حمید ظهرابی مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس روز یکشنبه در این زمینه گفت: سرشماری پاییزه حیات وحش در استان فارس هر سال انجام میشود. در سال جاری نیز سرشماری گونه های علفخوار در تمامی مناطق تحت مدیریت حفاظت شده فارس آغاز شده و ادامه دارد.
به گفته وی هر ساله در فصل پاییز برنامه ریزی به منظور سرشماری علفخواران صورت می گیرد و در طول مدت ۲ ماه تمامی مناطق تحت مدیریت استان پایش و جمعیت حیات وحش آن ثبت می گردد. در این سرشماری علاوه بر برآورد جمعیت حیات وحش و مطالعه روند تغییرات جمعیتی، طی یک برنامه منسجم سالیانه وضعیت سلامت حیات وحش و زیستگاه نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس اضافه کرد: سرشماری حیات وحش ابزار مهمی در مدیریت و افزایش ضریب حفاظت حیات وحش به شمار می رود ، بنابر این دستیابی به آمار صحیح حائز اهمیت است. در سرشماری سالجاری افراد داوطلب تشکل های مردم نهاد ، جوامع محلی و شکارچیان مجاز برای کمک به کارشناسان و محیط بانان فراخوانده شدند.
ظهرابی افزود: این سرشماری حدود ۸۰۰ هزار هکتار از مساحت استان فارس را در قالب پارکهای ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و مناطق شکارممنوع شامل می شود و طی این عملیات گونه های شاخصی چون کل و بز، آهو، جبیر، گورخر، گوزن زرد، قوچ و میش شمارش می شوند.البته گونه های گوشتخوار چون گرگ، کفتار، گراز، تشی، روباه و شغال و... نیز مشاهدات سایر گوشتخواران و نمایههای آن ها نیز ثبت خواهد شد.
بر اساس آمارهای موجود ، در سرشماری پاییزه سال گذشته ۵۰ درصد افزایش جمعیت کل، بز، قوچ و میش در پارک ملی بختگان فارس ثبت شده است.
سال گذشته جمعیت این چهار گونه حیات وحش در پارک ملی بختگان، بین یک هزار و ۸۰۰ تا دو هزار رأس شمارش شده بود .در این سرشماری، ٧٠ درصد از مساحت١٦٠ هزار هکتاری این پارک ملی با تلسکوپ و مشاهده مستقیم مورد پایش قرار گرفت و محلهای تجمع وحوش در اطراف چشمهها و دیگر نقاط این پناهگاه حیاتوحش بررسی شد.