حمیرا وفایی، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سازمان نظام پزشکی نیز به عنوان یک سازمان مردم نهاد در جهت عمل به رسالت و وظیفه خود یعنی حفظ حقوق مردم و همچنین حفظ حقوق جامعه پزشکی و تنظیم روابط بین جامعه پزشکی و دیگر ارگانها از هیچ کوششی برای تحقق این مهم دریغ نخواهد کرد.
وی، جدی گرفته نشدن این بحران در جامعه را یک زنگ خطر دانست و افزود: امروز استان فارس و کلانشهر شیراز در شرایط ۲ هفته اخیر گیلان و مازندران و اصفهان قرار دارد و اگر این مساله جدی گرفته نشود و مردم نسبت به هشدارها و توصیهها بیتفاوت باشند ما نیز ۱۰ روز دیگر وضعیت مشابه این استانها را خواهیم داشت.
او اظهار داشت: بنابراین باید خطر این ویروس هرچه بیشتر برای مردم تبیین شود، لزوم در خانه ماندن آنها و پرهیز از انجام سفرهای غیر ضروری مورد تاکید قرار گیرد و آموزشهای لازم خودمراقبتی و رعایت بهداشتی فردی نیز به شهروندان ارائه شود.
وفایی گفت: همه دستگاهها و مجموعهها باید در این زمینه ورود پیدا کرده و دخالت فعال کنند و امکانات خود را به میدان بیاورند چرا که حل این بحران به تنهایی از عهده دانشگاه علوم پزشکی ساخته نیست.
وی افزود: نباید اجازه داد که فعالیتهای روزانه به روال عادی بازگردد، پاساژها و مراکز خرید باید همچنان تعطیل باشد، مردم نباید برای خرید عید به خیابان بیایند، ساعت فعالیت ادارات باید کاهش یابد و مشاغلی که فعالیت آنها ضروری نیست باید فعالیتشان متوقف و یا به حداقل ممکن برسد.
رییس هیات مدیره نظام پزشکی استان فارس، تعطیلی مدارس، دانشگاهها، مهدهای کودک و برخی دیگر فعالیتها در این استان را اقدامی خوب توصیف کرد و افزود: برخلاف گذشته که مردم را تشویق به استفاده از حمل و نقل عمومی میکردیم امروز باید مردم را از استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی برحذر داشت.
وفایی، قرنطینه شهرها در شرایطی که بیمار در آن وجود داشته باشد را کاری بی فایده دانست و ادامه داد: قرنطینه یک شهر زمانی بیشترین اثر را دارد که هیچ بیماری در آن شهر نباشد و متخصصان و فوق تخصصان عفونی معتقدند که قرنطینه کردن شهر شیراز در این شرایط ممکن است هیچ کمکی نکند.
او اظهار داشت: بنابراین به جای قرنطینه باید مردم را تشویق به ماندن در خانه و پرهیز از انجام سفر کرد.
وی تصریح کرد: اینکه اعلام شده در ایام نوروز هیچگونه خدماتی به مسافران و گردشگران داده نمیشود میتواند عامل بازدارنده خوبی برای کاهش سفرها باشد.
وفایی، خواستار نظارت بیشتر بر قیمت و توزیع اقلام و کالاهای بهداشتی مانند ماسک و مواد ضدعفونی کننده شد و گفت: نباید اجازه داد که در شرایطی که مردم به این اقلام نیاز دارند و حتی کادر پزشکی و درمانی ما نیز در این زمینه با کمبود مواجه هستند عدهای سودجو این کالاها را احتکار کنند و به قیمتهای گزاف بفروشند.
وی گفت: تجمیع امکانات جامعه پزشکی و بیمارستان نیروهای مسلح، تامین اجتماعی، بیمارستانهای دولتی و بیمارستانهای خصوصی نیز باید اتفاق بیافتد و همه با هم برای عبور از این بحران کمک کنند.
او افزود: باید یک سیستم پیامکی ویژه استان فارس و شهر شیراز پیشبینی شود و ضمن ارسال پیامهای آموزشی، مدام بر ضرورت ماندن در خانه تاکید شود تا مردم جدی بودن این مساله را به خوبی درک کنند.
وی، یکی از موارد آسیبزا در این شرایط را انتشار اخبار و پیامهای نگران کننده و عمدتا کذب دانست و افزود: نباید اجازه داد برخی با این اخبار مردم را دچار دلهره، اضطراب و استرس کنند چرا که استرس و اضطراب باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شده و شانس ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
تنها راه مقابله با انتشار ویروس کرونا در خانه ماندن و رعایت اصول بهداشتی است
عضو هیات رییسه نظام پزشکی استان فارس نیز گفت: با توجه به قدرت انتشار بالایی که کرونا دارد، تنها راه مقابله با آن و جلوگیری از شیوع آن در جامعه، جدی گرفتن هشدارها مبنی بر قرنطینه خانگی و در خانه ماندن مردم و رعایت اصول بهداشتی توسط شهروندان است.
ابراهیم حیاتی افزود: اگر قرنطینه رعایت نشود علاوه بر افزایش تعداد مبتلایان در میان شهروندان، جامعه پزشکی و پرستاری نیز بیش از پیش در معرض ابتلا قرار خواهند گرفت و در زمینه کادر درمانی دچار کمبود خواهیم شد.
وی، با اشاره به مواجه مراکز درمانی و بیمارستانها، آزمایشگاهها، مراکز رادیولوژی و دارخانهها با مشکلات اقتصادی در مقطع کنونی گفت: شیوع این بیماری سبب شده که این مراکز حتی نتوانند حقوق و عیدی کارکنان و پرسنل خود را پرداخت کنند و لازم است که این مراکز مورد حمایت قرار گیرند و با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به آنها کمک شود که تا زمان عبور از این بحران سرپا بمانند.
او افزود: اگر بحث قرنطینه جدی گرفته نشود و انتشار این بیماری در جامعه تداوم داشته باشد باید منتظر تعطیلی بیمارستانهای خصوصی بود.
براساس آخرین آمار تا ظهر سهشنبه ۲۰ اسفند با شناسایی ۱۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در فارس شمار مبتلایان در این استان به ۱۵۱ نفر افزایش یافته است؛ تاکنون پنج نفر از فارس به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند، ۴۲ نفر نیز با وضعیت عمومی خوب در ایزوله خانگی به سر می برند. در استان اصفهان ۶۱۸ مبتلا و استان یزد نیز ۱۲۸ نفر مبتلا به کرونا شناسایی شده است.
در سطح کشور نیز با شناسایی ۸۸۱ مورد ابتلای جدید قطعی به کووید_۱۹ تعداد مبتلایان به ۸۰۴۲ نفر رسید. تاکنون ۲۷۳۱ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند و روند بهبودی و ترخیص این بیماران افزایش شایان توجهی داشته است.