کرونا و به دلیل کاهش مراجعات و لغو شدن اعمال جراحی غیر اورژانسی مشکلات آنها افزایش پیدا کرده به طوری که در برخی موارد منجر به تعدیل نیرو در این مراکز نیز شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیشتر در نشستی با مدیران بیمارستان های خصوصی شیراز، بر حمایت دانشگاه از بیمارستان های خصوصی در مسیر ارتقای سلامت مردم، تاکید کرد و  با اشاره به خدمات بیمارستان های خصوصی در راه سلامت مردم گفت: دانشگاه بر خود وظیفه می داند که از این مراکز درمانی حمایت کند.

مهرزاد لطفی با بیان توانمندی های بیمارستان های خصوصی در امر درآمدزایی، با توجه به این موضوع تاکید کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز  از پیگیری در خصوص مسایل بیمارستان های خصوصی خبر داد و گفت: مسایل و نیازهای بیمارستان های خصوصی در نشستی با حضور استاندار فارس مطرح و حمایت دانشگاه از این مراکز درمانی اعلام شده است.

وی رویکرد و نگرش دانشگاه را حمایت و پیگیری امور و مسایل بیمارستان ها و مراکز درمانی بخش خصوصی اعلام کرد و ادامه داد: در همین راستا راه اندازی واحدی با عنوان واحد «مشاوره بیمارستان های بخش خصوصی» در دانشگاه به صورت پایلوت در شیراز مورد ارزیابی قرار می گیرد.

دکتر لطفی همچنین از معاون درمان دانشگاه نیز خواست تا پیگیری های موردنیاز در مورد مسایل بیمارستان های بخش خصوصی را در دستور کار خود قرار دهد.

بازدید از بیمارستان های خصوصی شیراز با هدف ارزیابی و بررسی روند خدمات رسانی به مراجعان و برگزاری نشست های دوره ای، از دیگر مواردی بود که مورد تاکید قرار گرفت.

 علی اکبری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست مسایل مرتبط با بخش خصوصی در حوزه درمان بیماران و سیاست های کلی معاونت درمان دانشگاه را بیان کرد و گفت: به طور قطع بخش خصوصی یار و یاور دانشگاه است و تلاش می شود تا برای تقویت خدمات رسانی بیمارستان های خصوصی به مردم از سوی دانشگاه پیگیری ها و اقدامات موردنیاز انجام شود.

وی  با تقدیر از بیمارستان های خصوصی برای خدمات دهی در زمان های بحران و درباره موارد مطرح شده از سوی مدیران بیمارستان های خصوصی در این نشست یادآور شد: این موارد پس از ارزیابی و کارشناسی در نشستی جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد.

دکتر اکبری از مسوولان و مدیران بیمارستان های خصوصی خواست تا بر دریافت هزینه های درمان در این مراکز درمانی، نظارت کافی انجام شود.

مدیران بیمارستان های خصوصی شیراز نیز در این نشست، خانه نخست خود را دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانستند که همه باید برای ارتقای آن تلاش کنند.مشارکت دو جانبه در مسیر ارتقای سلامت جامعه، دیگر تاکید مطرح شده از سوی مدیران بیمارستان های خصوصی در این نشست بود.

انتقال و اعزام بیمار اورژانسی متقاضی به درمان در بیمارستان های خصوصی از سوی دانشگاه، ارایه و اجرای بخش نامه ها و حد و مرزهای درمانی و تعزیراتی، تببین و بازنگری بخش نامه ها و شیوه نامه های مالی، اجرایی و درمانی و ارزیابی و بازبینی مقررات بیمارستان های خصوصی، پیگیری مطالبات و تعرفه های بخش خصوصی از بیمه ها، تببین و بازبینی دستورالعمل نوبت کاری مسوول فنی بیمارستان های خصوصی، برنامه ریزی برای رفع نیازهای درمانی مردم و بیمارستان های خصوصی، درخواست کارشناسی موضوع اعتباربخشی بیمارستان های خصوصی، بازنگری تعرفه مالی بیمارستان های خیریه و درخواست انتخاب نماینده بین مسوولان بیمارستان های خصوصی و دولتی برای پیگیری مسایل موردنیاز، از جمله موضوعات مطرح شده از سوی مدیران بیمارستان های خصوصی شیراز در این نشست بود./

استاندار فارس و  رفع مشکلات بیمارستان های خصوصی

 عنایت الله رحیمی استاندار فارس روز دوشنبه در جلسه ای که با حضور روسای بیمارستان‌های خصوصی و خیریه برگزار شد، به بررسی مسائل و مشکلات این بیمارستان‌ها در شرایط شیوع بیماری کرونا پرداخت.

