رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز پنجشنبه در نشست این ستاد گزارش آخرین اقدامات را در زمینه مدیریت بیماری کرونا اعلام کرد و از انجام هزار و ۱۷۱ آزمایش ویروس کرونا در روز گذشته خبر داد.
مهرزاد لطفی افزود: با هدف اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی مقرر شد تعدادی از مطب ها برای خدمت به بیماران، طرح ویزیت آنلاین با نظارت معاونت درمان دانشگاه و نظام پزشکی شیراز را به صورت آزمایشی برای بیماران داوطلب مشارکت در این طرح پیگیری و اجرا کنند.
وی اضافه کرد: پیرو پایش های قبلی از دانشگاه ها و دانشکده های اقماری استان و تاکید وزیر بهداشت، تیمی شامل نمایندگان معاونت درمان، معاونت بهداشت، اساتید اپیدمیولوژی و امور آزمایشگاه ها به جهرم اعزام می شود تا وضعیت کنونی بیماری کرونا در این شهرستان را بررسی و گزارش این بازدیدها را برای ارایه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آماده کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه با بیان اینکه سه اقامتگاه برای کارکنان و کادر درمانی که در مراکز درمانی و خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا حضور دارند، آماده و تجهیز شده است بر اهمیت مستندسازی اقدامات دانشگاه در مدیریت بیماری کرونا تاکید کرد.
تقدیر از زوج شاغل در بیمارستان علی اصغر شیراز
دکتر لطفی همچنین از کار ارزشمند زوج شاغل در بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) که با توجه به شیوع ویروس کرونا، مراسم ازدواج خود را لغو کردند و به بیماران این مرکز درمانی ارایه خدمت می کنند، تقدیر کرد.
در این نشست مسایلی مانند نحوه ارایه ماسک و اقلام حفاظتی به داروخانه ها، بسیج سلامت، بیمه سلامت، تامین اجتماعی، نظام پزشکی، پزشکان خانواده، تیم های واکنش سریع و بیمارستان های خصوصی، حضور کارکنان بر اساس دستورالعمل و بخشنامه های کشوری، سامانه آزمایشات و ثبت اطلاعات و نتایج آزمایش های افراد مشکوک بررسی و با حضور اعضای ستاد در این زمینه تصمیم گیری شد.
کرامت اله افراشی مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در امور اجتماعی نیز گزارشی از عملکرد حوزه اجتماعی دانشگاه ارایه داد و با اشاره به مشارکت های برون بخشی و تعامل شهرداری در زمینه مبارزه با بیماری کرونا ، از راه اندازی سه واحد تهیه و تولید ماسک با حضور ۱۵۰ نفر و تولید روزانه حدود ۲۰ هزار ماسک خبر داد.
وی همچنین گزارشی از کمک های نیکوکاران خارج از حوزه مجمع خیرین دانشگاه، با حمایت سازمان های مردم نهاد و مشارکت حدود ۱۰۰ سازمان مردم نهاد در مبارزه با بیماری کرونا و خریداری و آماده سازی اقلام بهداشتی و حفاظتی و ضدعفونی معابر استان فارس ارایه کرد.
مشاور رییس دانشگاه در امور اجتماعی با اشاره به برنامه های پیش روی این حوزه از همکاری در طرح های پژوهشی، بررسی چالش های احتمالی کادر درمانی در دوره شیوع کرونا همکاری با شهرداری و خیرین در زمینه تهیه و توزیع بسته های حمایتی و بسته های بهداشتی با استفاده از توانمندی کانون های سلامت محلات و پوشش جمعیتی که زیر پوشش هیچ نهاد و سازمانی قرار ندارند و تهیه و توزیع بسته های حمایتی برای کارکنان بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) به عنوان تلاشگران خط مقدم مبارزه با کرونا، به عنوان دیگر برنامه های این حوزه نام برد.
بررسی ۶۵۰ مقاله علمی مرتبط با کرونا
رییس واحد کنترل عفونت بیمارستان نمازی نیز در این نشست از تشکیل کارگروه علمی کرونا در دانشگاه خبر داد و اضافه کرد: این کارگروه با حضور اساتید و حدود ۶۰ دانشجوی علاقمند تشکیل شده است.
آناهیتا سنایی دشتی افزود: تاکنون حدود ۶۵۰ مقاله از ژورنال های مطرح دنیا از سوی این کارگروه جمع آوری و بررسی شده و بهترین مطالب به صورت خلاصه و ترجمه ارایه می شود.
او بیان کرد: همچنین در این کارگروه، سوالات مربوط به بیماری کرونا از سوی پنج نفر از اساتید عضو این کارگروه بررسی و پاسخ داده می شود.
علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نیریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شدهاند.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستانهای استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات میدهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیتالله دستغیب توسط ارتش جمهوری اسلامی در شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار میگیرد.