در این نشست در زمینه مجوزهای بی نام برای سرمایه گذاری مقرر شد دستگاه های اجرایی متولی حداقل برای یک دوم از مجوزهای حوزه فعالیت خود سرمایه گذار مشخص و به بانک عامل معرفی کنند.

مجوزهای بی نام با هدف رفع مراحل اداری وقت گیر صادر شده و سرمایه گذاران متقاضی بدون طی مراحل این مراحل می توانند ایز این مجوزها استفاده کنند.
در زمینه خوشه های صنعتی نیز در این نشست مقرر شد خوشه گیاهان دارویی تا پایان امسال وارد مرحله پیاده سازی شود و خوشه خرما نیز تا پایان سال در مرحله خاتمه خوشه قرار گیرد و امکان سنجی خوشه مسقطی لار نیز تا پایان سال صورت بگیرد.

خوشه صنعتی (Industrial Cluster)به مجموعه‌ای از واحدهای کسب و کار (Enterprises) گفته می‌شود که در یک منطقه جغرافیایی و یک گرایش صنعتی متمرکز می شوند و با همکاری و تکمیل فعالیت‌های یکدیگر،‌ به تولید و عرضه تعدادی کالا و خدمات می‌پردازند و از چالش‌ها و فرصت‌های مشترک برخوردارند.

همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی مقرر شد گروه کاری توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی زیر مجموعه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان تعریف شود.
همچنین در زمینه وصول درآمدها مقرر شد اداره کل امورمالیاتی استان فارس برای تحقق ۱۱۰ درصد وصول درآمدهای استان تلاش کند.

اقتصاد، چالش کشور است 

عنایت الله رحیمی استاندار فارس در این نشست گفت: مشکل امروز جامعه ما بحث اقتصاد است که رهبر معظم انقلاب نیز در چند سال اخیر بر این موضوع به عنوان شعار سال تاکید کردند.
وی افزود: باید در این کارگروه ها تلاش کنیم منویات رهبر معظم انقلاب را عملیاتی کنیم و با تصمیم گیری و پیگیری ها مشکلی از مشکل مردم بکاهیم.
رحیمی  ادامه داد: مشکلات امروز اقتصادی ریشه های مختلفی دارد که در زمینه و مولفه های مختلف قابل دسته بندی است.
استاندار فارس گفت: مشکلاتی در حوزه فرهنگی داریم که بسیاری از فارغ التحصیلان فکر می کنند کار تنها کار دولتی است و کار در بخش خصوصی را مدنظر قرار نمی دهند.
رحیمی افزود: بخشی از مشکلات نیز اقتصادی است که دلیل آن وابستگی کشور به نفت و تک محصولی بودن است.
وی ادامه داد: بخشی نیز متاثر از این است که اقتصاد کشور یک اقتصاد دولتی است و کمتر توانسته ایم بخش های خصوصی مولد را به حوزه اقتصاد وارد کنیم.
استاندار فارس گفت: طبیعتا اقتصاد دولتی اقتصاد کارآمدی در دنیا نبوده است؛ زمانی اقتصاد شکوفا می شود که بخش خصوصی حضور فعال در آن داشته و بتواند اثرگذار باشد.
رحیمی با بیان اینکه قطعا موضوع اشتغال و سرمایه گذاری بهم پیوسته است، افزود: در حوزه رونق تولید و اشتغال هرچقدر دولت اهرم تشویقی و کمکی در قالب تسهیلات مختلف مدنظر قرار داده است اما بازهم باید به سمت و سوی بنگاه های اقتصادی مثل بانک ها و شرکت های سرمایه گذاری و نهادهای مالی و اقتصادی برگردیم تا آن ها سرمایه گذاری کنند.
وی ادامه داد: اینکه دولت خودش بخواهد سرمایه گذاری کند تجربه نشان داده خیلی توفیقی حاصل نمی شود.
