فرزانه انصاری، روز پنجشنبه در آیین بزرگداشت روز جهانی استاندارد در شیراز افزود: در عین حال سالانه در کشور تعداد زیادی در اثر حوادث مختلف جان خود را از دست میدهند که بخشی از این مرگ و میرها و آسیبها ناشی از رعایت نکردن استاندارد در تولید کالا است.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران همچنین اعلام کرد: بسیاری از بیماریها هم ناشی از استفاده از مواد غیر استاندارد است که البته این به آن معنا نیست که ما در مبحث غذا استاندارد نداریم اما بخش زیادی به تقلب در تولید این مواد باز میگردد.
انصاری ادامه داد: در کشور به طور متوسط سالانه ۶ هزار نفر جان خود را در اثر آتش سوزی از دست می دهند که بخشی از آن نیز به دلیل تقلب در تولید کالاهای غیر استاندارد است.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران اظهار داشت: بنابراین با توجه به اهمیت موضوع باید کالاهای تولیدی به دقت مورد پایش و نظارت قرار گیرد و ضمن آگاهسازی تولید کنندگان نسبت به عواقب و خسارتهای ناشی از تولید کالای غیراستاندارد، جلو تولید و عرضه اینگونه کالاها که آسیبهای جبران ناپذیری به مردم و جامعه وارد میکند گرفته شود.
وی افزود: اگر در تولید کالا و ارائه خدمات استانداردها به درستی رعایت نشوند جامعه دچار هرج و مرج خواهد شد و بنابر این ما چارهای نداریم جز اینکه به سمت استاندارد سازی حرکت کنیم.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران افزود: البته جمهوری اسلامی ایران در مباحث مربوط به استاندارد سازی به سهم خود اقدامات خوبی انجام داده اما اگر بخواهیم در عرصه بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید بیش از پیش به این مساله بپردازیم.
وی، با اشاره به تاثیر رعایت استانداردها و ارائه خدمات استاندارد در جامعه با شاخص امید به زندگی گفت: هماینک کشورمان در زمینه شاخص امید به زندگی با میانگین سن ۷۳ سال در رتبه ۱۵۳ جهان قرار دارد.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران افزود: در این ردهبندی کشور موناکو با میانگین سن ۹۰ سال در رده نخست امید به زندگی قرار دارد.
چهاردهم اکتبر برابر با ۲۲ مهر به نام روز جهانی استاندارد نامگذاری شده است.اندیشه تشکیل سازمان بین المللی استاندارد در چهاردهم اکتبر سال ۱۹۴۷ در نشست رؤسای مؤسسه های استاندارد بیست و پنج کشور در لندن شکل گرفت. مقر این سازمان در ژنو می باشد. از سال ۱۹۷۰، چهاردهم اکتبر برابر با ۲۲ مهر به نام روز جهانی استاندارد تعیین و نامگذاری شده است.