به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگلها، خسرو شهبازی در حاشیه آغاز به کار پروژه خیرساز آبخیزداری کاریان لارستان اظهار داشت: مردم بخصوص در مناطق گرمسیری و کم بارش به این باور رسیدهاند که انجام پروژههای آبخیزداری بهترین راهکار برای استفاده بهینه از بارشهای سیلابی و انتقال آب ارزشمند جهت تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و همچنین پیشگیری از فرسایش خاک است.
وی ادامه داد: میزان بارش در کشور ما یک سوم متوسط آن در دنیاست و از نظر جغرافیایی در منطقهای خشک و شکننده واقع شدهایم که هر ۱۰ سال با ۱۱ میلیمتر کاهش بارش و بیش از ٥٠ میلیمتر افزایش تبخیر و تعرق مواجه هستیم که همه به بارشهای سیلابی و ویرانگر در منطقه ما منجر شده است، به همین خاطر نیازمند برنامهریزی جامع برای مدیریت حوضههای آبخیز و کنترل سیلابها هستیم.
شهبازی در ادامه با بیان اینکه ۲۰ درصد کشور ما جزو مناطق با خطر سیلخیزی بالاست، افزود: از آنجا که بیشتر آب مورد استفاده در کشور نیز از آبهای زیرمینی تامین میشود، ایران جزو کشورهای بحرانی و فوق بحرانی از نظر منابع آب زیرزمینی بوده و چون برداشت ما از سفرهها بیش از ورودی آب به آنهاست لذا بهترین راهکار برای ذخیره این آبها انجام پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری است.
ابوالقاسم حسین پور مدیرکل کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور هم در این مراسم بر اهمیت پروژههای خیرساز آبخیزداری تاکید کرد و افزود: با انجام پروژههای تلفیقی سازهای و بیولوژیک میتوان سیلابهای ویرانگر را به فرصتی برای مقابله با خشکسالی و کمآبی تبدیل کرد و در این راه مشارکت مردم محلی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
پروژه بند خاکی حوضه آبخیز کاریان لارستان به همت خیران نیکاندیش برادران محمدی و پایدار در روستای کاریان احداث خواهد شد و با توجه به تقارن آیین کلنگ نی این پروژه با گرامیداشت یاد سردار سرافراز امنیت و اقتدار میهن، به نام سد آبخیزداری سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شد. اعتبار مورد نیاز این پروژه ١٥ میلیارد ریال برآورد شده که قرار است قسمتی از این اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی سال ٩٨ تامین و هزینه شود.