مرتضی جعفری یکشنبه با بیان اینکه رونقبخشی و توسعه همهجانبه گردشگری شهری از اهداف بسیار مهم اداره گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی شهرداری شیراز بهشمار میرود، افزود: برای نوروز سال ۱۳۹۹ برنامهریزی منسجمی از بیش از دو ماه پیش از شروع سال آغاز شده بود که با توجه به شیوع بیماری کرونا عملیاتی نشد و درقالب برنامههایی در فضای مجازی پیگیری شد.
معاون فرهنگی شهردار شیراز با بیان اینکه همزمان با آغاز قرنطینه خانگی و تعطیلی مشاغل، بسته گردشگری پساکرونا برای جبران ضرر مشاغل مربوط به حوزه گردشگری شهری تدوین شده است، گفت: در این بسته که با همکاری سازمانهای مسئول در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و گردشگری صورت خواهد پذیرفت، برنامههایی حمایتی برای تشویق شهروندان به سفر در دستور کار است.
برنامههای حمایتی
جعفری بیان داشت: شهرداری شیراز باعنوان یکی از متولیان گردشگری با حمایت از ذینفعان این حوزه بهویژه فعالان گردشگری در اقتصاد خرد و نیز تولیدکنندگان صنایع دستی که از بازار پررونق و مهم نوروز بیبهره شدند، خدمات تشویقی ارائه میکند که از جمله آنها باید به ایجاد بازارچههای صنایع دستی و نیز ارائه فضای تبلیغاتی اشاره کرد.
وی اظهار کرد: طرح پساکرونای گردشگری با هدف رونقبخشی و توسعه همهجانبه گردشگری شهری بر آن است زمینه تصحیح چهره گردشگری شیراز را با ترمیم بدنه مالی بخشهای آسیبپذیر گردشگری و هتلداری از طریق جذب گردشگر با تکیه بر نشاطآفرینی پس از دوران خانهنشینی و بهرهمندی از هیجان مردم برای سفر به شیراز فراهم سازد.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز ترغیب مردم به استفاده از خدمات در تاریخ هدفمند و جلوگیری از سفرهای نوروزی را از اقداماتی دانست که برای رونقبخشی به این حوزه از زمان شیوع بیماری توسط این سازمان آغاز شده است.
وی همچنین به ضرورت ارائه خدمات جشنوارهای در حوزه گردشگری اشاره کرد و بیان داشت: در این زمینه تقویت حیات شبانه گردشگری، ایجاد اشتغال مجدد فعالان حوزه فرهنگ گردشگری و تقویت کسب و کارهای بی رمق اهمیت بسیار دارد و در دستور کار اداره گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی شهرداری شیراز قرار گرفته است.
هفته شیراز در فضای مجازی
سرپرست اداره گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز با اشاره به اینکه شهرداری قصد دارد در قالب بسته گردشگری پساکرونا تعرفههای تخفیفی و معافیتهایی را مشمول فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی کند، اظهار کرد: گرچه سهم شهرداری در این حوزه چندان رقم بزرگی نیست، این پیشنهادها طی لایحهای تقدیم شورای شهر خواهد شد و امیدواریم که با همکاری اعضای این شورا، گردشگری شیراز پس از دوره رکود کرونایی جانی تازه یابد.
علی نیری افزود: برگزاری هفته شیراز در اردیبهشتماه این سال نیز دستخوش تغییر و تحولات ناشی از محدودیتهایی شده که شیوع بیماری در کشور ایجاد کرده است و بنابراین، فضای عمومی اجرای برنامههای هفته شیراز به شبکههای مجازی کشیده خواهد شد.
وی در ادامه به تلاشها برای جبران آسیبهای ناشی از لغو برنامه های یادشده اشاره کرد و ابراز داشت: رایزنیها برای تبلیغات مربوط به گردشگری شهر شیراز در فرودگاههای دیگر شهرها و کشورها آغاز شده است؛ بر این اساس شهرهای تهران، یزد، اصفهان، تبریز، مشهد و کیش و نیز کشورهای ترکیه، امارات، قطر و عمان در زمره گزینههای مقصد تبلیغات گردشگری شیراز هستند.
نیری برگزاری رویدادهای خیابانی را پس از کرونا، از جمله برنامههایی دانست که با هدف ایجاد شور و نشاط در شهروندان و گردشگران برنامهریزی شده است.
سرپرست اداره گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در این زمینه به برگزاری جشن شکرگزاری پایان کرونا، برگزاری جشنواره تقدیر از جامعه پزشکی در محور عفیف آباد، جشنواره تخفیفهای مراکز اقامتی و رستورانها با حمایت اتاق بازرگانی و حامیان بخش خصوصی، جشنواره فالوده شیراز، توسعه گردشگری کودک، برگزاری همایش علمی بررسی فرصتها و تهدیدهای بحرانهای کرونایی، برگزاری نخستین جشنواره موسیقی بزرگ خیابانی با عنوان ایرانزمین با حضور خوانندگان شیراز و جشنواره خوراک و اقوام ایرانی اشاره کرد.
علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده است.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستانهای استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می دهند؛ همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت الله دستغیب توسط ارتش جمهوری اسلامی در شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
مبتلایان به کرونا در استان فارس را ۱۰درصد افراد زیر ۱۰ سال، ۵۷درصد افراد ۱۰ تا ۵۰ سال، ۴۲درصد افراد ۵۰ سال به بالا تشکیل می دهند، همچنین موارد فوتی ناشی از بیماری کرونا هم ۲۳درصد افراد ۱۰ تا ۵۰ سال و ۷۸درصد افراد ۵۰ سال به بالا به خود اختصاص داده اند و موردی از مرگ زیر ۱۰ سال ناشی از کرونا نیز گزارشی نشده است.