عنایت‌الله رحیمی، شنبه در نشستی با نمایندگان اصناف و فعالان اقتصادی استان فارس در شیراز با بیان اینکه بیماری کرونا پدیده‌ای جهانی است و نزدیک به  ۲۰۰ کشور را درگیر کرده است، به تبعات این بیماری در حوزه‌های مختلف اشاره و بیان کرد: یکی از این بخش‌های حائز اهمیت که بی شک تحت تاثیر شیوع این بیماری قرار گرفته، فعالیت های اقتصادی است که در زمینه تولید، تقاضا، سرمایه‌گذاری و... اثر گذار است.

وی افزود: با توجه به اینکه در استان فارس بیشتر از ۵۲ درصد از فعالان بخش‌های اقتصادی در حوزه خدمات و در بنگاه‌های خُرد فعالیت می‌کنند، از وضعیت به وجود آمده در اثر بیماری کرونا، این بخش بیشتر آسیب دیده است و از هم اکنون باید برای کاهش آسیب‌ها با نظر متولیان بخش خصوصی و نظریات کارشناسی، برنامه‌ریزی کرد.

استاندار فارس با تاکید بر اینکه پیشگیری از این تبعات و درمان آنها به نظر تخصصی اتحادیه‌های اصناف و فعالان اقتصادی نیاز دارد، گفت: نمایندگان صنوف، اقشار و فعالان اقتصادی در سه تا چهار روز آینده با برگزاری نشست‌های تخصصی، همه مشکلات و آسیب‌های احتمالی را که به کسب و کارها وارد می‌شود شناسایی کرده و راهکارهای مناسب و عملیاتی برای حل آنها ارایه دهند.
رحیمی ادامه داد: در ارایه راهکارها باید به مولفه‌هایی همچون توجه به واقعیت‌های موجود، عملیاتی بودن و دوری از رویا پردازی اهتمام ویژه شود.
وی، همچنین با اشاره به پیشنهادهای ارایه شده از سوی استان فارس به هیات دولت، اظهار داشت: بعضی از این پیشنهادها به تصویب رسیده و تسهیلاتی برای فعالان اقتصادی و کسب و کارهایی که فعالیت آنها بر اثر شیوع کرونا محدود یا ممنوع شده در نظر گرفته شده است.
استاندار فارس افزود: بی شک این تصمیمات دولت، بخشی از مشکلات اقتصادی را رفع می‌کند اما مشکلاتی هم باقی می‌ماند که باید با شناسایی آنها در پی جلوگیری از تبعاتی باشیم که ممکن است دامنگیر بخش‌های خُرد و کلان اقتصادی استان شود.
رحیمی اضافه کرد: دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط نیز امکاناتی را که دولت در اختیار بخش خصوصی و صنوف قرار می‌دهد برای فعالان این عرصه تشریح می‌کنند و رفع کاستی‌های احتمالی را در دستور کار قرار می‌دهند.
وی گفت: دولت  ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای مقابله و مدیریت بیماری کرونا و بودجه‌ای به میزان ۷۵ هزار میلیارد تومان برای بنگاه‌های اقتصادی و فعالیت‌های آسیب دیده در نظر گرفته است،

استاندار فارس بیان داشت: همچنین بر اساس تصمیم دولت، ۱۰ رسته و گروه از کسب و کارها و فعالیت‌های اقتصادی می‌توانند از تمهیداتی همچون استمهال پرداخت مالیات و عوارض، اقساط بانکی، تامین اجتماعی، آب، برق، گاز و صدور احکام قضایی و مهلت برای وصول چک‌های بانکی استفاده کنند.
رحیمی درباره چگونگی روند تعطیلی اصناف نیز گفت: تعطیلی صنوف غیر ضروری بر اساس طرح فاصله‌گذاری اجتماعی تا بیستم فروردین 99 ادامه دارد و پس از آن نیز تصمیمات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مبنای عمل قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه با گذشت یک ماه از تعطیلی اغلب صنوف، نیازهایی در سطح جامعه وجود دارد که باید رفع شود، افزود: به همین منظور لازم است پس از بررسی وضعیت و برای رفع نیازهای مردم، بعضی گروه‌های شغلی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با اولویت خدمات غیر حضوری، فعال شوند.
رئیس ستاد مدیریت بیماری کرونا در فارس با اشاره به اینکه مقابله با شیوع بیماری کرونا پیش از اپیدمی آن و از هفتم بهمن‌ماه 98 در استان فارس کلید خورده بود، اظهار داشت: شرایط امروز این استان در مقایسه با سایر نقاط کشور مناسب ارزیابی می‌شود که این امر نتیجه فهم همگانی، همراهی مردم و دوراندیشی و بهره‌مندی مسوولان استانی از نظرات کارشناسی است.

رحیمی ادامه داد: انتظار می‌رود با به کارگیری این دوراندیشی و با همیاری و کمک بخش خصوصی، از تبعات و آسیب‌های ناشی از کرونا به بخش های مختلف اقتصادی نیز جلوگیری شود. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.