مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس روز یکشنبه در آیین بهره برداری از مرکز گذری کاهش آسیب در منطقه سعدی، هدف از برنامه های کاهش آسیب را، پیشگیری یا کاهش پیامدهای منفی مصرف مواد مخدر دانست که می تواند بر روی فرد، خانواده و جامعه اثر بگذارد.
کیوان نیازی گفت: در دولت یازدهم، همتی ستودنی برای کاهش آسیب های اجتماعی وجود داشته است. با تمام محدودیت های مالی موجود، در سال جاری بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال از سوی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس و با همکاری ارگان های مرتبط، در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی هزینه شده است.
نیازی تاکید کرد: باید نتایج طرح های این چنینی را، علمی استخراج علمی به مردم و مسوولان گزارش داد تا مسیر توسعه آنها بیش از پیش هموار شود.
مشاور عالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: معضل اعتیاد به مواد مخدر، بلای خانمان سوزی است که اندیشه، نوآوری، پشتکار، کوشش و سازندگی را در انسان ها به ویژه نسل جوان جامعه از بین می برد و بنیان خانوادگی و اعتقاد دینی آنان را به نابودی می کشاند.
سیدمنصور کشفی با اشاره به اینکه بررسی مشکلات فردی، خانوادگی، جامعه و اختلال های شخصیتی، در کاهش این معضل بسیار کمک کننده است، تاکید کرد: نباید بگذاریم به نقطه ای برسیم که راهی غیر از توانبخشی برای ما نمانده باشد، زیرا دستیابی به این مهم، جز با آموزش و اطلاع رسانی میسر نیست.
معاون بهداشت دانشگاه علو پزشکی شیراز نیز در این مراسم گفت: استیجاری بودن مراکز گذری کاهش آسیب و به تبع آن، جابجایی مکرر، سبب سردرگمی مراجعان برای مراجعه و دریافت خدمات موردنیاز می شد که با پیگیری مستمر و همکاری صمیمانه ارگان های مرتبط، یک قطعه زمین به متراژ ۲۰۰ مترمربع به این مرکز اختصاص یافت.
عبدالرسول همتی علت انتخاب کانکس برای ساختمان «مرکز گذری کاهش آسیب سعدی» را امکان جابجایی کانکس به محل های تجمع مصرف کنندگان تزریقی و متجاهر با کمترین هزینه عنوان کرد.
وی از خدمات رایگان این مرکز به توزیع سُرنگ، سَرسوزن، پَد الکلی، فیلتر، قاشق و ملاقه، جمع آوری سُرنگ های آلوده، توزیع کاندوم، پانسمان زخم و جراحات سطحی مراجعان، خدمات حمایتی شامل تغذیه، حمام و پوشاک، انجام آزمایش HIV، غربالگری سل و بیماری های مقاربتی، برنامه های آمـــوزشی و مشاوره و ارایه خدمات دارویی با آگونیست آستانه پایین اشاره کرد.