رییس دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شیراز که یکی از دوستان و همرزمان سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی در دوران دفاع مقدس بود، شنبه با چشمانی اشک‌بار و تالمات روحی بسیار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به بیان برخی ویژگی‌های شخصیتی و خاطراتی از این سردار رشید اسلام پرداخت.

مسعود حسینچاری در این باره گفت: سردار قاسم سلیمانی روستازاده‌ای از روستای قنات ملک از توابع بخش رابر که اکنون به شهرستان تبدیل شده در استان کرمان است.

این همرزم سردار سلیمانی با بیان اینکه این منطقه بین شهرستان‌های جیرفت و بافت و در فاصله حدود ۱۵۰ کیلومتری کرمان واقع شده است، اظهار داشت: سلیمانی از این منطقه بود و در دوران انقلاب نیز حدود ۲۱ سال داشت.

وی که همشهری سردار سلیمانی است، ادامه داد: این سردار شهید اسلام بعد از انقلاب نیز به عنوان پاسدار وارد سپاه پاسداران شد و به دلیل اثبات شجاعت و شهامت، بلافاصله او به فرماندهی نیروهای کرمان که در آن زمانی بصورت نیروهای محلی و داوطلب در جنگ حضور داشتند انتخاب شد و بعد از آن تا پایان جنگ این نیروها تبدیل به یک لشکر شدند و سلیمانی فرمانده این لشکر با نام لشکر۴۱ ثارالله کرمان بود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه سردار سلیمانی تا سال ۷۶ فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان بوده است، گفت: شخصیت سلیمانی برای هر کرمانی یک شخصیت نام آشنایی است و به ویژه برای کسانی که فرصت همنشینی و همراهی با او را داشتند شخصیت فوق العاده تاثیرگذار و دارای نفوذ کلام و نفوذ نگاه زیاد بود.

سلیمانی، فراتر از یک جناح

حسینچاری ادامه داد: او به عنوان چهره‌ای تاثیرگذار در جنوب شرق ایران عمل می‌کرد و به محور وحدت در این منطقه تبدیل شده بود و با مشغله فراوانی که به ویژه در سالهای اخیر داشت سخت‌ترین اختلافات را در استان کرمان و جنوب شرق کشور مدیریت و حل و فصل می کرد.

وی اضافه کرد: سردار سلیمانی بدون هیچگونه جانبداری و یا طرفداری از شخص و جناح خاصی اقدام می کرد و به همین دلیل همیشه حرف او برای همه قابل احترام و مورد قبول بود.

استاد دانشگاه شیراز:‌ هدف قرار دادن سردار سلیمانی در عملیات تروریستی آمریکا،‌ نشان از نقش مهم وی در معادلات بین‌المللی دارد

نقش سردار در رفع ناامنی های جنوب شرق ایران

این همرزم سردار سپهبد قاسم سلیمانی اظهار داشت: یکی از نقش های مهمی که این سردار شهید اسلام ایفا کرده به دوران بعد از جنگ تحمیلی باز می گردد، به گونه‌ای که در آن دوران ناامنی بسیار گسترده ای در شرق و جنوب شرق و استان های سیستان بلوچستان و جنوب کرمان ایجاد شد که با هدایت مستقیم و حضور میدانی سردار سلیمانی، این ناامنی به حداقل ممکن رسید و جنوب شرق ایران کاملا امن شد.

 حاج قاسم و ورود به قدس

حسینچاری افزود: در سال ۷۶ سردار سلیمانی به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد و این نیروی بین المللی اکنون به جایی رسیده که به محور ،پناه و مرجع تمام رزمندگان و مظلومین جهان اسلام تبدیل شده است.

او با بیان اینکه سردار سلیمانی علاوه بر بعد نظامی از شخصیتی معنوی و کاریزماتیک نیز برخوردار بود،گفت: سلیمانی بالاخره پاداش عمری جهاد در راه خداوند را گرفت و در میدان جنگ مستقیم با کفار و کسانی که تردیدی در ظلم و و ضد بشری بودن آنها وجود ندارد به شهادت رسید.

وی با بیان اینکه امروز همه کسانی که دلی در گرو انقلاب،اسلام و ایران دارند عزادار هستند،اظهار داشت: نقش سلیمانی در سالهای جنگ، امنیت بخشی به جنوب استان کرمان و جنوب شرق ایران و همچنین حفظ امنیت ملی ایران بسیار پررنگ بود.

سردار دیپلماسی

وی در پاسخ به سوالی در خصوص ارزیابی نقش دیپلماتیک سردار سپهبد قاسم سلیمانی در سالهای اخیر بیان کرد: همین که سران آمریکا سردار سلیمانی را هدف اقدامات تروریستی شان قرار دادند نشان از نقش مهم او در معادلات بین‌المللی دارد.

