سید احمد احمدی زاده سه‌شنبه ۱۶مهرماه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل بهزیستی فارس افزود:‌این استان موقعیت ویژه‌ای از نظر استراتژیک دارد و به همین نسبت در حوزه آسیب‌های اجتماعی  مشکلات بسیاری داریم. 
وی با بیان اینکه با شرایط اقتصادی و مشکلاتی که بعد از خروج از برجام رخ داد، سازمان بهزیستی عملکردی مطلوب در این حوزه داشته است، از مدیرکل پیشین بهزیستی فارس با عنوان مدیر جهادی یاد کرد و عملکرد وی را طی پنج سال قابل دفاع خواند.
معاون استاندار فارس با بیان اینکه هفت دفتر تسهیلگری در حاشیه شهر شیراز ایجاد شده است، گفت: با وجود مراکز اورژانس اجتماعی نیازمند نفوذ بیشتر سازمان در مناطق مختلف فارس هستیم.
وی در ادامه به روند کهنسالی جامعه اشاره کرد و آن را معضلی برای آینده خواند و افزود:  باید از امروز پیش‌بینی و تمهیداتی برای سالمندان در نظر گرفته شود؛ هرچند اولویت باید این باشد که فرزندان اجازه ندهند پدر و مادر به خانه سالمندان بروند.

ضرورت تعیین تکلیف نظارت بر خانه‌های بازی 
احمدی زاده همچنین بر تعیین تکلیف نظارت بر خانه‌های بازی تاکید و همچنین درخواست کرد که با توجه به وسعت استان فارس و میزان آسیب‌ها اعتبارات استانی فارس افزایش یابد.

تهیه اطلس شیوع معلولیت در استان فارس
مدیرکل سابق بهزیستی فارس نیز در این آیین با بیان اینکه بهزیستی از سازمانهای مولود انقلاب اسلامی است، افزود: این سازمان بر اساس آخرین الگوهای رفاهی موجود در دنیا در سه سطح پیشگیری، مداخله و توانمندسازی بنا گذاشته شده و در حال حاضر بیش از ۱۸۰ شرح وظیفه دارد.
سید مرتضی موسوی ابراز داشت: در این مسیر راهکار نخست پیشگیری از بروز و شیوع معلولیت‌ها، جلوگیری و کنترل بروز و شیوع آسیب‌های اجتماعی بوده است.
وی خاطرنشان کرد:  در پنج سال گذشته در دولت تدبیر و امید ساز و کار پیشگیری، توانمندسازی و بهره‌مندی حداکثری از توان سازمانهای مردم‌نهاد و اشاعه فرهنگ نیکوکاری در جامعه را در دستور کار قرار دادیم.
مدیرکل سابق بهزیستی فارس یکی از اقدامات این اداره کل را در دوره تصدی خویش گردآوری اطلس شیوع معلولیت‌ها در مناطق شهری و روستایی عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: نوع و پراکنش آسیب‌ها نیز در ۱۳۴ محله آسیب‌پذیر شناسایی شده است و بیش از ۶۳۰ گروه اجتماع محور را برای رسیدگی به این آسیب‌ها راه‌اندازی کردیم و بر این اساس در اقصی نقاط استان غربالگری را به اوج رساندیم.
موسوی به پوشش ۹۰ درصدی غربالگری در استان فارس در حوزه‌های یادشده اشاره کرد ودرباره ساماندهی کمپ‌های ترک اعتیاد نیز اظهار داشت:  در سامان‌دهی مراکز ترک اعتیاد ۴۰ کمپ بی مجوز طی سالهای گذشته تعطیل شده و ۱۱۰ کمپ را طبق استانداردها ساختیم و درصد خطا را به حداقل رسانیدیم؛ افزون بر این مرکز ماده ۱۶ شیراز در سطح ملی برترین است.