استاندار فارس با اشاره به اینکه صنعت گردشگری یکی از مولفه‌های اقتصادی مهم در استان فارس است، گردشگری درمانی و سلامت را یکی از مهمترین رئوس این صنعت برشمرد و افزود: پیش از اینکه شیوع ویروس کرونا مشکلاتی برای بیمارستان‌های خصوصی ایجاد کند نیز توجه به رونق این بیمارستان‌ها در راستای تقویت توریسم درمانی مد نظر مدیریت ارشد استان قرار داشته است.

 رحیمی ضمن قدردانی از زحمات کادر درمان در این شرایط، اظهار کرد: استقبال بیمارستان‌های خصوصی برای کمک به بخش دولتی در صورت نیاز به تجهیزات، فضا و نیروی انسانی  دلگرم کننده بوده است.

 این مقام مسوول با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا مشکلات اقتصادی زیادی برای اقشار و فعالیت های مختلف ایجاد کرده است، عنوان کرد: بیمارستان های خصوصی نیز در این مدت با لغو اعمال جراحی غیر ضروری، تعطیلی بعضی خدمات و همچنین کاهش مراجعه مردم مواجه بوده‌اند که شرایط اقتصادی آنها را با دشواری مواجه کرده است.

وی با اشاره به تسهیلات و سیاست های حمایتی دولت به برای اصناف، اقشار آسیب پذیر ، کارفرمایانی که نیروهای کار را به رغم مشکلات تعدیل نکرده اند، اظهار کرد: تا کنون مکاتباتی نیز با هدف کاستن از مشکلات بیمارستان ها در سطوح‌ ملی انجام داده‌ایم. 

استاندار فارس یادآور شد: البته باید توجه داشته باشیم که اقدامات حمایتی در این دوران کوتاه مدت و برای عبور از بحران است؛ اما رفع مشکلات بیمارستان های خصوصی و خیریه به منظور حرکت به سمت رونق اقتصادی باید با برنامه ریزی های جامع انجام شود.

  رحیمی با تاکید بر اینکه مجموعه مدیریت استان تلاش خواهد کرد مشکلات پیش روی بیمارستان های خصوصی و دولتی را به حداقل برساند، عنوان کرد: در روزهای آتی جلساتی با مجموعه هایی همچون شورای عالی بانک‌ها، تامین اجتماعی و اداره دارایی در سطح استان برگزار خواهد شد و تلاش می‌کنیم آنچه در چارچوب اختیارات منطقه ای امکان پذیر است محقق کنیم.

وی در ادامه افزود: درخواست‌هایی که نیازمند دستورالعمل در سطوح ملی است نیز با جدیت از سوی مدیریت ارشد استان پیگیری خواهد شد.

رییس  ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در باره آغاز فعالیت بیمارستان‌های خصوصی و ارائه خدمات در این بیمارستان ها نیز گفت: با توجه به اینکه محیط های بیمارستانی و پرسنل شاغل در انها خود در امر بهداشت و سلامت متخصص هستند بی شک رعایت پروتکل های بهداشتی را با جدیت انجام می دهند. در صورت اینکه در بازرسی ها و نظارت ها با عدم رعایت پروتکل ها مواجه شویم نیز برخوردهای لازم‌انجام خواهد شد.

استاندار فارس در پایان به اقدامات مثبت و اثرگذاری که در زمینه پیشگیری، مقابله ، تولید واکسن و دارو برای بیماری کرونا در فارس انجام شده اشاره و ابراز امیدواری کرد: این اقدامات اثرات ملی و حتی بین المللی داشته باشد.

علاوه بر شیراز، در شهرستان‌های فسا، نی‌ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا ، کوهچنار و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده‌اند.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می‌دهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.