حمید دبیری شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: عصر پنجشنبه اول اسفندماه جاری، ملخهای صحرایی از سمت عربستان وارد کشور شده و تمام نوار ساحلی از سمت بوشهر تا هرمزگان و تا پارسیان را با تراکمی ده برابر سال گذشته آلوده کرده است.
دبیری وضعیت را در این خصوص نامناسب توصیف کرد و ادامه داد: متاسفانه عصر جمعه دوم اسفندماه از سمت لار و لامرد، ملخ صحرایی وارد استان فارس نیز شده است.
وی اضافه کرد: شب گذشته مقداری ادوات مبارزه با ملخ به مناطق دچار بحران ملخ در جنوب استان ارسال شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: ردیابی دسته جات ملخ انجام شد که بررسی نشان میدهد حجم ملخ وارد شده به جنوب استان بسیار زیاد است.
آغاز عملیات سمپاشی زمینی و پهپاد
وی اظهار داشت: از صبح امروز شنبه با کمک پهپاد و سمپاشی زمینی کار مبارزه آغاز شده و ساعت ۷ صبح شنبه سوم اسفندماه نیز جلسه مدیریت بحران استان فارس برای همین مساله تشکیل شد که دستور اعزام یکسری نیرو و تجهیزات برای مبارزه و با پشتیبانی شهرستان های دچار آفت شده برای مبارزه صادر شد.
دبیری اعلام کرد: با توجه به حجم ورود ملخ ها به فارس،موضوعی که قابل توجه است مبارزه به این آفت با امکانات دولتی امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با ارسال نقشه های ورود ملخ به ایران و نیز استان فارس در این خصوص هشدار داده است،گفت: تنها راه ممکن این است که ردیابی دقیقی انجام شود و مردم و کشاوزان به طور جدی به این موضوع ورود پیدا کنند و هرجا که دستهجات ملخ ساکن و یا در حال پرواز مشاهده شد سریعا موضوع را به جهاد کشاورزی اعلام کنند و سمپاشهای کشاورزان در حالت آماده به کار قرار داشته باشد.
سم رایگان در اختیار کشاورزان قرار میگیرد
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تاکید کرد: کشاورزان حداقل روزی دو بار به مزرعه و باغ خود سرکشی کنند تا از ورود ملخ، به موقع مطلع شوند.
وی عنوان کرد: جهاد کشاورزی استان فارس اکنون آمادگی کامل را دارد که سم رایگان در اختیار کشاورزان و باغداران قرار دهد و هر کسی که کشاورزی که سم نیاز داشت به جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه و آن را دریافت کند.
دبیری پیش از این،آذرماه گذشته به ایرنا گفته بود: با توجه به پیش بینیهای انجام شده و اخطارها و نقشههای سازمان فائو (سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد) و بخش حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی احتمال هجوم ملخ در ماههای آخر سال ۹۸ به استان فارس وجود دارد.
حمید دبیری افرود: در ماههای پیش رو احتمال هجوم ملخ صحرایی به جز از سوی عربستان از سمت پاکستان و هند نیز به استان فارس وجود دارد و به جز آن احتمال هجوم ملخ های تخمگذاری شده سال گذشته در فارس نیز میرود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه سخنان خود گفت: تخم ریزی ملخ ها تا بیش از دو نسل امکان پذیر است و احتمالا با مناسب شدن هوا در پایان بهمن و اوایل اسفندماه ۹۸ ملخهای تخم گذاری شده از هجوم قبلی ملخ ها در این استان نیز سر از تخم در آورند.
وی اظهار داشت: سال گذشته مبارزه با ملخ صحرایی در ۴۵ هزار هکتار از اراضی استان فارس انجام شد و در سال جاری نیز پیش بینی می شود که مبارزه در ۶۰ هزار هکتار از اراضی این استان انجام شود.
به گفته این مقام مسوول، به دلیل مبارزه با ملخ صحرایی در سال گذشته خسارت موثری به عرصه های کشاورزی استان فارس وارد نشد اما در حوزه منابع طبیعی حدود دو میلیارد تومان خسارت وارد شد.