حسینچاری ادامه داد: هر جایی که آمریکاییان با نقشه های استکباری خود قصد اعمال نفوذ در منطقه را داشتند قبل از اینکه سربازان آمریکایی کوله پشتی خود را به زمین بگذارند نیروهای حاج قاسم آنجا حضور داشتند و این سردار با تدبیر ،فهم و درایت و به دور از هیاهوی تبلیغاتی،سیاسی و رسانه ای به شدت مانع اقدامات استکباری آمریکا و به خاری در چشم استکبار تبدیل شده بود.

او تدابیر سردار سلیمانی را موجب سربلندی نام ایران عنوان کرد و گفت: سهم شماره یک امنیت ایران در قبال تهدیدهای تروریستی و نابودی داعش متعلق به سردار سلیمانی است و اگر حاج قاسم نبود ناامنی هایی که امروزه در کشورهای همسایه ما وجود دارد می توانست در کشور ما ایجاد شود.

سردار سلیمانی شیفته شهادت بود

سردار، شیفته شهادت بود

این همسنگر و دوست قدیمی حاج قاسم سلیمانی ادامه داد: دعای همیشگی و روز و شب سردار سلیمانی، رسیدن به فیض شهادت بود اما این دعا تا روز جمعه ۱۳ دی‌ماه اجابت نشد زیرا حکمت خداوند در این بود که ماموریت حاج قاسم که تنومند شدن نهال مقاومت در منطقه بود حاصل شود و اکنون ریل‌گذاری این هدف توسط او انجام شده و هرچند که فقدان او به نوعی برای جمهوری اسلامی جبران ناپذیر است اما اکنون ستون‌های اهداف کشور مستحکم و نقشه راه نیز مشخص است و مسیر نیز به همان شکلی که مدنظر حاج قاسم بوده پیش خواهد رفت.

وی اظهار داشت: هرچند که فقدان شهدا در تمام دوران انقلاب اسلامی و هشت سال جنگ تحمیلی شوکی عظیم بود اما شهادت‌ها راه جدیدی را برای ملت ایران باز کرد و قطعا با شهادت سردار سلیمانی نیز افقی تازه گشوده خواهد شد.

دنیای بعد از حاج قاسم

حسینچاری تاکید کرد: مردم مطمئن باشند که دنیای بعد از حاج قاسم دنیای عادلانه تر با افزایش نگاه ظلم ستیزانه و عزتمندانه خواهد بود.

وی اظهار داشت: کمتر ایرانی است که اکنون داغدار فراق سردار سلیمانی نباشد، این موضوع برای کسانی که حتی یکبار هم با او همنشین شده‌اند، بسیار دشوارتر است.

آشنایی با سردار

وی در ادامه با خاطرات مشترک خود با سردار سلیمانی و چگونگی آشنایی اش با این شهید اشاره کرد و گفت: در زمان نوجوانی به عنوان سرباز وارد جنگ تحمیلی شدم و در حوالی سالهای ۶۳ بطور مستقیم با حاج قاسم در تماس بودم.

همرزم سردار سپهبد شهید سلیمانی ادامه داد: حاج قاسم فرمانده من بود و به تدریج، مورد توجه او قرار گرفتم و بعد از مدتی، من را به عنوان فرمانده گردان ۴۱۴ حسین ابن علی(ع) لشکر ۴۱ ثارالله کرمان انتخاب کرد.

رییس دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شیراز عنوان کرد: بعد از اتمام دوران ۸ سال جنگ تحمیلی نیز علیرغم اینکه شخصا تمایل به حضور در سپاه پاسداران را داشتم اما با توصیه و اصرار حاج قاسم سلیمانی به خدمت در دانشگاه پرداختم اما همیشه با او در تماس بودم.

حبیب کریمان و حضور مداوم در سرزمین پدری

وی با بیان اینکه همرزمان و دوستان سردار سلیمانی در استان کرمان او را به عنوان «حبیب» صدا می کردند گفت:  سردار سلیمانی هر ساله مراسم مناسبتی در ایام عزاداری سیدالشهدا (ع) و دهه فاطمیه را در منزل خود در شهر کرمان برگزار می کرد که همه دوستان و همرزمان او در لشکر ثارالله در این مراسم گرد هم جمع می شدند.

حسینچاری افزود: با وجود مشغله بسیار، سردار سلیمانی هر سال به مناسبت ایام فاطمیه و تاسوعا و عاشورای حسینی در شهر کرمان حاضر می‌شد و در بین آحاد مردم به عزاداری و انجام مراسم مذهبی می پرداخت.