آسیب‌های اجتماعی و تغییر سبک زندگی مشکل امروز ماست
وی با اشاره اینکه آسیبهای اجتماعی و تغییر سبک زندگی مشکل امروز ماست، خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی به عنوان یک دیدبان اجتماعی باید در این حوزه پیش‌بینی و آینده‌نگری و آینده‌پژوهی را در برنامه خود قرار دهد.
مدیرکل پیشین بهزیستی فارس درباره اورژانس‌ اجتماعی گفت: استان فارس بیشترین آمار اورژانس اجتماعی را با برخورداری از ۲۲  مرکز در شهرستان‌ها دارد که ۳۴ هزار مورد در سال گذشته در این مراکز رسیدگی شده است.
وی اظهار داشت: در بخشهای تکمیلی اورژانس اجتماعی در مراکز اقامتی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت به وضعیت مطلوب رسیدیم.

بهزیستی فارس مقام اول خصوصی سازی در کشور
موسوی درباره وضعیت مهدکودک‌های فارس نیز گفت: در بحث مهدهای کودک با حمایت کانون همیاری مهدها توانستیم از عملکرد خود دفاع کنیم و در حوزه هماهنگی موسسات غیردولتی، اشتغال و توانمندسازی نیز بیش از ۹۵ درصد خدمات را به مردم در قالب بخش خصوصی واگذار کردیم و مقام اول کشور را در تحقق اصل ۴۴ داشتیم.
وی عنوان کرد: در حوزه بخش خصوصی موسساتی که سالها مجوز داشتند؛ اما نظارتی بر عملکرد آنها نبود،  تحت نظارت قرار گرفتند و در این زمینه همه امور را به روز رسانی کردیم.
موسوی اداره کل بهزیستی فارس را در زمینه اشتغال برای معلولان در پنج سال گذشته در مقام اول و دوم کشور دانست و آمار صحت بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی برای معلولان را بیش از ۹۰ درصد عنوان کرد.
مدیرکل سابق بهزیستی فارس درباره مشارکت خیران نیز عنوان کرد: ۲۵ هزار مترمربع فضا توسط خیران به مبلغ ۶۳ میلیارد تومان در پنج سال گذشته به بهزیستی فارس افزوده شد و در حوزه اعطای مسکن به مددجویان نیز بعد از تهران بیشترین سهم متعلق به فارس بوده است.

توانبخشی گرانیگاه سازمان بهزیستی است
وی حوزه توانبخشی را گرانیگاه سازمان بهزیستی عنوان کرد و گفت:  در این حوزه طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه را به عنوان کلیدواژه شناسایی و احصای نیازهای معلولان با هدف فراهم کردن زندگی همراه با کرامت در  بیش از ۹۸ درصد مناطق فارس پوشش دادیم.
موسوی همچنین به شناسایی بیش از ۴هزار و ۵۰۰ معلول در بین عشایر اشاره کرد که از طریق حضور تسهیل‌گران بومی ساماندهی شده‌اند.
مدیرکل سابق بهزیستی فارس در ادامه با بیان اینکه امروز محور توسعه را پیشرفتهای فیزیکی و عمرانی می‌دانند، گفت: این در حالی است که اگر انسان محور توسعه نباشد، توسعه از معنای اصلی خود دور می‌شود.

در این مراسم، رئیس بهزیستی کشور از تلاش‌های سید مرتضی موسوی که از ۱۳ شهریورماه ۱۳۹۳ به‌مدت ۵ سال در سمت مدیرکل بهزیستی فارس فعالیت می‌کرد، قدردانی کرد. وی شنبه ۱۳ مهرماه بازنشسته شد.

سید محمدصادق کشفی‌نژاد نیز در این آیین با عنوان سرپرست جدید این سازمان معارفه شد. او دکترای پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشجوی دوره MPH بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که پیش از این  باعنوان مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالیت می‌کرد.
کشفی‌نژاد رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان فسا، معاون امور داوطلبان (معاون مدیرعامل) جمعیت هلال احمر استان فارس، معاون درمان و توانبخشی (معاون مدیر عامل) جمعیت هلال احمر استان فارس، رئیس اداره آموزش امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان فارس، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاسارگاد، رئیس بیمارستان امام جعفر صادق (ص) سعادت‌شهر را نیز بر عهده داشته است.

۹۸۸۵ / ۲۰۲۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.