استاندار فارس همچنین به فعالیت جدید در استان در قالب خوشه های صنعتی اشاره کرد و گفت: این اقدام کار بسیار خوبی است اما باید خروجی این اقدامات مدنظر باشد و باید تلاش شود زمان مطالعه سه ساله مطالعه خوشه ها کاهش یابد.
رحیمی همچنین به مساله صادرات خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و افزود: صدور خدمات فنی و مهندسی، صدور فکر، دانش، اندیشه و خلاقیت است و صدور کالایی مادی و معنوی است که صد درصد آن ارزش افزوده است.
وی ادامه داد: دستگاه های متولی در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی باید در این زمینه اثرگذار باشند که باید میز صدور خدمات فنی و مهندسی در استان تشکیل شود و از افرادی و تشکل هایی که در این زمینه فعالیت کردند دعوت و از توان آنان استفاده شود.
استاندار فارس گفت: همچنین باید از امکانات و توان بخش های دولتی در قالب سیاست گذاری ها، اعتبارات و کارهای تشویقی و رایزنی های سیاسی در این زمینه استفاده شود.
رحیمی افزود: صندوق ضمانت توسعه صادرات می تواند برای خدمات فنی و مهندسی ضمانت نامه صادر کنند تا سرمایه گذار دچار مشکل نشود؛ بانک ها و بیمه ها نیز می توانند کمک زیادی به توسعه این فعالیت کنند.
وی ادمه داد: باید تلاش کنیم معاونت اقتصادی وزارت خارجه در این زمینه فعال تر شود و بتوانیم از توان آنان استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: قطر متقاضی خدمات فنی و مهندسی ما است، در عراق اگر بیمه ها و صندوق ضمات صادرات وارد شود زمینه برای صادرات خدمات فنی و مهندسی فراهم است.
استاندار فارس گفت: در افعانستان نیز نقش بیمه و بانک ها و صندوق ضمانت صادرات مهم است، در پاکستان نیاز به تلاش و رایزنی سیاسی داریم.
رحیمی افزود: در آفریقا پروژه های خوبی در دست اقدام است، بازار کار خوبی در زمینه ساختمان و راه در آفریقا وجود دارد.
وی ادامه داد: در سوریه در حوزه ساخت و ساز می توان مشارکت کرد.
استاندار فارس گفت: البته با توجه مساله تحریم مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که باید راهکارهای حل این مشکلات را شناسایی و برای رفع آن تلاش کنیم.
رحیمی در ادامه به مساله اشتغال پایدار در مناطق عشایری و روستایی استان اشاره کرد و افزود: کارگروه اقتصادی و اشتغال و کارگروه اقتصاد مقاومتی و کارگروه هایی که در ارتباط با اشتغال و اقتصاد است هر هفته باید تشکیل جلسه دهند و کمیته های پیگیری برای به نتیجه رسیدن مصوبات تشکیل شود.
وی در ادامه با اشاره به صدور مجوزهای بدون نام در استان بیان کرد: دستگاه های متولی صدور مجوزهای بدون نام باید پیگیر جذب سرمایه گذار باشند.
رییس کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان فارس گفت: تا پایان سال حداقل ۵۰ درصد مجوزهای بدون نام صادره شده توسط دستگاه های متولی عملیاتی شود.
رحیمی افزود: حتما موضوع اشتغال و سرمایه گذاری را باید در اولویت کارها قرار دهیم و تلاش کنیم مسایل و مشکلات را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: قطعا با تکیه بر توان و دانش داخلی می توانیم از تحریم ها با موفقیت عبور کنیم.

