عادل دهدشتی سه شنبه در همایش منطقه ای روسای کانون های کارگران بازنشسته و مستمری بگیر جنوب و جنوب غرب کشور به همراه آیین تجلیل از برترین های این حوزه در شیراز افزود: پرداخت مطالبات وزارت بهداشت باعث افزایش اعتبار بخشی به دفترچه های بیمه تامین اجتماعی میشود.
وی با بیان اینکه یکی از مباحث و دغدغه های مهم این سازمان میزان منابع ومصارف است،افزود: با احتساب پرداخت ماهیانه و هزینه های پرداختی که بخشی در حوزه مستمری و هزینه های سازمان است این سازمان ماهانه ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پرداختی دارد که ۶۵ درصد از این مبلغ در حوزه پرداخت مستمری و باقی در حوزه هزینه های درمانی و سایر بخش ها است.
دهدشتی با بیان اینکه طی سنوات اخیر برای اولین بار منابع و مصارف این سازمان سر به سر شده است،گفت: در سالهای گذشته کسری بودجه در این سازمان وجود داشت و برای جبران این کسری از سایر بانک ها استقراض میکردیم اما با سر به سر شدن منابع و مصارف این سازمان اکنون وضعیت مالی بهتری دارد.
وی بیان کرد: در حوزه تامین اجتماعی نیازمند گفتمان سازی و افزایش سرمایه اجتماعی هستیم که در این زمینه برگزاری ۴ همایش منطقه ای را در دستور کار داریم و همچنین لایحه همسان سازی حقوق در دستور کار قرار گرفته است و در لایحه بودجه نیز این موضوع پیش بینی شده است.
وعده هایی برای بازنشستگان
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی کشور ادامه داد: این سازمان نیازمند همراهی شرکای اجتماعی خود است که بخشی از آن بازنشستگان هستند.
دهدشتی اضافه کرد: خبر خوش برای بازنشستگان این است که علاوه بر پرداخت سر وقت حقوق ماهیانه آنها،به همت مدیریت سازمان منابع لازم برای پرداخت هدیه بازنشستگان نیز تهیه شده و در بهمن ماه به حساب آنها واریز خواهد شد.
وی با اشاره به طرحهای این سازمان گفت: یکی از این طرحها طرح کرامت رضوی با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان است که در قالب اجرای این طرح هر سال تعدادی از بازنشستگان به زیارت مشهد مقدس اعزام می شوند و هزینه اسکان و سفر آنها پرداخت خواهد شد.
دهدشتی اظهار داشت: همچنین پرداخت ۲۰ هزار فقره تسهیلات فوری در قالب پرداخت به جامعه بازنشستگان در قالب تکریم شرکای اجتماعی در دستور کار این سازمان قرار دارد.
منابعی برای همسانسازی حقوق بازنشستگان نداریم
چالش ها و محدودیت ها برای بازنشستگان
رییس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نیز در این مراسم گفت: علیرغم اینکه اکنون اراده لازم برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در سطح سازمان تامین اجتماعی وجود دارد اما منابع مورد نیاز این کار در دسترس نیست.
علیاصغر بیات افزود: ۳۴۸ کانون بازنشستگی تامین اجتماعی در سطح کشور وجود دارد که برگزاری اینگونه همایش ها فرصت دیدار و گفتوگوی چهره به چهره با کانونها را فراهم می کند.
وی ادامه داد: همسان سازی حقوق بازنشستگان، افزایش حقوق سالانه و بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی سه چالش اصلی در حوزه بازنشستگان تامین اجتماعی است.
رییس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور اضافه کرد: به صلاح دولت،سازمان تامین اجتماعی و مجلس نیست که مطالبات بازنشستگان از دولتی به دولت بعدی منتقل شود و دامنه آن همه قوا را در بر بگیرد.
وی اظهار داشت: ساختار سازمان تامین اجتماعی در دولت قبل از دولت تدبیر و امید به هم ریخته شده و دخالت بیش از حد دولت محسوس بود که در دولت فعلی اصلاح آن در دستور کار قرار گرفت.
بیات با بیان اینکه کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با کسی تعارفی ندارد،گفت: بازنشستگان روزگار سختی را سپری میکنند و همسان سازی حقوق بازنشستگان موضوعی است که به جد در دستور کار این کانون قرار دارد.
وی همچنین بیان کرد: در حال حاضر دولت٢٥٠ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
رییس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور گفت: حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه ٩٩ به میزان ۱۵ درصد افزایش یافته که این افزایش مطابق ماده ٤١ و ١١١ تامین اجتماعی و براساس اعلام تورم سالانه محاسبه شده است.