عنایتالله رحیمی، سهشنبه در دیدار با اعضای نظام پرستاری این استان در شیراز افزود: قطعا در فرصتی مناسب و پس از عبور از این بحران به شکل شایسته پذیرای هموطنانمان خواهیم بود.
وی از تمام هموطنان خواست که به منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان از انجام سفر خودداری و با رعایت هشدارها و تذکرات مسوولان به حل سریع این بحران کمک کنند.
تقدیر از نقش پرستاران
استاندار فارس گفت: نقش پرستاران در کنار سایر پرسنل و کادر درمانی بیمارستانها و مراکز درمانی در کنترل بیماری کرونا و آگاهیرسانی به شهروندان در خصوص این بیماری بسیار اثرگذار است،پزشکان و پرستاران و کادر درمانی در خط مقدم مبارزه با این ویروس هستند و ابتدا باید از آنها محافظت شود تا آنها با سلامتی و نشاط بتوانند به بیماران خدمات ارائه دهند.
رحیمی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه مقابله با کرونا در استان فارس اضافه کرد: اگر امروز استان فارس به نسبت استانهای هم تراز از وضعیت بهتری برخوردار است به دلیل اقدامات و فعالیتهایی است که انجام شده اما این بدان معنا نیست که در آینده پیک شیوع کرونا را نخواهیم داشت.
استاندار فارس گفت: این اتفاق میتواند رخ دهد اما همه سعی و کوشش ما بر این است که حداقل میزان تعداد مبتلایان را داشته باشیم و این بیماری به گونهای کنترل شود که مردم در یک آرامش مطلوب به زندگی خود ادامه دهند.
رحیمی با اشاره به تشکیل نخستین جلسه ستاد مقابله با کرونا در روز سوم اسفند جاری در این استان افزود: به دنبال آن تصمیماتی از جمله تعطیلی مدارس، نماز جمعه، مراکز سیاحتی، زیارتی و تفرجگاهها اتخاذ و عملیاتی شد و این اقدامات در کاهش روند شیوع این ویروس در استان و شهر شیراز اثرگذار بود.
وی گفت: از دیگر اقدامات انجام شده میتوان به تجهیز بیمارستان علیاصغر با سه تخت فشار منفی و ۱۳۰ تخت بستری، تجهیز و آمادهسازی بیمارستان چمران به عنوان بیمارستان پشتیبان و در ادامه آمادهسازی بیمارستان بقیهالله برای ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا اشاره کرد.
او ادامه داد: در طی جلسات متعدد و کسب نظر کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی، ۹ مرکز نیز برای انجام معاینه و تست اولیه به مردم معرفی شد تا از مراجعه بیماران به یک مرکز و تجمع در یک نقطه جلوگیری شود.
رحیمی گفت: همچنین با استفاده از ظرفیت پزشک خانواده و بهرهگیری از ظرفیت آنها نیز، زمینه ارائه مشاورههای علمی حضوری و غیر حضوری فراهم شد.
وی اظهار داشت: در روزهای نخست شیوع بیماری شاهد کمبود اقلام بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده در استان بودیم که برای جبران این کاستی اقداماتی همچون افزایش ظرفیت تولید واحدهای تولیدی این اقلام، فعال کردن واحدهای غیر فعال، ایجاد تغییر در خط تولید ۱۳ واحدها تولیدی، پرداخت سرمایه درگردش به برخی واحدهای تولیدی و همچنین تامین برخی از این اقلام از خارج از استان با جدیت پیگیری و عملیاتی شد.
استاندار فارس، با اشاره به درج برخی اخبار و اطلاعات نادرست در شبکههای مجازی و ایجاد نگرانی در شهروندان افزود: پزشکان، پرستاران و سایر افرادی که در خصوص این بیماری دارای تجربه، تخصص و دانش هستند باید با بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی و همچنین رسانهها نسبت به آگاهیرسانی به جامعه و کاستن از فشار روانی که بر مردم وارد میآید اقدام کنند.