وضعیت شناسایی خوشه های صنعتی در فارس 
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی فارس نیز در این نشست گفت: خوشه های کسب و کار در بسیاری از کشورها اجرایی شده و مجموعه ای فعال از یک گرایش کسب و کار است که اشتراکات زیادی باهم دارند و می توانند فعالیت های مشترک باهم انجام دهند.
احد فتوحی افزود: خوشه های صنعتی که در حال حاضر در استان فارس شناسایی شده ۱۷ خوشه است که برخی از آن ها در مرحله امکان سنجی قرار دارد و برخی نیز مطالعات آنان نهایی شده است.
وی ادامه داد: از ۱۷ خوشه صنعتی، خوشه های فرش، صنعت شمال فارس، ترشی و گلاب و عرقیات نهایی شده است.
وی اضافه کرد: خوشه خرما و خوشه گیاهان دارویی نیز در دست اقدام است و خوشه مسقطی لار نیز در دستور کار برای امکان سجی است.

ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی در فارس
محسن ربانی زاده معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس نیز در این نشست  گفت: در بحث صدور خدمات فنی و مهندسی عملکرد قابل قبولی نداشته ایم اما با شرایط ایجاد شده در حوزه اقتصاد می طلبد با حساسیت بیشتری به این موضوع بپردازیم.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی، رکود و تورم همسو شده است که باید با اتخاذ تدابیری تعادل را به شرایط توازن خود برگردانیم که توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی می تواند یکی از گام ها باشد.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس گفت: پیشنهاد ایجاد کارگروه صادرات خدمات فنی و مهندسی در کارگروه توسعه صادرات استان تصویب شده است.
ربانی زاده افزود: ظرفیت مشاوران و پیمانکاران در استان فارس قابل توجه است و رتبه دوم کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده ایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ درصد ظرفیت مشاوران و پیمانکاران را در استان بیشتر نیاز نداریم و این یک ظرفیت است که می توانیم در صادرات خدمات فنی و مهندسی را توسعه دهیم.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس با اشاره به مشکلات پیش رو و اقدامات صورت گرفته برای صادرات خدمات فنی و مهندسی گفت: اعتماد و بهره گیری از بخش خصوصی به عنوان یک بخش تاثیرگذار باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: همچنین تهیه دفترچه اطلاعات خدمات فنی و مهندسی باید با همکاری دستگاه های اجرایی مدنظر باشد.
وی ادامه داد: تهیه استراتژی برای کشورهای هدف و تلاش به عنوان قطب شدن فارس برای صدور خدمات فنی و مهندسی از دیگر اقداماتی است که باید دنبال کنیم.

عملکرد درآمدی استان فارس
بابک دایی مدیرکل اموراقتصادی و دارایی استان فارس نیز در این نشست گفت: یکی از وظایف دائمی و ثابت ما رصد و پایش درآمدهای عمومی استان به صورت ماهانه و ارایه گزارش به خزانه داری کل کشور است.
وی افزود: در آینده تخصیص های استانی براساس تحقق درآمدهای استانی خواهد بود.
وی ادامه داد: ۱۸ دستگاه اجرایی در تحقق درآمدهای عمومی استان نقش دارند که مهمترین آن ها اداره کل امورمالیاتی است.
مدیرکل اموراقتصادی و دارایی استان فارس گفت: وضعیت پایه های مصوب درآمدی استان در سال ۱۳۹۸ نشان می دهد ما ۲۷ درصد افزایش نسبت به سال ۱۳۹۷ داریم یعنی از ۲ هزار و ۵۹۶ میلیارد تومان سال ۱۳۹۷ در سال ۱۳۹۸ به سه هزار و ۳۰۳ میلیارد تومان درآمد مصوب برای ما پیش بینی شده است.
 دایی افزود: در سطح کشوری تقریبا از ۹۷ هزار میلیارد تومان سال ۱۳۹۷ به ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۸ رسیده که افزایش ۳۴ درصدی دارد.
وی ادامه داد: رشد فارس از سطح کشوری پایین تر بوده اما سهم مان به دلیل این رشد از ۲.۷ درصد سال ۱۳۹۷ به ۲.۵ درصد در سال ۱۳۹۸ رسیده است.
مدیرکل اموراقتصادی و دارایی فارس گفت: رشد درآمدهای عمومی استان نشان می دهد که از هزار و ۲۸۲ میلیارد تومان در هشت ماه ۱۳۹۷ به ۲ هزار و ۱۷۶ میلیارد تومان در هشت ماه امسال رسیده که افزایش ۷۰ درصدی را نشان می دهد.
دایی افزود: عملکرد درآمدهای مالیاتی استان در هشت ماه نشان می دهد از هزار و ۱۶۳ میلیارد تومان سال ۹۷ به هزار و ۹۵۹ میلیارد تومان رسیده ایم که فزونی ۶۸ درصد را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: در سایر درآمدها از رقم ۱۱۹ میلیارد تومان سال ۹۷ به ۲۱۷ میلیارد تومان رسیده ایم که افزایش ۸۲ درصدی را شاهد هستیم.
وی اضافه کرد: ۹۰ درصد سهم درآمدهای عمومی استان در هشت ماه امسال درآمدهای مالیاتی و ۱۰ درصد بقیه درآمدها به خودشان اختصاص دادند.
مدیرکل اموراقتصادی و مالیاتی استان فارس گفت: وضعیت تحقق درآمدهای عمومی استان نشان می دهد که در هشت ماه امسال  ۲ هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان وصولی داشتیم که تحقق ۹۹ درصدی را شاهد هستیم.
دایی افزود: میزان تحقق درآمدهای مالیاتی استان نیز ۱۰۳ درصد تحقق هشت ماهه بوده است.
وی ادامه داد: میزان تحقق سایر درآمدها در هشت ماهه سال ۹۸، معادل ۲۴ درصد افزایش را نشان می دهد.
مدیرکل اموراقتصادی و مالیاتی استان فارس گفت: میزان کسری درآمدهای عمومی استان در هشت ماه امسال معادل ۶ میلیارد تومان بوده است.
دایی افزود: وضعیت وصولی درآمدهای استان در مقایسه با سال قبل و در مقایسه با کشور، عملکرد خوبی را داشته است و تجربه سال های گذشته نشان داده در طول ماه های سال روند یکنواختی را نداریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.