محمد مهدی قاسمی سه‌شنبه هدف از اجرای این طرح را افزایش ۳۰ درصدی در تولید و عملکرد گندم برشمرد و افزود: با اجرای این طرح در مدت چهار سال میانگین عملکرد گندم فارس از ۴،۷ تن در هکتار به بیش از ۷ تن افزایش خواهد یافت.

به گفته وی پروژه مذکور در سال زراعی جاری در شهرستان های  اقلید، مرودشت، فسا، داراب، کوار، فیروزآباد و سپیدان با محوریت توسعه کشاورزی حفاظتی شامل کشت به روش بی‌خاک ورزی، حفظ بقایای گیاهی پس از برداشت و اجرای تناوب زراعی مناسب در مزارع گندم به اجرا در آمده است.

قاسمی از برنامه های اجرایی این طرح به توسعه کشت روی پشته های عریض و بلند در مزارع فاقد شوری، توسعه کشت کف کار در مزارع شور، استفاده از بذر پر محصول جدید و کاهش میانگین مصرف بذر در هکتار به زیر ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار اشاره کرد و گفت: تغذیه بهینه با استفاده از آزمون خاک، مبارزه با عوامل خسارت زا از جمله مراقبت از سلامت گیاه و برگ های زیر پرچم با مصرف ترکیبات قارچ کش حداقل در دو مرحله، توسعه سامانه های آبیاری تحت فشار به ویژه آبیاری تیپ و ایجاد راهروهای ثابت به منظور انجام اقدامات به زراعی در مزارع گندم از دیگر برنامه های اجرایی این طرح است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه در سال زراعی گذشته این پروژه در قالب دو سایت آموزشی و ترویجی در شهرستان های داراب و مرودشت هر یک به مساحت پنج هکتار انجام شد، اضافه کرد: در شهرستان داراب عملکرد مزارع گندم تحت پوشش طرح به ۹ تن در هکتار یعنی دو برابرمیانگین تولید در واحد سطح در استان افزایش یافت.

قاسمی گفت:‌صرفه جویی در مصرف آب حداقل به میزان ۴۰ درصد، افزایش میزان ماده آلی خاک به بیش از ۲ درصد و بهبود خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک  از مزایای طرح ملی گندم بنیان است.

وی بیان کرد:‌کاهش هزینه های تولید با کاهش مصرف بذر در هکتار و کاهش تردد ماشین آلات ، کاهش فشردگی خاک، کاهش مصرف سوخت ماشین آلات، افزایش عملکرد و کیفیت محصول از دیگر مزایای این طرح است.

قاسمی اضافه کرد: در پایان چهار سال اجرای طرح حدود ۱۲۰ هزار هکتار از مزارع گندم فارس زیر پوشش این پروژه قرار می گیرند.

 وی ادامه داد:طرح ملی گندم بنیان ساختار مشارکتی داشته که مشارکت کشاورزان، کارشناسان، مدیران، محققان و مجموعه تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی در این پروژه امری ضروری است.

سطح زیر کشت گندم در استان فارس در سال زراعی جاری حدود ۳۷۵ هزار هکتار است که  ۲۵۰ هزار هکتار آن گندم آبی و بقیه گندم دیم است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.