بنا بر گزارش خبرنگار ایرنا از محل بازار بنکداران  (مجتمع بازرگانان) شیراز، شمار قابل توجهی از شهروندان شیراز چهارشنبه برای خرید برنج وارداتی به این محل رفتند اما با دست خالی آنجا را ترک می کنند.

بر اساس گزارش‌های مردمی و استعلام از واحدهای فروش در سطح شهر، با وجود کمبود برنج وارداتی، قیمت یک کیسه برنج در صورت وجود در برخی فروشگاه‌ها از مبلغ ۸۰ هزار تومان به افزون بر  ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. 
بنا بر دستورالعمل تعیین شده برای بنکداران شیراز با هدف پیشگیری از شیوع کرونا، ساعت کاری این مجموعه صنفی ۹ صبح تا  ۱۴ تعیین شده است و مراجعه شهروندان در همین ساعات محدود هم،‌ آنها را از برنج خارجی بی نصیب کرد. 

یکی از شهروندان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: برای خرید برنج خارجی مورد نظر به چندین سوپر مارکت و فروشگاه و بنکداران مراجعه کردم اما نتوانستم آن را تهیه کنم .
جواد ملایی ادامه داد: قیمت برنج افزایش یافته با این حال نتوانستم آن را تهیه کنم و با توجه به اینکه قرار است برای مبارزه با کرونا در خانه بمانیم انتظار دارم که توزیع این کالای اساسی در تمام محله ها به حالت عادی برگردد.

موجود نیست
یکی از فروشندگان سوپرمارکت‌های سطح شهر شیراز در این باره به خبرنگار ما گفت: چند روزی است که با کمبود برنج وارداتی، شکر و آرد مواجه هستیم و پاسخ ما هم برای مشتریان این است که نداریم .
علی بیطرف ادامه داد: تا پیش از تعطیلات، یک برند برنج خارجی با قیمت ۸۰ هزار تومان در اختیار مردم قرار می گرفت اما هم اینک قیمت آن بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسیده است و موجود هم نیست. 
او  افزود: برنج محلی از جمله کامفیروزی در  بازار وجود دارد ، اما مردم به دنبال برنج با قیمت مناسب هستند چرا که قدرت خرید برنج های داخلی را ندارند.

موجود است
در همین حال، مدیر فروشگاه رفاه واقع در بلوار پاسداران گفت: برنج وارداتی از کشور هندوستان با نشان تجاری دیگری با قیمت ۶۸ هزار تومان در این فروشگاه موجود است و طی این مدت نیز با کمبود مواجه نشده‌ایم.
علی رضا نوروزی ادامه داد: برنج شمالی با قیمت ۲۴ هزار تومان به بالا نیز در این فروشگاه موجود است و برنج طبیعت و کامفیروزی هم توزیع نمی شود.

هجوم مردم به بازار موجب کمبود برنج شده است
رییس اتحادیه بنکداران شیراز به ایرنا  گفت : پس از شیوع کرونا و هجوم مردم در اسفندماه ۹۸ برای خرید کلای اساسی و به ویژه برنج در این مدت یک فشار بیش از اندازه به بازار وارد شد؛ نزدیک به یک ماه تلاش شبانه روزی کسبه و تجار موجب آرامش کامل در بازار شد و مردم هرچه اراده کردند خریدند.
عبدالله رزاق منش اضافه کرد:  اگرچه  این خرید ها هیجانی و بیش از نیاز بود و اکنون بسیاری از منازل  تبدیل به انبارهای کوچکی  از انواع کالا شده است از این رو با کمبود مواجه هستیم  چرا که  بیش از سرانه تعیین شده مصرف توزیع شده است.
وی ادامه داد: عرضه برنج در بازار بر اساس سرانه سالانه مصرف مردم بوده است و امسال بیش از نیاز، رقم خارجی برنج وارد شده است اما در روزهای پایانی سال، جو هیجانی خرید در برخی شهروندان ایجاد شد و آنها بیش از نیاز، اقدام به خرید کردند از این رو با کمبود کالایی همچون برنج ،روغن ، شکر و حبوبات مواجه شدیم.

مردم گران‌فروشان را معرفی کنند
رزاق منش افزود : قیمت برنج  دانه بلند ۱۱۲۱  هندی با برند طبیعت با قیمت عمده فروشی ۷۴ هزار تومان وسوپر مارکت ها هم باید آن به قیمت ۸۰ هزار تومان به مردم عرضه کنند و در غیر این صورت اگر فروشندهای بیش از این قیمت به فروش برساند، مردم باید آنها را معرفی کنند تا طبق قانون با گران فروشان رفتار شود. 
وی با توصیه به شهروندان در زمینه مصرف برنج داخلی تا تامین برنج خارجی، گفت:‌ برنج ایرانی مانند برنج اهواز به ازای هر کیلوگرم ۱۱ هزار تومان، کامفیروز ۱۶ هزارو ۵۰۰  تومان، و انواع برنج شمال از ۱۵ هزار تومان تا ۲۵ هزار تومان در بازار موجود است.

کارکنان بنکداران هم باید مواظب سلامتی خود باشند
رزاق منش در پاسخ به این پرسش که چرا ساعات کار محل بنکداران از ساعت ۹ تا  ۱۴ است، افزود : این ساعات کار کارشناسی شده تعین گردیده است و با توجه به اینکه این محل ۱۵۰۰ کارمند زن و مرد دارد باید در این شرایط که می گوییم در خانه بمانیم ما هم باید بفکر سلامتی این کارکنان باشیم تا آنها هم برای مبارزه با کرونا بیشتر وقت خود را در منزل سپری کنند.
وی گفت: به جای انتقاد از کسبه و بازاریان، باید مصرف صحیح را نهادینه و برمصرف برنج ایرانی تاکید کنیم با این حال مردم می توانند در صورت مشاهده تخلف با شماره های ۱۲۴ بازرسی صنعت و معدن و تجارت (صمت) و  ۳۲۳۴۰۰۰۰ بازرسی اصناف تماس بگیرند.

پیش از این، مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج کشور دی‌ماه ۹۸ با بیان اینکه همچنان ۸۰ هزارتن برنج به دلیل عدم تخصیص ارز در گمرکات رسوب کرده است گفته بود: تعلل در تخصیص ارز می تواند تامین برنج وارداتی شب عید را برای اقشار کم درآمد با مشکل مواجه سازد.

بر اساس اعلام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تا عصر سه‌شنبه (پنجم فروردین ۹۹) با شناسایی ۱۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در استان فارس، شمار مبتلایان به این بیماری به ۵۶۶ نفر رسید، ظرف ۲۴ ساعت گذشته نیز چهار نفر به دلیل ابتلا به کرونا در این استان فوت کردند که با احتساب آنها تاکنون ۲۱ نفر در فارس جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست داده‌اند.
به گفته عبدالرسول همتی، هم اکنون ۱۷۵ نفر از مبتلایان نیز به دلیل دارا بودن علایم محدود این بیماری در قرنطینه خانگی به سر می‌برند و ۱۹۰ نفر نیز با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شده‌اند.
علاوه بر شیراز، در شهرستان‌های فسا، نی‌ریز، اقلید، خرم‌بید، استهبان، داراب، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، سرچهان و کوار بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده‌اند.
بیمارستان‌های شهید چمران و شهید فقیهی شیراز به عنوان مراکز درمانی پشتیبان هم اکنون در کنار بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) این شهر، کار مراقبت و درمان از بیماران کرونا را انجام می‌دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.