حمید ظهرابی، دوشنبه در حاشیه نشست بررسی راهکارهای احیای تالاب پریشان کازرون در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برای احیای این تالاب باید یک برنامه عملیاتی جدی داشته باشیم و پُر کردن چاههای غیر مجاز پیرامون آن که برخی از بهرهبرداران برای آبیاری اراضی خود از آنها استفاده میکنند، در قالب این برنامه است.
وی افزود: کاهش مصرف آب در اراضی کشاورزی پیرامون تالاب پریشان و همچنین انتقال آب از سد نرگسی به این تالاب از جمله راهکارهایی است که برای احیای این مکان پیشبینی شده است.
او بیان داشت: برای کاستن از میزان مصرف آب در اراضی کشاورزی اطراف تالاب، تلاشها مبتنی بر این است که با همکاری دفتر عمران سازمان ملل متحد و همچنین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، برنامهای مشترک و منسجم برای کشاورزی پایدار با رویکرد کاهش مصرف آب و معیشت جایگزین برای بهرهبرداران این منطقه عملیاتی شود.
ظهرابی ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس برای تحقق این امر چهار میلیارد ریال اختصاص داده و امیدواریم دفتر عمران سازمان ملل متحد و سازمان جهاد کشاورزی این استان نیز مبالغی به این مهم تخصیص دهند تا اقدامی جدی در زمینه بهبود کشاورزی پایدار با رویکرد کاهش مصرف آب در منطقه یاد شده ایجاد کنیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس همچنین گفت: انتقال آب از سد نرگسی به عنوان راهکار دیگری برای احیای تالاب پریشان است و نخستین گام این است که مطالعات و ارزیابیهایی که در این زمینه صورت میگیرد، علمی و مورد تایید کارشناسان ذیربط باشد.
ظهرابی، اعتبار اولیه برای انجام مطالعات لازم به منظور انتقال آب سد نرگسی به تالاب پریشان را پنج میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: در صورتیکه انتقال آب سد مناسب برای تزریق به تالاب نباشد، از این آب برای آبیاری اراضی کشاورزی اطراف تالاب استفاده خواهد شد و همین امر موجب صرفه جویی در منابع آبی میشود که پیرامون تالاب وجود دارد و در نتیجه به احیای این مکان کمک میکند.
تالاب پریشان یا فامور کازرون که هفتمین تالاب بینالمللی کشور است با وسعت حدود 43 کیلومترمربع در 15 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان کازرون قرار داد. نام این تالاب از کوه فامور، در شمال شرقی آن گرفته شده است.
این تالاب که از مناطق حفاظت شده است و در حاشیه جنوبی ارتفاعات زاگرس قرار دارد یکی از زیباترین دریاچههای آب شیرین کشور است.
آب این تالاب که در زمان پُرآبی پذیرای بسیاری از پرندگان مهاجر از روسیه و نقاط مختلف کشور در فصل زمستان است به سبب خشکسالیهای پی درپی چند سال اخیر و همچنین حفر چاههای غیرمجاز در اطراف آن به شدت کاهش یافته است.