خاطره‌ای از سردار

این همرزم سردار سلیمانی کلام این سردار اسلام را بسیار تاثیرگذار دانست و در ادامه به بیان خاطره ای از این سردار پرداخت و گفت: در سالهای اخیر یکی از زرمندگان دوران جنگ تحمیلی در کرمان دچار مشکلات خانوادگی و به دنبال آن، بسیار نا آرام و مضطرب شده بود و این فرد از من خواست که فرصتی فراهم کنم که با حاج قاسم دیدار و گفت و گویی داشته باشد.

وی ادامه داد: مقدمات این دیدار فراهم شد و این فرد حدود ۱۰ دقیقه با سردار سلیمانی دیدار کرد و بعد از این دیدار من آرامشی در چهره این شخص دیدم که به نظر من که استاد حوزه روانشناسی دانشگاه نیز هستم هیچ روانشناس خبره‌ای توانایی بازگرداندن آرامش در این مدت کم را به این فرد نداشت.

او اضافه کرد: از این فرد که با حاج قاسم دیدار داشت پرسیدم که سردار را چطور یافتی و اکنون چقدر او را قبول داری؟ که این شخص گفت: من مادرم را بیش از همه در این دنیا قبول داشتم که از دنیا رفته است و اکنون نزدیک ترین فرد به من همسرم است و به جان او قسم می خورم که سردار سلیمانی هر خواسته ای از من داشته باشد حتی اینکه اگر بگوید از خانواده ام بگذرم بدون لحظه ای درنگ این کار را خواهم کرد.

حسینچاری: از سردار سلیمانی پرسیدم چرا در صحنه‌های داخلی حضور ندارید؟ و پاسخ شنیدم: امنیت کشور برایم اهمیت دارد و صلح از این مباحث برایم مهم‌تر است

قوت قلب

رییس دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شیراز در بخش دیگری از این مصاحبه در حالی که مدام اشک می‌ریخت، گفت: حضور سردار سلیمانی در زمان جنگ تحمیلی برای بچه های لشکر ۴۱ ثارالله کرمان غنیمت و قوت قلب بود.

وی افزود: همه بچه های لشکر ۴۱ ثارالله کرمان حاضر بودند تک تک کشته شوند اما تار مویی از سر سردار سلیمانی کم نشود زیرا می دانند که او به تنهایی مانند یک لشکر و یک ارتش برای جمهوری اسلامی بود و امروز ایران اسلامی یک ارتش و اردوگاه مستحکم را از دست داده که من به این دلیل به همه مردم ایران تسلیت می گویم.

جنگ تنها برای صلح

حسینچاری گفت: به عنوان یک سرباز کوچک از همه کسانی که تربیون در اختیار دارند می خواهم که به مردم بگویند که مرام حاج قاسم سلیمانی جنگ برای جنگ نبود و او تنها برای امنیت،صلح و آرامش می جنگید و برای صحت این حرفم نیز قسم یاد می کنم.

او ادامه داد: اخیرا در حضور سردار سلیمانی و ملاقاتی دو نفره از او سوال کردم که چرا در صحنه‌های داخلی حضور ندارید؟ که سردار با اشاره به خواسته قلبی‌اش از پروردگار مبنی بر رسیدن به فیض شهادت، پاسخ داد: من امنیت کشور  برایم اهمیت دارد و صلح از همه این موارد برایم مهمتر است.

این استاد دانشگاه شیراز اظهار داشت: اگر قاسم سلیمانی اسلحه‌ای به دست گرفت و در جنگی حضور داشت، جنگ برای جنگ برای حاج قاسم اهمیت نداشت و جنگ برای صلح و امنیت برای قاسم مهم بود.

او اظهار داشت: در نظر سردار سلیمانی تنها امنیت برای محرومین و اقشار فرو دست و نه برای مرفعین اهمیت داشت.

رییس دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شیراز در پایان گفت: مسوولان اگر می خواهند در برابر خون قاسم سلیمانی و در برابر همت و شهادت او شرمنده نباشند امنیت،آرامش و صلح محرومان و مستضعفین را فراموش نکنند و به خاطر داشته باشند که این پیام اصلی سردار قاسم سلیمانی بود.

بامداد جمعه ۱۳ دی ماه سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت در حمله تروریستی هوایی آمریکا در فرودگاه بغداد به شهادت رسید.

بر اساس اعلام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دستور این حمله هوایی را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای این کشور صادر کرده بود.

در پی این اقدام تروریستی حضرت ‌آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی سه روز عزای عمومی اعلام کردند.

وزارت  امور خارجه هم با صدور بیانیه ای این اقدام تروریستی رژیم‌ آمریکا را محکوم کرد و نشست فوق العاده تشکیل داد. همچنین سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید ایران به آمریکا به وی اعلام شد.

مصاحبه از محمدامین افشارپور

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.